Pari palloa pekaanipähkinäjäätelöä
Yksi lempiharrastukseni ovat raakajätskit – niiden valmistaminen ja syöminen, mutta ennen kaikkea ideoiminen. On hauskaa keksiä normijäätelöille terveellisiä ja herkullisia raakakorvikkeita. Parhaillaan olen kehittelemässä täydellistä raakaversiota rommirusinajäätelöstä, joka on yksi ehdoton lempparini normijätskeistä. Muutamia kokeiluja on jo takana, mutta nappisuoritus antaa vielä odottaa itseään. Toinen työn alla oleva jäätelöhaaste on Daim-jäätelö, jolle eräs ystäväni toivoi raakaversiota. Aika paha, myönnetään. Mutta mikään ei ole niin kiehtovaa kuin mahdoton!
Viikonloppuna taiteilin itselleni pekaanipähkinäjäätelöä, jota suosittelen valmistamaan pakkaseen holtittomien herkkuhimopuuskien varalle. Kyseisestä jätskistä tulee helposti tosi makeaa, joten maapähkinävoita, hunajaa ja lucumaa kannattaa lisäillä varovasti, oman maun rajoja testaillen.
Raaka pekaanipähkinäjäätelö
*kaksi pientä palloa*
1 banaani
1 rkl maapähkinä- tai mantelivoita
1 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1 tl lucumaa
1 rkl hunajaa
1/2 tl aitovaniljajauhetta
kourallinen murennettuja pekaanipähkinöitä
ripaus kanelia
(raaka-aineet luomuna + raakana, eli kuumentamattomina)
Blendaa kaikki ainekset sekaisin tehosekoittimella tai muulla hommaan kykenevällä härvelillä. Itse käytän jäätelöiden tekemiseen sauvasekoitinta ja sen kuppimaista hämmenninosiota. (keittiövälinekielioppi ei ihan hallussa) Kaavi seos ilmatiiviiseen rasiaan ja laita pakkaseen noin 5 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö sulamaan ja nauti. Itse tykkään sekoittaa jäätelön vielä kertaalleen, jotta koostumuksesta tulee ilmavaa.
Maukkaaseen jäätelöön ei siis todellakaan tarvita maitotuotteita, vaan herkkujälkkärit ja -välipalat muovautuvat helposti hedelmistä, marjoista ja pähkinöistä. Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia seoksia. Pelkkä pakastettu banaani kuohkeaksi sekoitettuna ja esimerkiksi ripauksella vaniljaa on yllättävän jäätelömäistä ja namia. (eikä turvota)
♥ Virpi