Fornitaly
Innostuin muutaman vuoden takaisen Milanon reissun jälkeen toden teolla italialaisesta pizzasta. Naviglin hämärtyvässä illassa nautittu autenttinen pizza oli ehdottomasti paras, mitä olin koskaan syönyt. Minulle italialainen tarkoittaa rapeaa ohutta pohjaa, pitkään haudutettua tomaattikastiketta ja pientä määrää laadukkaita täytteitä. Joka kruunataan tietysti rucolalla ja oliiviöljyllä. Pahimpaan pizzakaipuuseen löytyy onneksi paikka ihan omasta kotikaupungista.
Olin lukenut monen monta ylistystekstiä Fornitalysta, mutta silti hieman epäilytti. Voiko Suomesta löytyä pizzeria, jossa oikeasti kannattaa jopa jonottaa? Perjantai-iltana sain vihdoin houkuteltua paremman puoliskon messiin, ja suunnattiin kohti Jollasta. Oltiin maisemissa kuuden aikoihin, ja kivasti oli jo porukkaa paikalla. Hurmaavampaa paikkaa leipomolle saa hakea. Jonotusaika oli noin puolisen tuntia, jonka jälkeen sain tulikuumat ja höyryävät laatikot syliini. Ajettiin evästämään hieman väljemmille vesille, sillä kyse ei ole varsinaisesta ravintolasta, vaan ainoastaan take away -systeemistä. Toki viereisellä kalliollakin voi pizzansa nauttia vallan mainiosti, mutta sillit purkissa -meininki ei tällä kertaa houkutellut. Ja voi sentään kyllä muuten kannattaa jonottaa! Osaavat pojat nimittäin hommansa. Täydellisen rapea ja maukas pohja. Ei lentäneet nämä pizzanreunukset roskikseen, vaan ne säästettiin viimeiseksi makupalaksi. Hieman kateeksi käy niitä, jotka asustelevat tämmöisen aarteen naapurissa. Melkoinen lähipizzeria, suosittelen!
Fornitaly Jollaksentie 54 b
Huom! Auki vain perjantaisin 16-20.00 ja lauantaisin 13-19.00