”Suomalaiset ovat puhdasta rallikansaa!”

ralli.JPG
(Tai jos eivät kaikki suomalaiset, niin ainakin keskisuomalaiset. Tai ainakin iso osa heistä.) Ralliviikonlopun huuma alkaa olla nyt hiipunut. Suomalaisittain ralli meni vähän myttyyn, mutta meininki pysyi silti hyvänä. Toivotaan loppukaudelle sinivalkoiselle värille onnea! 🙂

Neste oil ralli on keskisuomalaisille aina iso juttu. Niin paljon ihmisiä, niin monesta paikasta. Pienet kylät saavat kertalaakista valtavasti ulkomaalaisiakin vieraita ja hetken kaikki tuntuu niin jännittävälle. Ainakin näin erikoiskokeen varrella varttuneelle tapahtuma on vuosi toisensa jälkeen yhtä mahtava.

ralli2.JPGRallileppis!

En oikein edes muista sellaista vuotta, ettei sitä rallia jossain päin olisi käyty katsomassa. Tänä vuonna kokonainen kierros jäi väliin, mutta päästiin seuraamaan pärinää Ruuhimäessä aika-ajojen merkeissä ja Leustulla kahteen kertaan ajetulla erikoiskokeella. Se tunnelma, mikä siellä pätkän varrella vallitsee on sellainen, mitä on vaikea selittää. Kovalla metelillä pörrääviä helikoptereita, jotka laskeutuvat ja nousevat ja sitten taas pörräävät. Ympärillä surisee kymmeniä ralliradioita, toiset seuraa tilannetta ja toisille ne ovat vain ”taustamusiikkina”. Aamulla katsojina on enemmän lapsiperheitä, iltapäivällä yhden tai kaksi olutta nauttineita kovaäänisiä miesporukoita.

ralli3.JPGJarkko Nikara

Mutta ei sillä, ne ralliautot ne on niitä, mitkä kylmät väreet saa aikaan. Se pärinä ja hiekan lentäminen. Yleisön tärkeys korostuu taas siinä, kun autot on vähällä suistua tieltä. Kuuluu valtava ”Oooooi!” ja jos auto pääsee jatkamaan, seuraa aplodit. Jos auto juuttuu hiekkaan, on sen ympärillä hetkessä äijälauma työntämässä (osa pinkoo paikalle niin tohinalla, että pääsee etsimään kenkiä aidan taakse palatessa :D). Ja kun auto on tiellä, seuraa taas aplodit.

ralli4.JPG

Paviljongin kisakeskus olisi varmasti myös näkemisen arvoinen. Siellä ei ole tullut koskaan käytyä. Jos sitten vaikka ensi vuonna 🙂

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *