Helppo marjakääretorttu
Kun leivon jotain jälkiruokaa niin yleensä päädyn tekemään ihanaa marjakääretorttua vakioreseptilläni. Tämä reseptini on todella hyvä joten haluan jakaa sen kanssanne. Ohje on yksinkertainen, aineet ovat helposti saatavia ja välineitä ei tarvitse kauheasti. Tekeminenkään ei kestä liian kauaa.
Kääretorttupohja:
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 dl vispikermaa
- 1/2 dl sokeria
- 4 dl marjoja
Tekeminen vaihe vaiheelta:
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Vaahto on valmista kun se on niin napakkaa, ettei valu vispilästä.
- Mittaa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe kulhoon, sekoita ne keskenään.
- Lisää sekoitetut jauhot siivilän läpi massaan varovasti sekoittaen.
- Paista pohjaa uunin keskitasolla leivinpaperilla vuoratun pellin päällä +220 asteessa noin 5-8 minuuttia.
- Ripottele sokeria puhtaan leivinpaperin päälle ja kumoa kääretorttupohja varovasti sen päälle.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita siihen sokeri.
- Levitä kermavaahto kääretortun päälle ja ripota vielä marjoja kermavaahdon pinnalle.
- Rullaa levy rullaksi ja leikkaa kääretortun päät tasaiseksi.
Lopputulos:
Loppupohdintoja: Tämän kääriksen tekeminen on todella kivaa ja se maistuu erittäin hyvältä. Marjat kannattaa tosiaan olla ainakin vähän sulaneet kun vaiheessa 7 ne ripotellaan kermavaahdon päälle. Marjapalaset ei saa olla liian isoja. Esimerkiksi mehu sopii tämän kääriksen kanssa juotavaksi tai limukka.
Ihanaa viikonloppua kaikille <3
- Jonna <3