Luukku 11: Raikkaus
Ystäväni kertoi antavansa joululahjaksi kavereilleen itse tehtyjä suolasekoituksia ja koska idea oli minusta ihana, päätin testata omatekoista suolamikstuuria itsekin.
Erilaisten valmiit yrttisuolaseokset helpottavat ruuan maustamista ja vähentävät suolan määrää ruuassa. Suolasekoituksia voi valmistaa tuoreista yrteistä morttelilla tai sitten käyttää valmiiksi kuivattuja ja hienonnettuja yrttejä. Kokeile esimerkiksi sekoittaa merisuolaan rosmariinia, rakuunaa, timjamia, tilliä, oreganoa, basilikaa, kuminaa, anista, sitruunamelissaa, fenkolia tai meiramia – tai kaikkia edellä mainittuja yhtä aikaa!
Alla oleva rosmariini-sitruuna-suola on raikas mausteseos, joka sopii esimerkiksi kalan, vihannesten tai lohkoperunoiden kanssa.
Rosmariini-sitruuna-suola
Suolaa, rosmariinia ja sitruunankuorta
3 rosmariinin oksaa
1 sitruunan kuori
1 dl puhdistamatonta merisuolaa tai muuta karheaa laatusuolaa
Nypi rosmariinin lehdet irti varsistaan ja raasta sitruunan kuori. Kaada rosmariinin lehdet ja sitruunan kuori mortteliin ja lisää sekaan suola. Hienonna seos hienoksi. Levitä suolaseos leivinpaperille ja jätä kuivumaan yön yli. Kaada suolaseos seuraavana päivänä suljettavaan purkkiin. Käytä itse tai anna lahjaksi.
♥ Virpi