Täydellisen huulimeikin salat

Huulimeikin tehtävä on korostaa ja piristää kasvoja sekä viimeistellä meikkikokonaisuus. Yleensä huulimeikin teolle jää vähän aikaa ja huulipuna levitetään lopuksi hutaisten. Ajattelin seuraavaksi kertoa teille hieman huulimeikin saloista ja siitä, kuinka saat viimeisteltyä meikkisi täydellisellä huulimeikillä näkemättä kuitenkaan liikaa vaivaa. Lisäsit huulipunan sitten juhlameikin viimeistelyksi tai kevyen meikin piristykseksi, kannattaa huulimeikin tekoon panostaa.

 

IMG_2369.JPG

 

1. Huolehdi huulien kunnosta ja kosteudesta

Täydellisen huulimeikin teko onnistuu parhaiten ehjiin ja kosteutettuihin huuliin. Huulten iho on hyvin ohutta ja siksi niiden hoitamisesta tulee huolehtia. Tärkeintä hoidossa ovat kosteuttaminen ja suojaaminen. Huulia voi myös kuoria tarvittaessa niiden ollessa kovin kuivat tai hilseilevät. Huulille on myynnissä juuri niille suunnattuja kuorintatuotteita, mutta kuorintavoiteen voi tehdä myös itse esimerkiksi sekoittamalla teelusikallisen kookosöljyä ja teelusikallisen ruskeaa sokeria keskenään.

Minulla on käytössäni tällä hetkellä KICKSin huulien hoitotuotteet: Organic Lip Scrub spearmint ja Organic Lip Balm spearmint. Kuorinta tehdään puhdistettuihin huuliin. Kuorintainetta levitetään herneenkokoinen nokare ja hierotaan sormenpäillä huulille kitkaavalla liikkeellä. Vajaan minuutin pyörittelyn jälkeen kuorintavoide huuhdotaan pois. Tämän jälkeen huulille levitetään kosteusvoide. Jos tavoittelet täydellistä huulimeikkiä, kannattaa huulien hoito tehdä hetkeä ennen huulimeikin tekoa. 

 

984CDA5C-65CB-495C-B394-EDDB8B93BEC4.JPG

 

2. Tee oikeat värivalinnat

Huulimeikin tehtävä on herättää positiivista huomiota ja oikeilla värivalinnoilla luodaan tasapainoinen meikkikokonaisuus. Värisävyjä kannattaa lähteä kokeilemaan rohkeasti, mutta myös muistaa se, että kaikille eivät sovi samat sävyt. Oma tyyli kannattaa muistaa pitää myös huulipunaa valitessa, vaikka trendejä seuraisikin. Tarkkaile huulipunan sävyä valitessasi asuvalintaasi sekä hiusten ja ihosi väriä. Sanotaa, että keltapohjaisella iholla ruskeasävyiset värit näyttävät hyviltä ja punapohjaisella iholla luumuun taittuvat sävyt. Vaaleilla sävyillä saadaan yleensä näyttämään huulet isommilta, kun taas tummat sävyt pienentävät huulia. 

 

F14DA5F5-F7C2-49A9-9CEE-8B0F93AF2C94.JPG

 

3. Valitse hyvä ja laadukas tuote

Huulipunan pitää olla kosteuttava ja huulia hoitava. Ota myös valinnassa huomioon se, mihin tarkoitukseen huulipuna tulee. Pitääkö sen kestää huulilla pitkään, onko kyseessä esimerkiksi juhlameikki tai joudutko puhumaan tilaisuudessa paljon. Käyttötarkoituksen mukaan esimerkiksi myyjän on helpompi lähteä etsiä useiden huulipunien joukosta juuri sinulle sopivaa. 

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon huulien kunto. Hyvin kuiville huulille ei kannata valita kovin paksua ja mattaista huulipunaa. Mieti myös kuinka paljon olet valmis maksamaan huulipunasta, koska kaupat ovat pullollaan eri hintaisia punia. 

Tulen kirjoittamaan teille minun lemppari huulipunista, joten muistathan tsekata postauksen myöhemmin.

 

DE84E146-E944-46AE-93C6-0E536BD4F052.JPG

 

4. Pohjusta huulet

Huulien pohjustaminen voi tarkoittaa niiden kosteuttamista ja hoitamista, mutta halutessaan huulet voi pohjustaa esimerkiksi levittämällä peitevoidetta hieman huulten ympärille ja puuteroimalla huulten reunat. Pohjustus lisää huulimeikin pysyvyyttä. Huulet voi rajata myös rajauskynällä, mutta ole varovainen tämän kanssa jos käytät vaaleaa tai hentoa huulipunasävyä. 

 

5. Rajaa huulet huolellisesti

Huulten rajaus on huulimeikin teon tärkein vaihe. Huulten rajauksella luodaan huuliin kauniit ääriviivat ja muoto. Rajauksessa pyritään tekemään huulista symmetriset, suurentamaan huulia, lisätä huulipunan pysyvyyttä ja estää huulipunan leviämistä huulia ympäröivälle iholle. Rajauksella saadaan myös huulipunan sävy paremmin esille. Huulten rajauskynän sävyn tulisi yleensä olla sama kuin huulipunan tai hyvin vähän tummempi sitä. Ole kuitenkin hyvin tarkka, ettei kontrasti ole liian suuri. 

Rajaus kannattaa aloittaa aina amorinkaaresta rajaamalla ensin ylähuuli ja sitten alahuuli. Se kannattaa tehdä pienissä osioissa, jotta jäljestä tulisi mahdollisimman siistiä ja tasaista. 

 

IMG_2367.JPG

 

6. Levitä puna tasaisesti ja viimeistele

Aloita punan levittäminen huulen keskiosasta ja etene sivuille. Älä levitä liian paksua kerrosta. Halutessa huulimeikin voi viimeistellä levittämällä amorinkaarelle vähän highlighteria ja tekemällä alahuulen alle varjostuksen.

 

IMG_2370.JPG

 

4920A63C-4D59-4F4E-9A03-6BBB83F09F79.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *