Onko sinulla pikkarit?

Kasvukäyrillä

Neiti S käyttää edelleen vaippaa, yleensä 24 tuntia vuorokaudesta. Viimeisen muutaman kuukauden aikana olemme satunnaisesti kokeilleet vaipattomuuttaa, mutta lopputulos on ollut aina sama: potta ja sohva tuppaavat menemään sekaisin. Vaippa on siis ollut ja pysynyt.

Olen odotellut, että tämänkin asian kanssa olisi huomattavissa jonkinlainen herkkyyskausi, kuten esimerkiksi tutista luopumisen kanssa selkeästi oli. Nyt voisin olla varma, että se on täällä, sillä maailman upein asia tällä hetkellä on pikkarit.

Meillä ei eilisen jälkeen paljon muusta ole puhuttukaan, kuin siitä, kuinka hoitokaverilla olikin yhtäkkiä jalassa pikkarit! Siis mitä, ei vaippaa??! Ja lisäksi tietysti pohditaan mahtaako äidillä olla pikkarit? Entä isillä? No sillä hoitokaverilla nyt ainakin, se on varma. Hän ei enää tarvitse vaippaa. Mutta onkohan äidillä? S:llä ei ole pikkareita. Paitsi, että oli: kaapin perukoilla odottamassa sopivaa hetkeä. 

Ne vedettiinkin perjantaina jalkaan ja jumankekka, että maailmasta tuli upea paikka! Eikä yhtään vahinkoa. Siis eilen, tänään maaginen vaikutus oli hieman jo haihtunut, mutta mulla on hoksottimet ihan pielessä, jos tämä ei nyt ole se herkkyyskausi.

 

rentoa lauantai ilta,

M, joka päivystää rätti kädessä

 

PS. Kiitos kaikille tähän mennessä eilistä Ruokalakko -postausta kommentoineille. Sain mielettömän monta hyvää vinkkiä ja ajatukset siitä, kuinka edetä mahdollisimman stressittömästi alkavat jo jäsentymään, palaaan tähän taas vähän viisaampana. Ja jos jollain meni ohi, keskusteluun voit osallistua täällä. Kiitos <3

 

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Hyvähyvä! Meillä oli ihan sama juttu - paitsi että me ikään kuin pidemmän aikaa pohjustettiin asiaa niin, että juteltiin, että kenellä kaikilla on pikkarit :) Ja näytettiin omiamme :) Ja samoin meidän tirppaan ison vaikutuksen teki, että eräällä isommalla tytöllä oli pikkarit.

Ja sitten, kun vaippa jätettiin pois ja pikkarit laitettiin, niin aina vaan muistutettiin, että "nyt pissataan pönttöön, kun ei ole vaippaa vaan pikkarit". Ja kuivana pysyi :)

Eli toimivaksi todettu tapa meilläkin!

Kristaliina
Puutalobaby

Tshih ai niin ja se kans oli tirpan mielestä ihan mahtavaa, että mummillakin on pikkarit :D

MinEna
Kasvukäyrillä

Uskomatonta, miten itselle niin arkinen ja itsestään selvä juttu, voi naperolle siis todella maailman ihmeellisin asia! =D

Mummillakin! Haha, täytyy meidänkin "mummin kullalle" kertoa, että kyllä meidän mummillakin on pikkarit! 

Minkä ikäinen Silva oli?

Kristaliina
Puutalobaby

2v3kk, kun kokonaan jätettiin pois. Valmius ois ollut jo yli puolta vuotta aikaisemminkin (eli vaippa pysyi kuivana), mutta ei haluttu tehdä tuota siihen vauvantuloelämänvaihehässäkkään, että ei vaan tule mitään stressireaktiota sillä saralla...

petu24 (Ei varmistettu)

Mä olen kans miettinyt et koska ja mistä tietää että on herkkyyskausi just kuivaks opetteluun?! Meillä ei ole tietoa potan kiehtovuudesta kuin että nukke siellä käy välillä pissalla. Ja kun tuo 2 vuotta tulee aika pian täyteen niin tarvis ehkä jotain asian eteen tehdä....Kun olen kuullut että jos sen herkkyysajan missaa saattaa kuivaksi opettelussa kestää :/ Mutta varmaan just toi tarha on suurena apuna tässäkin kun saa jostain sen esimerkin....Ja meillä äidin esimerkki ei auta = D

MinEna
Kasvukäyrillä

Päiväkodista saa kyllä hyvää mallia monissa asioissa isommilta lapsilta, mutta kyllä niitä "ei niin tarpeellisiakin" juttuja opitaan =D

Melina / Minishow (Ei varmistettu) http://kideblogi.fi/minishow

Pikkareiden ihanuus meilläkin tytön innosti kuivaksi! Vähän ennen 2-vuotispäivää vain ilmoitettiin että nyt jäi vaippa päivisin pois ja tyttöhän käy joka päivä innoissaan valkkaamassa kaapistaan pikkareita :). Tsemppiä teille muutokseen!

MinEna
Kasvukäyrillä

Tää on jotenkin niin hassua :)

Kiitos! Ihan kertarytinällä tämä ei selkeästikään onnistu, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa, kun kotona sisällä ollessa ei vaipaa ole enää ollut :)

 

Silkkitassu

Meillä on kaapissa iso kasa pikkareita. välillä ollaan niitäkin jo "kokeiltu" sen jälkeen kun ollaan potalla ensin käyty. Vähän aikaa vaipatonta elämää. :) 
Meillä ehkä vielä vähän liian aikaista riemuita... ikää kun on 11kk. 
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.