Tervetuloa uuden kieliblogin pariin!

Minä pidän kielistä. Jos saisin lampun hengeltä kolme toivetta, ensimmäisenä toivoisin, että ymmärtäisin ja osaisin puhua kaikkia maailman kieliä.

Muutama vuosi sitten törmäsin nykyiseen parhaaseen ystävääni, kielisovellus Duolingoon. Alotin innolla espanjan opiskelun ja sain alkeet hyvinkin nopeasti haltuun. Yllättävän hyvin Duolingon avulla oppi sen verran perusteita, että lukeminen alkoi sujumaan.

Puhumista varten täytyisi keksiä jotain muuta. Kerran uskalsin kännissä baarissa puhua jollekin espanjaa, mutta nykyään en juo alkoholia, niin ei onnistu enää sekään.

Parasta duolingottamisessa on kuitenkin se, että sen avulla pääsee nopeasti sisälle uuteen kieleen. Minulle pointti ei oikeasti ole siinä, että oppisin kaikkia kieliä täydellisesti, vaan nautin äärimmäisen paljon siitä, kun oivallan, miten eri kielet toimivat. Kun täysin vieraasta kielestä alkaakin tunnistamaan yksittäisiä sanoja, rakenteita, äänteitä.

Tämän blogin tarkoitus on toimia väylänä omalle innostukselleni ja toivottavasti kannustimena muillekin tutustua kielten monipuoliseen maailmaan.

Da2Kt2hXkAAMApl.jpg:large

kulttuuri opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *