Rouva Papaijan ja herra Pinaatin pedissä

Tämän hetken salaatti-ihastukseni on pinaattipedillä lepäävä papaijacarpaccio. Vaikka kyllästyn tosi helposti syömään toistuvasti samaa ruokaa, niin tuntuu että tätä voisin vetää melkein päivittäin! Alkuperäisen reseptin olen poiminut Erica Palmcrantzin Raw Food – Elinvoimaa raakaravinntosta -kirjasta, joskin olen varioinut sitä hieman. Salaattiin tulevat papaija, pinaatti ja taatelit ovat kaikki lempiruoka-aineitani ja istuvat hienosti yksiin.

Papaijacarpaccio pinaattipedillä

1 iso papaija ohueksi fileerattuna
pari isoa kourallista luomupinaatin lehtiä (pinaatti aina ja ehdottomasti luomuna! Niistä saa muuten turhan tujun nitraatti- ja torjunta-ainelastin)
pari isoa kourallista luomuvuonankaalta
½ dl pähkinöitä rouhittuna
4 tuoretta taatelia paloiteltuna

1 limen mehu

Kuori papaija ja poista siemenet. Fileeraa papaija ohuiksi siivuiksi. Asettele pinaatin ja vuonankaalin lehdet vadille ja papaijafileet niiden päälle. Murusta pähkinöitä esimerkiksi blenderissä ja ripottele rouhe salaatin pinnalle (itse käytin saksan-, cashew- ja pekaanipähkinöitä). Lisää mukaan paloitellut taatelit. Purista päälle limetin mehu.

Toisinaan tirautan kevyesti päälle vielä hunajalla, tamari-soijalla ja ripauksella chiliä maustettua oliiviöljyä.

Sen lisäksi että koostumus ja maku ovat mainioita, papaijasalaatti on todellista kauneusruokaa. Papaija ja pinaatti ovat molemmat emäksisiä eli alkalisoivia, mikä meinaa muun muassa kyytiä selluliitille. Pinaatista löytyy mm. A-vitamiinia, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä sekä proteiinia ja natriumia. Papaija sisältää C- ja A-vitamiinia ja kalsiumia ja lisäksi se puhdistaa ja virkistää ruuansulatustoimintoja, helpottaa ilmavaivoja sekä parantaa ihon, kynsien ja hiusten kuntoa.

Yksi David Wolfen neuvo tehokkaaseen kropan putsaukseen on syödä kaksi keskikokoista papaijaa joka päivä viikon ajan. Papaijan suurkuluttajat kuulemma tunnistaa elinvoimaisista ja kirkkaista silmistä. Ja sisuksien kuntoahan ne silmät aina heijastelevatkin.

Seuraavaa Wolfen papaijavinkkiä ajattelin kokeilla tänään illalla: 

Hedelmäentsyymikuorinta kotikonstein

Valitse tuore, aavistuksen raaka papaija. (mitä raaempi, sitä enemmän entsyymejä ja vahvempi vaikutus) Halkaise hedelmä ja hiero papaijan puolikkaita puhdistetulla kasvojen iholla. Anna papaijamehun vaikuttaa viidestä kymmeneen minuutta ja huuhtele. Papaijan luontaisten hedelmäentsyymien vaikutuksesta iho uudistuu ja raikastuu.

Eikun papaijakaupoille mars. Vielä ehtii vetäisemään pikaiset papaijakuurit ja -pesut ennen vappua! Sitten saakin säkenöidä kilpaa kevätauringon kanssa.

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.