Luukku 3: Turva
Seuraavan toffeeherkun sielu syntyy pähkinöistä ja päälle ripotellusta merisuolasta. Makean suolainen maku ja pehmeä mutta sitkas koostumus tekee tästä melkoisen addiktoivaa kamaa. Leivinpaperiin käärityt kultaiset toffeepalat sopivat yhtä suloisesti niin omaan suuhun kuin lahjapakettiin.
Pähkinätoffee (sokeriton, gluteeniton, maidoton)
2 dl sokeritonta luomu mantelivoita tai maapähkinävoita
1,5 dl kotimaista luomu hunajaa
½ dl manteleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl pekaanipähkinöitä
muutama rkl kookoshiutaleita
Puhdistamatonta merisuolaa
Murskaa pähkinät ja mantelit murskaksi, esimerkiksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Annostele hunaja paistinpannulle ja lämmitä sitä lieden keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes hunaja alkaa vaahdota. Jatka vaahtoutuvan hunajan hämmentämistä noin 5-8 minuuttia. Mitä pidempään lämmität, sen kovempaa toffeesta tulee. Käännä liesi pienimmälle lämpötilalle ja lisää manteli- tai maapähkinävoi. Sekoita seosta kunnes se alkaa paksuuntua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää murustetut pähkinät, mantelit ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kaada lämmin seos esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai silikonimuotteihin. Tasoita tarvittaessa vedellä kostutetulla veitsellä tai kaapimella. Ripottele pinnalle merisuolaa. Anna jäähtyä jääkaapissa hetken. Mikäli kaadoit toffeen levyksi, leikkaa siitä annospaloja veitsellä. Säilytä esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä. Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
♥ Virpi