DIY meiningillä huonekasveja

Aurinkoista talviajan ensimmäistä päivää. Minut talviaika yllätti täydellisesti. Luulin olevani aamukahvin keitossa klo 5.30, mutta kello olikin vasta 4.30. Ei sitä enää viitsinyt takaisin sänkyynkään mennä. Jatkoin eilen aloittamaani huonekasvi projektia.

Tykkään tarinoista ja historiasta ja molemmat on tietenkin kukillakin. Rahapuun olen ostanut pari vuotta sitten Plantagenilta Jyväskylästä. Se oli silloin ihan pieni vauva, pienen pienessä miniruukussa.

Pari kesää olen rahapuuta ulkoiluttanut muutaman viikon ulkokuistilla ja se on tykännyt siitä. Rahapuuvauvasta kasvoi vuodessa – kahdessa nuori aikuinen ja olen vaihtanut moneen kertaan sille ruukun isompaan. Nyt se on niin iso, että pystyin tänä aamuna ottamaan sen varteensa tekemän haaran omaan purkkiinsa juurtumaan. Ja niin minulla on taas rahapuuvauva talossa.

Pieni rahapuuvauva näyttää hassulta suhteettoman isossa ruukussa. Rahapuut ei tykkää multienvaihdosta ja laitoin tällä kertaa kaukaa viisaana istukkaan valmiiksi suureen ruukkuun. Ei pitäisi tilan loppua pariin vuoteen. Rahapuun voi tökätä suoraan multaan tekemään juuriaan.

Sain alkusyksystä kolme eri köynnöskasvin pistokasta vesilasiin juurtumaan tuttavalta Viitasaarelta. Kuljetin ne kostutetussa serlakääressä 60km kotiin ja laitoin muumimukeihin juurtumaan.

Sitten iski laiskuus. Lisäsin tunnollisesti mukeihin vettä ja odotin parempaa hetkeä niiden istutukseen. Hetki ja tarmonpuuska tuli yllätten ja ennalta arvaamatta eilen. Istutin köynnökset ja muratin multiin. En ole ennen juurruttanut yhtään mitään ja ”tehnyt” huonekasveja itse. Nyt kun olen tehnyt, huomaan että tykkään näistä vihreistä aarteista paljon.

Seuraan omien kullannuppujeni kasvua ja vointia ihan toisella tavoin kuin markettikukkia, jotka olen saanut pysymään elossa nippa nappa muutaman viikon. Poikkeuksena Plantagenin rahapuu ja kaktus.

Alkutalvi ei varmastikaan ole paras aika vaihtaa multia ja ruukkuja huonekasveille. Mutta aika oli paras minulle.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *