Erilainen päivän asu

Dirdln. Ei, en kirjoittanut tuota sanaa väärin. Se nyt sattuu olemaan mekko joka on konsonanttihirviö. Joka kerta on vaikea kirjoittaa tai sanoa, mutta mekkona aivan loistava. Näitä hyvinkin saksalaisia mekkoja näkyy nyt jokapuolella, koska on olutfestivaalit täällä Stuttgartissa ja itseasiassa niin oli Münchenissä ne kuuluisat Octoberfestit. Stuttgartilla on omat festinsä jonka nimi on Cannstatter Volkfest eli tuttavallisemin Wasen.

 

IMG_9052.JPG

20131005_115820.jpg

Anteeksi tärähtänyt kuva!!!

20131005_122154.jpg

 

20131005_125352.jpg

  

Waseneihin kuuluu telttoja, tanssia ja laulua joiden keskipiste olut on. Luin juuri artikkelin jossa kerrottiin näistä festeistä ja voin sanoa, että olutta ehtii kulua tämän kuukauden aikana. Telttoihin mahtuu itsessään 90 000 ihmistä ja telttojen ulkopuolella on myös huvipuistolaitteita ja pelejä (sekä olutta), joten kävijöitä itse tapahtumassa on miljoonia. Sen kyllä huomaa kun kävelee alueelle, nahkahousuja ja dirdnl-mekkoja joka puolella. Suosituin ja käytännössä halvin olut on litran tuoppi, niin siitä voi jo päätellä paljonko sitä olutta sitten virtaakaan.

DSCN9292.JPGIMG_9093.JPG

IMG_9079.JPG

 

Jos vain käy hyvä tuuri ja pääsee telttaan sisälle ilman varausta tai saa jopa pöydästä pienen osan, voi aloittaa treenaamaan jalkalihaksia nousemalla penkille tanssimaan. Parasta on vain jäädä suosiolla penkille seisomaan ja istua sitten, kun ei millään jaksaisi enää tanssia ja laulaa. Aika kuluu kuin siivillä, eikä tarvitse olla erityisen humalassa nauttiakseen tilanteesta. Tiettyjä lauluja lauletaan melkeinpä kokoajan livebändin säestämänä. Vieläkään en sanoista oikein ymmärrä, mutta ei taida ymmärtää ne monet turistitkaan. Itse eksyin ystäväni kanssa pöytäporukkaan, jossa oli ihmisiä Itävallasta, Sveitsistä ja Italiasta. Jos ei olutmeininki kiinnosta, voi mennä (minun mielestä turhan kalliisiin) huvipuistolaitteisiin tai nauttia erilaisia makkara-aterioita. Itse nauttisin niistä jos ne eivät olisi niin hintavia.

-Olga

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *