Paras munakasresepti

Ai että, ne ihanat loma,- ja viikonloppuaamut kun on aikaa oikeasti aamupalan tekoon. Silloin yleensä teen klassikkoreseptilläni munakasta. Nyt päätin jakaa tämän kanssanne.

Ainekset: (YKSI ANNOS)

  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl kevytmaitoa
  • 0,1 tl suolaa
  • mustapippuria tai valkopippuria
  • 1 rkl juoksevaa rasvaa

Ohje:

  1. Aloita munakkaan valmistaminen rikkomalla munien rakenne kulhossa haarukalla vatkaten. Lisää joukkoon maito ja mausteet. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää juokseva rasva. Anna sen ruskistua hiukan.
  2. Kaada munakasseos pannulle. Alenna lämpöä. Vedä puulastalla munakasseosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin.
  3. Laita kansi munakkaan päälle ja anna hyytyä/kypsyä hetki. Käännä munakas halutessasi kaksinkerroin
  4. Tarjoa munakas välipalana/aamupalana tai salaatin kera ateriamaisena
minun ottamat kuvat:)

Mukavia kokkaushetkiä ja hyvää syyslomaa!

  • Jonna <3
Koti Ruoka ja juoma

Helppo marjakääretorttu

Kun leivon jotain jälkiruokaa niin yleensä päädyn tekemään ihanaa marjakääretorttua vakioreseptilläni. Tämä reseptini on todella hyvä joten haluan jakaa sen kanssanne. Ohje on yksinkertainen, aineet ovat helposti saatavia ja välineitä ei tarvitse kauheasti. Tekeminenkään ei kestä liian kauaa.

Kääretorttupohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 4 dl marjoja

Tekeminen vaihe vaiheelta:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Vaahto on valmista kun se on niin napakkaa, ettei valu vispilästä.
  2. Mittaa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe kulhoon, sekoita ne keskenään.
  3. Lisää sekoitetut jauhot siivilän läpi massaan varovasti sekoittaen.
  4. Paista pohjaa uunin keskitasolla leivinpaperilla vuoratun pellin päällä +220 asteessa noin 5-8 minuuttia.
  5. Ripottele sokeria puhtaan leivinpaperin päälle ja kumoa kääretorttupohja varovasti sen päälle.
  6. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita siihen sokeri.
  7. Levitä kermavaahto kääretortun päälle ja ripota vielä marjoja kermavaahdon pinnalle.
  8. Rullaa levy rullaksi ja leikkaa kääretortun päät tasaiseksi.

Lopputulos: 

Loppupohdintoja: Tämän kääriksen tekeminen on todella kivaa ja se maistuu erittäin hyvältä. Marjat kannattaa tosiaan olla ainakin vähän sulaneet kun vaiheessa 7 ne ripotellaan kermavaahdon päälle. Marjapalaset ei saa olla liian isoja. Esimerkiksi mehu sopii tämän kääriksen kanssa juotavaksi tai limukka.

Ihanaa viikonloppua kaikille <3

  • Jonna <3
Koti Ruoka ja juoma