Teeri Kahdella Tavalla (ja makaronilaatikko)

Sunnuntait ovat isin kokkauspäiviä. Pääasiassa siksi, että vain sunnuntait suovat aikaa niihin aterioihin, joitka löytyvät hänen bravurilistaltaan. Yleensä ne ovat riistaherkkuja, tai kalaa, jotka ovat päätyneet pakkaseen Isin ja hänen sukulaisteen metsästys- ja kalastusreissuilta. Myös poro ja hirvi ovat vakio raaka-aineita pakkasessamme, kiitos appivanhempien, jotka huolehtivat, että se ei koskaan pääse loppumaan. Isin Lapista löytyvät juuret myös selittävät nämä perinteeksi muodostuneet sunnuntaiherkut sekä hänen ruuanlaittonsa kulmakivet.

Tänään vuorossa oli Teeri kahdella tavalla ja uunijuurekset.

img_5892.jpg

img_5893.jpg

 

Koska herkku ei todellakaan ole minun loihtimaani, niin reseptia en tarkemmin osaa teille kertoa, mutta jos jonkun kiinnostus erityisesti heräsi uskoisin, että saan Isin lahjottua paljastamaan salaisuutensa 😉

Jos Isin bravurit ovat herkullisia sunnuntaipäivällisiä, niin äiti pääasiallisesti huolehtii arkiruokailuista. Edelisenäpäivänä jääkaappiin valmiiksi tehty ruoka on lähes ainoa vaihtoehto, ellei listalla ole spaghettia ja sen lisukekastike, sillä neidin sekuntikello soi kello viisi, jolloin ruuan on oltava valmiina.

Tänäkin sunnuntaina tein huomiseksi valmiiksi jauheliha-makaronilaatikon. Erityistä tässä laatikossa oli se, että sitä on paistettu 40 minuuttia, kiertoilmauunin grillitoiminnolla 275 asteessa. Tarkoituksella? Kyllä, ainakin neidin mielestä. (Note to self: lapsesi on oppinut painamaan uunin säätönapit esille tai sitten itse unohdit ne ylös. Tarkista uuni säännöllisin väliajoin).

img_5895.jpg

Gratinoitu makaronilaatikko?

Huomenna meillä taidetaan syödä spaghettia 😉

 

rauhallista sunnuntai iltaa ja mukavaa tulevaa viikkoa!

M

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *