Mitä kauneus on ja mitä se minulle merkitsee?

Kauneus ja hyvinvointi blogin perustamisen jälkeen koen tärkeänä kertoa teille siitä, miten minä käsitän kauneuden. Mitä kauneus on minun mielestäni ja mitä kauneus merkitsee minulle. Jokaisella kuitenkin on omat näkemyksensä kauneudesta.

Mitä kauneus on?

Mielestäni se on jokaisen ihmisen oma kokemus ja tunne siitä mikä on kaunista. Kauneusihanteita on erilaisia ja meillä jokaisella on yleisen kauneusihanteen lisäksi omat kauneusihanteemme. Asia jota henkilö F pitää kauniina voi henkilön G mielestä olla vastenmielistä.

Mikä kauneudessa sitten oikein kiehtoo?

Tähän en osaa vastata, kuin omasta puolestani. Minua siinä kiehtoo sen moniuloitteisuus ja määrittelemättömyys. Kauneusihanteet vaihtuvat säännöllisesti ja eri kulttuureissa on omansa. Henkilökohtaisesti en pidä kauneusihanteista, mielestäni niillä luodaan liian vahva kuva siitä millaisen näköisiä ja kokoisia ihmisten pitäisi olla, ollakseen hyväksyttyjä yhteiskunnassamme.

"Mitä kauneus on, nainen rannalla"
Kuva Igor Ovsyannykov Pixabaystä

Mitä kauneus minulle merkitsee?

Tätä olen viime aikoina pyörittänyt päässäni paljon.

Kauneus merkitsee minulle ihmistä kokonaisuudessaan. Kauneus koostuu ihmisen mielen ja kehon hyvinvoinnista. Se on kokonaisuus, ei pelkästään ”ulkokuori”. Minun omiin kauneusihanteisiini kuuluvat itsevarmuus, tavoitteellisuus, kiitollisuus ja unelmien luominen ja niitä kohti pyrkiminen. Se miten kohtelet itseäsi ja muita, merkitsee paljon. Jos sisältä puuttuu lämpö, rakkaus ja kipinä, ”kaunis ulkokuori” ei korvaa näitä. Ennen aina sanoin kaverilleni että ”Olen mieluummin läski ja ruma kuin täysi kusipää”. Ja tämä pitää kyllä paikkaansa, siinä määrin, että laihuus ja nätit kasvot eivät poista ns. ”rumaa” sisintä. Joten tämäkin liittyy siihen miten kohtelet itseäsi ja muita!

Meidän ympärillä on paljon ihmisiä jotka tuovat hyvää energiaa elämään, mutta on myös paljon niitä, jotka pysyvät aina kaikessa negatiivisuudessaan. Negatiiviset tunteet lipuvat hiljaa muihinkin. Tiedättehän sen, kun joku on todella huonolla tuulella ja hetken katseltuanne sitä, huomaatte itse olevanne kiukkuinen jostakin? Sitä tarkoitan tällä lipumisella, mutta myös ne positiiviset tunteet ovat ”tarttuvia”.

Vaikka elämään kuuluu niitä ylä- ja alamäkiä, eihän se muuten elämää olisikaan, on ok jäädä hetkeksi vellomaan ja ottaa ne negatiiviset tunteet vastaan ja käsitellä ne. Tämä ei tarkoita, ettet saisi puhua pahasta olostasi lähimmäisillesi, puhuminen on tärkeää. Mutta jos elämässä ei näe ikinä mitään positiivista, kaikki on kamalaa niin lopulta se imee kuiviin lähimmäisesikin. Tämä nyt näin kärjistettynä.

Kauneus merkitsee minulle myös luovuutta ja itsensä ilmaisua. Näitä voidaan toteuttaa monilla eri tavoilla. Omia luovuuden ja itseilmaisun keinoja kauneuden saralta ovat, tatuointini, hiusten värjääminen, kampaukset sekä meikkaaminen.

"Mitä kauneus merkitsee, maljakko"
Kuva Frauke Riether Pixabaystä

Kauneutta on kaikkialla ympärillämme, jos me haluamme vain nähdä sen. Kauniita ihmisiä, kauniita sanoja, kauniita tekoja, kaunis luonto ympärillämme, kaunista taidetta joka saralla.

Mitä kauneus on sinulle? Ja mitä kauneus merkitsee sinulle?

Olkaa kiitollisia ja muistakaa kehua muita ja myös itseänne! Olette kaikki kauniita!

Rakkaudella, Jonna.

Seuraathan jo minua instagramissa ja facebookissa?

Viimekerralla: Blogi mielen hyvinvoinnista ja kauneudesta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *