Tuen pientuottajia ja pienyrittäjiä

Kävin eilen taaperon kanssa ostamassa viikon perunat. Meidän kylällä on pieni osuuskuntakauppa, jossa on tuotteita myynnissä suoraan lähituottajilta. Olen ostanut sieltä pienen myllyn kaurahiutaleita, leivonnaisia (perunarieskat on taaperon suosikki) ja perunat ja sipulit. Jälkimmäisten kilohinta ei ole juurikaan isompi kuin isoissa marketeissa.

Tykkään käydä tällaisesta osuuskunnan suoramyynnistä ostamassa, koska oletan että pientuottaja saa enempi palkkaa työstään ilman välikäsiä. Toisaalta menekki on varmasti pienempää, kuin isossa marketissa. Kaikki pientuottajat eivät kuitenkaan saa jälleenmyyntisopimuksia isoihin marketteihin, siksi tällaiset osuuskuntakaupat ovat mielestäni loistava juttu.

En tiedä arvostaako kovinkaan moni perunan makua, mutta niissä on eroja mm. lajikkeen ja maaperän vaikutuksesta. Minä olen tykännyt, että meidän kylän ”Torpan” myymät sipulitkin on maukkaampia/mehuisampia kuin mitä hetkeen olen syönyt. Pelkästään perunan ostaminen eri tuottajalta tuo jo uutta makua lautaselle. Trust me. Mun isä oli perunanviljelijä ja minä olen kasvanut pellolla kuokka kädessä.

Näillä on Torpalla jopa ternimaitoa myynnissä. Sitä tulee heille silloin tällöin tuottajilta. Eli luonnollisesti lehmästä tulee ternimaitoa kun se on vasikoinut. Sitä ei tapahdu ihan päivittäin. Ternimaidosta voi tehdä uunijuustoa. S e  o n  h y v ä ä.

Jos joku lukija sattuu tulemaan Äänekoskelle, niin suosittelen hankkimaan vähän erilaisia reissutuliaisia Suoramyynti Torpasta, osoitteesta Koskikeskus, Kauppakatu 11, Äänekoski.

Samasta osoitteesta löytyy myös mm. eläinkauppa HissunKissun. Tuolta eläinkaupasta haen kaikki mitä meidän koirat tarvitsee.  Jos siellä ei ole jotain, sitä tilataan. Oikeasti palveleva kauppa!  Lasken tämän 200 neliöisen kivijalkaliikkeen pienyrittäjiin, koska liike ei kuulu isoihin ketjuihin ja ei työllistä suuria määriä ihmisiä.

HissunKissulla on myös verkkokauppa ja sieltä voi tilata tuotteita, asuipa sitten missä päin suomea vain. Tässä linkki: https://www.hissunkissun.fi/

Koskikeskus on tuo iso rakennus oikealla.

 

Tähän postaukseen ei ole lisätty yhteistyömerkintää, koska en ole näiden yritysten kanssa minkäänlaisessa yhteistyössä. Olen tyytyväinen maksava asiakas, joka haluaa jatkossakin käyttää näitä palveluita ja miksipä en vinkkaisi omista mieltymyksistäni muillekin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *