Päiväkotipainajainen eli täitä eli APUA!

Kasvukäyrillä

Tänään se sitten tuli: täivaroitus päiväkodista. Täitä on, mutta vielä ei tiedetä kuinka laajalla; tarkistaa lastenne hiukset ja päänahka. Voi p*ska.

Täytyy tunnustaa, että uutinen aktivoi jokaikisen kytevän neuroosin sisälläni ja sen lisäksi, että kaivelen lapseni päätä jatkuvalla syötöllä myös oma päänahkani kutiaa pelkästä ajatuksesta. Jopa sen verran, että niskassa voisi yhtä hyvin luikerella käärme. Ugh.

Pikaisella selvittelyllä löysin internetistä tällaisen toimintaohjeen täiden hyökkäyksen varalle, mutta epäselväksi jäi, että tuleeko tämä ruljanssi tehdä joka kodissa vai vain jos niitä kirppuja löytyy oman kullannupun päästä? Kaivelusta ja kourimisesta huolimatta en vielä ainakaan ole onnistunut niitä paikallistamaan. Ja vannon, että olen yrittänyt ;)

 

kuvan lapsi on (toistaiseksi) säästynyt vaivalta, mutta henkistä kurjuutta on saattanut aiheuttaa

äidin jatkuva pään kaivelu.

 

 

Löytyykö joltakulta kokemusta tai muuten vain nippelitietoa aiheesta? Jos löytyy niin nyt on aika jakaa kaikki täitietous, jotta saadaan homma tässä huushollissa tyssäämään ennen kuin se alkaakaan!

 

E

 

Kommentit

Niin vaikeaa kuin se onkin, koita välttää hysteerisen käytöksen alkua siihen asti, että todistettavasti on siihen aihetta. Koska sitten ei enää riitä motivaatio kun siihen oikeasti olisi tarvetta :D 

Toinen vinkki on, että hanki apteekista tiheä täikampa, sillä kun käy hiukset läpi, niin saa itselleen uskoteltua vähän tehokkaammin, ettei siellä oikeastikaan ole mitään. Ennaltaehkäisevästi ei voi siivota, eikä täishampoita käyttää. (tosin apteekista löytyy myös sellaisia suihkeita, mitkä lupaa 3-5päivän suojan, en tiedä toimiiko, en ole testannut)

MinEna
Kasvukäyrillä

Hyviä vinkkejä! Ehdottomasti noudatan, tai ainakin täikampakohtaa, hysteriasta voin luvata vain yrittäväni ;)

estoshampoo? Tota pitää selvitellä. Mä en halua edes kuvitella mitä tapahtuu, jos mun superpehkoon päätyy niitä!

Klara/Snow one like you (Ei varmistettu) Http://kklaran.blogspot.com

Meillä oli kk sitten myös täivaroitus. Päätin etten ylireagoi ja tutkin vain iltaisin yksivuotiaana päätä n. Viikon ajan. Mitään ei löytynyt ja mitään toimenpiteitä ei tehty kunnes yhtenä yönä näin unta että meidän sänky kuhisi ötököitä ja pienikin hipaisin tunne jalassa (jonka tiä pystyis varmaan tekemään noi 10kertaisena...) sai hätkähtämään. Aamulla apteekkiin, shampoo pesu kaikkien päähän ja kaikki vuodevaatteet joko pesuun tai jätesäkkiin viikoksi. Ehkä pientä ylireagointia mutta mun mieli sai rauhan :D

MinEna
Kasvukäyrillä

No just jotain tollasta överiä mullakin kävi mielessä, mutta sitten mä tajusin, että jos mä teen sen nyt, niin vain luoja tietää kuinka monesti mä sen joudun tekemään! :D

eli toistaiseksi hillitsin itseni ja tyydyn pään kaivaluun!

Karuselli

Täitilanteet on kamalia! Kerran meiltä niitä sitten löytyi. Tästä on jo vuosikausia aikaa, mutta selkäpiitä karmii yhä. Ja se päiden, vaatteiden, petivaatteiden ja tekstiilien sekä pehmolelujen puhdistusoperaatio oli suurperheessämme aivan käsittämätön! Ja toki muutaman viikon päästä sitten varmistuspesut. Ja siinä välissä salahysteeristä kampaamista täikammalla monta kertaa päivässä. Noh, parin kuukauden päästä seuraava lapsi toi omasta päiväkodistaan uuden satsin.

Ne kammat on tosiaan hyviä tilanteen varmistamiseen. Ja niitä munia (yäk) kannattaa syynätä erityisesti niskasta ja korvien takaa.

Meillä kyllä on sittemmin suihkuteltu sitä estosuihketta perheen pitkätukkaisille aina kun koulusta tulee täivaroitus. Ja joka syksyhän se tulee... Aina hetken aikaa on kutinaneuroosi päällä. Mutta onneksi ei ole toista kertaa sattunut kohdalle.

MinEna
Kasvukäyrillä

Apua, kuulostaa ihan kamalalta! Pehmolelut! Siis kaikki! Pitäiskö tässä kohti taas vaan hengitellä? 

Estosuihke meni just hankintalistalle! =D

 

Veera Katariina
barbamama

Miun yksi kaveri hoiti aikoinaan täit leikkaamalla hiukset pois. Se oli ehkä ylireagointia.

MinEna
Kasvukäyrillä

Ihan noin pitkälle en ole valmis menemään, kuin ehdottomasta pakosta, mutta kyllä mä mielessäni olen kironnut meidän molempien pitkät ja paksut hiukset ;)

Toimenpiteitä VAIN, jos täitä on. Meille tuli ekat täivaroitukset 2002, kun esikoinen aloitti kerhon. Sen jälkeen on täilappuja tullut 1-6/vuosi (useampi lapsi). Ikinä ei täitä ole meillä ollut. *kop kop* Esikoinen nyt yläasteella ja edelleen tuli hänenkin opelta täivaroitus tänä syksynä :o

On tässä turha hysteerisyys kadonnut. Mutta toisaalta sitten on niitä, jotka ei noteeraa. Perheitä, joilla ne täit on  vaan ja leviävät ryhmiin. Välillä opetkin on ihan ihmeissään, kun täitartunta vaan jatkuu ja jatkuu.

Tarkista tarkkaan, mutta jos mitään ei löydy, niin sitten rentoudu.

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos selkeästä vinkistä! Näin mäkin yön aikana päädyinajattelemaan, että täikampa tarkistusta varten ja shampoo varuiksi kaappiin, jos sattuu käymään huonosti, hankitaan tänään. Ja muut överitoimenpiteet vain täiden yllättäessä!

Meitä on niin moneen junaan, aina ollut ja aina tulee olemaan, emmekä koskaan voi tietää syita siihen, miksi reagointi ihan mihin tahansa on erillaista. Tässä sekametelisopassa vaan on yritettävä luovia eteenpäin oman parhaan kykynsä mukaan.

Näihin varoituksiin turtuu vähitellen. Mä hypin ekasta matovarotuksesta seinille, soitin apteekkiin ja pyysin estolääkettä (heh, mahtoi niillä olla hauskaa) ja mietin josko varmuuden vuoksi syötäis lääkkeet kuitenkin. Sittemmin varoitukset ei ole tuntunu enää niin pahoilta. Tiedän, että hypin seinille kun jotain joskus tulee, mutta se on sitten. Olen henkisesti valmistautunut siihen, että tain tulee kuitenkin, ei kai niiltä kukaan voi säästyä.

Täihommeleihin kannattaa googlata tea tree öljyä. Myös sitä käytetään veteen laimennettuna täitä estävänä, ja tea tree on taas paremman tuoksuista kuin se pajunkuorishampoo, jota estoshampoona käytetään. Itse en ole käyttänyt mitään, mutta kun varoitukset tulee, meinaan testata tea treetä.

Karuselli

Joo, ei kannata kauheasti stressailla vielä pelkistä varoituksista (vaikka toki tarkkaavainen on hyvä olla), koska sitten JOS jotain löytyy, niin sitten saa kyllä touhuta ja säätää ja stressata yllinkyllin. :-) Nää erilaiset epidemiat (täit, kihomadot, märkärupi jne.) on nykyään niin yleisiä ja toistuvia, että jos on useampi lapsi useamman vuoden päiväkoti- ja koulumaailmassa, niin yleensä sieltä lopulta joku napsahtaa kohdalle. :-) Me ollaan oltu onnekkaita, vain tuo yksi täisyksy takana.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.