Neiti S ja uusi menopeli

Kasvukäyrillä

Olemme jo pitkään puhuneet (tai ainakin minä olen pitänyt asiasta kovaa ääntä), että olisi aika hankkia neidille matkarattaat. Kotoa käsin rattaiden kanssa liikkumiseen Emmaljungamme (Citycross) ovat edelleen erittäin hyvät, etenkin kun kuljemme hiekkateitä ja kahden koiran kanssa. Ne ovat tukevat, mutta eivät raskaat. Niiden mukana raahaminen vaan on hermoja syövää, sillä ne ovat ISOT.

Tänään löysimme vihdoinkin sekä äidille että isille kelpaavan vaihtoehdon. Britax Agile 4 oli meidän valintamme. 

Tässä perustelut valintaan:

  • ketterät
  • ympärivuotiset (talvirenkaat saatavilla lisävarusteena)
  • nelipyöräiset (ei siis kiikkerät), mutta verrattuna kolmipyöräisten vastaavien ketteryyteen, ei eroja)
  • keskihintaiset (tämä oli isin valintaperuste no. 1, ei siis miljoonarattaita)
  • helppo taittaa kasaan (kun tajuaa miten)'
  • ihan kivan näköiset (ainakin minusta)
  • en ole kuullut huonoa
  • turvakaukalon saa kiinni rattaisiin vielä hetken kun se on käytössä
  • kahden vuoden takuu

Äiti on ainakin nyt tyytyväinen. Lähdemme nimittäin mummi-äiti-tytär -lomalle Ahvenanmaalle maanantaina enkä todellakaan olisi halunnut raahata isoja kärryjä mukana, ja nyt ei onneksi tarvitsekaan! Jei!

Onhan ne nyt varmasti hyvät kärryt? 

Rattaat otettiin heti testikäyttöön ja voi vitsit, mun olis vaan tehny mieli koko aika pyörittää niitä 360 astetta ympäri! Hieman hiostava tilanne tosin koettiin parkkihallissa kun rattaat eivät yllättäen taittuneetkaan kasaan, niin kuin myyjä oli näyttänyt. Nosta nappi ja sen jälkeen vedä kahvasta. Mitään ei tapahtunut. Ei muutakuin neiti kyytiin ja takaisin kauppaan: Nää ei mee kasaan. Myyjän käsittelyssä kärryt olivat kahdella käden liikkeellä kasassa. siispä vinkkinä vastaavien hankkijoille, tapahtuma ketju on seuraava: Paina nappi pohjaan ja nosta se ylös, sen jälkeen vedä kahvasta. Kävi muuten tuuri, ettei hajoitettu koko rattaita siinä väännellessämme!

 

Olen tyytyväinen, toki vasta käyttö paljastaa kuinka hyvästä hankinnasta onkaan kyse, mutta olen luottavainen ;)

 

Mukavaa lauantai iltaa kaikille! 

 

PS. Tehtiin me vähän alelöytöjäkin, mutta säästän ne huomiselle ;)

 

Kommentit

Hymyläinen (Ei varmistettu) http://hymylainen.blogspot.fi/

Britax on hyvä merkki! Meillä ollut alusta asti vaunujen lisäksi matkikset: B-Agile. Siihen sai turvakaukalon suoraan laitettua niin meni kauppareissut ja liikkuminen jouhevasti. Ja ei, sain aluksi yhdellä kädellä nuo kasaan mutta nappi on nyt käytön aikana jotenkin kulunut niin siihen tarvitaan kyllä kaksi kättä!
Ne on kyllä ihanan ketterät. Harmittaa vaan ettei noihin B-agileihin tullut mukaan niitä turvakaaria :( nyt poika siirtyisi istumaan istuinosaan niin pitänee sitten hakea ne kaupasta. Onneksi on lähellä kauppa.

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiva kuulla, että on positiivisia kokemuksia! :)

Joo, adapterit turvakaukalolle ja sadesuoja näytti olevat ainoat vakiovarusteet ja sitä turvakaarta kaipilinkin jo heti tänään, kun neiti istuu jo niin tomerasti. Jos ensi viikon reissun kuitenkin selviäisi ilman.

Onko teillä näihin jonkinlaista hyttysverkkoa? 

hymyläinen (Ei varmistettu) http://hymylainen.blogspot.fi/

Meillä ei ole edes sadesuojaa :( saatika sitten hyttysverkkoa. Mä olen käyttänyt jotain perusverkkoa jonka sain jostain. Sopii ainakin Brion-vaunuihin niin sitä sitten käyttänyt hyödyksi näissäkin. Ihan ei istu napilleen mutta suojaa ötököiltä hyvin.

MinEna
Kasvukäyrillä

Ouh, meille se sadesuoja tuli mukana, tosin en vielä ole avannut pakettia ja katsonut minkälainen se on.

Mäkin ajattelin hankkia jonkun ihan perus "joka vaunuihin sopivan" -verkon, niitä saa suht edullisesti kuitenkin. Emmaljungien hyttysverrko tuskin käy näihin kun siinä on se vetoketju kiinnitys kuomuun eikä siis ympäriinsä kuminauhaa. Jos en ihan väärin muista niin Emma taitaa myydän s-marketissakin jotain verkkoja. 

Mä olen niiiiin ampiais-/mehiläiskammoinen, että ahdistaa pelkkä ajatus neidistä nukkumassa rattaissa ilman verkkoa!

EWE

Meillä on myös samat Britaxet matkarattaina ja oon ollut tyytyväinen, vaikka käyttökokemusta ei vielä hirveesti ole. Ketteriltä tosiaan vaikuttavat. Näppärät pakata autoon eivätkä paina paljoa. Iso plussa tosiaan se, että saa talvipyörät eteen. Uskallan siis sanoa, että hyvän valinnan teitte :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiva kuulla, että uskot valintaan ja positiivisia kokemuksia! Ja noi talvipyörät vaikutti kyllä valintaan paljon, vaikka onkin nuo isot, kunnon vaunutkin. Olen niin monta kertaa säälien katsonut talvella sellaisilla kesäliukkailla pikkurattailla liukastelevia (kiroavia) äitejä, että plussa on jos vähän pitoa saa enemmän, vaikka sitten niille pikkumatkoille.

Ja se takku. 2 vuotta on todella hyvä, näissä kuitenkin tulee yleensä aina krenkkaa!

Satsu (Ei varmistettu) http://ruusutorppa.blogspot.fi/

Onko teidän turvakaukalo siis myöskin Britax?

MinEna
Kasvukäyrillä

Kyllä, tällainen: http://www.britax.fi/turvaistuimet/turvaistuimet/baby-safe-plus-shr-ii

Lehmä kuosilla, isi sen aikoinaan valitsi :)

Päädyttiin siihen, koska Britaxilta löytyi adapteri Emmaljungan city crosseihin, niin ei ole kauppareissuille tarvinut ottaa kuin vaunujen alaosa mukaan.

Ollaan kyllä myös oltu tyytyväisiä, se on ollut sirolle neidille sopiva, mutta jos massaa olisi yhtään enemmään olisi kaukalokin käynyt jo pieneksi.

(en muuten selvittänyt saisiko noihin adaptereita muihin kaukaloihin, moniin nimittäin saa!)

Skoo (Ei varmistettu)

Ostin juuri samaiset rattaat käytettynä ja pari päivää ne on seissyt tuossa kasattuina. Nyt kun yritin kasata niin ei mene kasaan. Voi v... Olin jo marssimassa kauppaan ostamaan uusia vannoen että mitään en enää osta käytettynä. Pienen googlailun jälkeen eksyin kuitenkin tähän sinun kirjoitukseen ja kappas näillä ohjeilla se menee kasaan melkein itsestään:) Hyvä tosiaan että en ite hajottan näitä tässä yrittäessä. Eli kiitos!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.