Takapihalla - Vinkkejä kaivataan!

Kasvukäyrillä

Pääsiäisen sääennusteet, lämpimät sellaiset saivat minut innostumaan terassin kuntoonlaitosta tällä viikolla. Toisena kimmokkeena toimivat (meille) uudet terassikalusteet, jotka kotiutuivat Tampereelta äitini parvekkeelta meille torstaina. Vanhat ja kuluneet ruskeat kalusteet saivan väistyä uusien ihanan puhtaiden, lähes uusien, valkoisten tieltä käsistään kätevän ystävämme pihaan jatkamaan elämäänsä. 

Olen jo vuosia haikaillut valkoisten kalusteiden perään, mutta edelleiset ovat olleet vielä sen verran tuoreet, että aikaisemmin emme vielä ole niitä raaskineet vaihtaa, mutta nyt. Ja voih, ne ovat täydelliset!

terassi valmiina vastaanottamaan pääsiäistä

Ruukut ja kynttilälyhdyn kotiutin eilen Kodin Ykkösestä ja ne täydentävät tuon valkoisen rauhantyyssijan juuri oikealla tavalla. Vielä kun pensaat ja piha alkaisivat vihertämään! Ah.

Nyt vain toivotaan, että pääsemme nauttimaankin siitä, sillä neiti S on kehittänyt itselleen tämän päivän aikana kuumeen! Onneksi ei ainakaan vielä korkeaa sellaista, mutta kovin nuhjainen tyttö meillä on täällä tänä iltana ollut. Peukut pystyyn, että on nopeaa sorttia, jotta pääsemme nauttimaan perheen yhteydestä vapaasta!

...mutta siis sinne pihalle:

Tarkoituksenamme on kuitenkin jo uusien kalusteiden lisäksi parannella pihaa meille sopivammaksi heti alkukesästä. Terassi laajenee, sillä nykyinen on kovin suljettu; katettu, aidattu ja korotettu. Loistava ruokailutila, mutta ei niin neiti ystävällinen. Alatasosta onkin tarkoitus tulla oleskelutila, jossa voi nauttia aurinkoisista kesäpäivistä. Katosta alaterassille ei tule.

Ja koska hartaasti suunnittelen, että voisimme oleilla myös suojaisalla takapihallamme kesän aikana, päästäänkin siihen vinkki osioon:

Mitä neidille?

Olen yrittänyt pohtia pääni puhki, mikä olisi nyt puolitoistavuotiaalle neiti S:lle sopiva virike takapihalle, mutta en tunnu pääsevän puusta pidemmälle. Heti etuovemme edestä löytyy leikkipaikka, jossa on hiekkalaatikko, keinut ja liukumäki, eli mikään niistä ei ehkä ole se oikea vaihtoehto. Vai olisiko kuitenkin? Uima-allas toki löytyy jo viime kesältä, mutta ulkona pulikointi on niin kovin säästä riippuvaista. Ainoa kriteerinineidin viihtyvyden takaamisen lisäksi on se, että sen mikä ikinä se onkaan pitäisi olla myös katseen kestävä ;)

Kaipaankin nyt kipeästi vinkkejä. Mitä teidän pihoiltanne löytyy lapsille? Mikä on ollut hitti ja mikä huti? Tai mikä kuulostaisi hauskalta?

 

aurinkoista pääsiäistä teille kaikille!

M

Kommentit

MiraK (Ei varmistettu)

Jos tilaa löytyy, niin trampoliini toimii, ainakin meillä ollut kovassa käytössä, myös talvella.

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos vinkistä! alkaisi varmasti olemaan hauska juttu, ja hoidossa sellainen jo onkin, joten neiti on päässyt treenamaan. Kyllähän sellainen tuohon pihalle mahtuisi, mutta kaunis se ei ole ;)

Täytyy harkita tätäkinvaihtoehtoa, jos sattuisi löytymään järkevän kokoinen trampoliini.

Kummelikopplan
Kummelikopplan

Meillä on täällä Kalifornian takapihalla muovinen "talo", jossa postiluukku, ovi tms. ja se on ollut suosikkeja. Leikkimökki on varmasti pitkäikäinen jos tilaa riittää. Lisäksi potkuautot ja -pyörät ovat kovassa käytössä. Minikoristeline olisi kiva.

MinEna
Kasvukäyrillä

Hyviä vinkkejä! Täytyy harkita tuota leikkimökkiä, jos vain löytyys sopivan kokoinen, ettei valtaa koko pihaa! Minikoristeline! Se olis loistava! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän pojan ykkösaktiviteetti viime kesänä (2 vuotiaana), oli kivien "maalaaminen" vedellä. Aina kun kivet kuivui auringossa aloitettiin uudelleen. Tämä oli tosin mökillä, joten puhe on aika suurista kivistä. Mutta siis, lähinnä se mitä ajan takaa on, että kun meilläkin löytyy leikkipaikalta ne keinut, hiekkalaatikko ja muut. Niin mieluisimmat lelut kotona ja mökillä on ollut sellaisia, ei varsinaisesti leluja. Vaan just nää kivet ja sitten oma kasvimaa ja kukkapenkki jota saa hoitaa.

MinEna
Kasvukäyrillä

Tämä "ei varsinaisia leluja" pääsee pakostakin testiin tässä keväällä/alkukesästä kun pihamme on vielä suunnittelu asteella. Tähän mennessä se on tuottanut tulosta vain naapurin kukkapenkissa (anteeksi siitä) ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.