Nyt sukelletaan!

Kasvukäyrillä

Hyvää kesäkuun ensimmäistä päivää ja sen aurinkoista iltaa!

Meille tämä päivä oli Isin ensimmäinen lomapäivä (tosi monta kertaa jee!) ja neidin viimeinen uintikerta ennen kesätaukoa.

Olemme käyneet siitä asti kun S oli reilu neljä kuukautta Folkhälsanin järjestämässä vauvauinnissa ja olemme koko perhe tykänneet kovasti, etenkin S, joka on osoittautunut oikeaksi vesipedoksi! Aamu-uinti on ollut loistava aloitus lauantaille, vanhemmat on piristynyt ja neiti väsähtänyt ;)

Neidin uima-asu

(vinkkinä Marimekon uimapukuja ostaville: koot ovat todella pieniä. Neidinkin uimapukuon kokoa 86,

vaikka on pieni 7 kiloinen sirppana)

 

Viimeisen uintikerran kunniaksi S pääsi sukeltamaan ensimmäistä kertaa ihan itse!

Isin sylistä kellahti "Nyt sukelletaan" -huudahduksen saattelemana kohti Angry Birds lelua. Äiti otti kopin vähän matkan päästä ja neiti sai lelun palkintona. Vapaaehtoisuus oli erittäin positiivinen lisä sukellustouhuun. Nyt jopa äiti osasi ottaa iisisti, kun tähän asti sukelluttaminen on tuntunut minusta lähinnä vesikidutukselta. 

Näin 

ja näiiin!

Pari vinkkiä vauvauntia suunnitteleville:

  • ilmoittaudu ajoissa, ainakin pääkaupunkiseudulla jonot ovat huimat! Mekin saimme odottaa yli kaksi kuukautta vapaata paikka
  • selvitä missä uimahalleissa on terapia-allas, vesi on lämpimämpää (32C), joten veteen tutustuminen on pikkuiselle mukavampaa
  • turvakaukalo suojamuovilla vuorattuna toimii erittäin hyvänä apuvälineenä siihen asti, että vauva seisoo omilla jaloilla. Kaikki saavat aikansa peseytymiselle ja pienen on mukava odotella omaa vuoroaan pyyhkeisiin käärittynä
  • uimapuvun kannattaa olla reilun kokoinen, kasvutahti kun on kovaa. Parilla neulan pistolla uimapuvun jalansuut (ja rinnanympäryksen) ja kiristettyä sopivan kokoiseksi. 

Kesän aikana voidaankin sitten treenailla jo ihan itseksemme, myös sukeltamista (jos uskallamme). Syksyn jatkon kannalta se olisi suotavaa, niin pysyy hyvä tahti yllä. Ohjeeksi saimme niin monta sukellusta per uintikerta, kun ikää on kuukausina ja kahdesti kuukaudessa. Pulikoinnit siis jatkuu kesälläkin!

Näinkin voi mennä!

 

Kaiken kaikkiaan loistava harrastus, joka varmasti jatkuu taas syksyllä!

Kommentit

Hymylainen.blogspot.fi (Ei varmistettu)

Nyt olen hurahtanut blogeihin ja jostain päädyin tänne. Meilläkin on viime marraskuussa syntynyt poika ja käydään myöskin Folkhälsanin ryhmässä Vantaalla. Komppaan täysin tuota Folkhälsania - todella hyvä ja aika edullinenkin joihinkin muihin verrattuna.
Mukavaa kesää, täällä törmätään :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiva, että päädyit ja hienoa, että viihdyit!
Puoli vuotta on kyllä ihana ikä, alkaa vauvaan tulemaan touhukasta lapsellisuutta :)

Olemme kyllä olleet todella tyytyväisiä Folkhälsaniin.

Oikein mukavaa kesää teillekin, täällä me ollaan! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.