Myrskymuffinit

Epäilen, että henkilökohtaisessa energiantuotannossani on tapahtunut huomaamatta merkittävä teknologianvaihdos ja näkymättömät aurinkopaneelini ovat vaihtuneet mikroskooppisiin tuulivoimaloihin. Aurinkoiset päivät eivät nimittäin saa minussa nykyään aikaan juuri minkäänlaisia reaktioita, mutta kun viima ja vihuri valtaavat kaupungin, niin tätä naista viedään. Mitä karmeampi koiranilma ulkona vallitsee, sen varmemmin minut löytää kaduilta viipottamasta nuttura kenossa ja kumpparit natisten.

 

Tänään Helsinkiin vierailulle saapunut myrsky lennätti minut aamukävelylle merenrantaan, jossa tuuli ja sade tarrasivat intensiivisen tangonsa pyörteisiin sillä intohimolla, että en voinut kuin nauraa onnesta. Porttikongin suojissa kyhjöttävät rakennusmiehet katselivat menoani sellaisin ilmein, että olisivat yhtä hyvin voineet sanoa ääneen sen mitä ajattelivat: Hullu nainen.

 

Sepä se. Luonnonvoimien mahtailuista hetken nautittuaan tämä sateen pieksämä sekoboltsi suuntasi askeleensa parhaaksi tuntemaansa parantolaan, eli kotiköökin lämpöiseen turvaan. Mikä olisikaan parempi tapa tasapainottaa myrskyn hurjistuttamat energiat kuin rauhallinen kokkailu. Tänään sielu kaipasi suklaamuffinsseja ja niitähän se lellikki sai. Leipomani raakamuffinit eivät tosin muistuttaneet maultaan lainkaan perinteisiä kuppikakkuja, mutta melkoisen makoisia niistä kuitenkin tuli.

Myrskymuffinit

Pari desiä pehmeitä taateleita
Pari desiä manteleita
Puoli desiä kookoshiutaleita
Muutama ruokalusikallinen raakakaakao- tai carob-jauhetta
½ tl aitovaniljajauhetta
tiraus sitruunamehua
ripaus suolaa

Hienonna mantelit monitoimikoneessa, lisää pilkotut tuoreet (tai liotetut) taatelit ja sekoita tahnaksi. Lisää loput ainekset ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Painele nokareet taikinaa muffinssivuokiin, mutta täytä vuoka vain noin puolilleen ja jätä keskeltä koveraksi. Lisää keskelle nokare muussattua banaania. Tee täytteelle ”katto” taikinasta. Valmista kuorrute.

Kuorrute:
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 banaani
(Pari ruokalusikallista halvaa – ei pakollinen)
½ dl kookosmaitoa
Ruokalusikallinen hunajaa
Ripaus vaniljaa
Ripaus suolaa

Ripaus kaakaojauhetta väriksi
Muutama ruokalusikallinen kookosöljyä
Pari ruokalusikallista soijalesitiiniä

Hienonna pähkinät jauheeksi. Sekoita kaikki ainekset, paitsi kookosöljy ja soijalesitiini monitoimikoneessa tai blenderissä tasaiseksi seokseksi. Lisää kookosöljy ja soijalesitiini, joka antaa seokselle täyteläisyyttä. Laita seos pieneksi hetkeksi pakastimeen, jolloin se muuttuu kiinteämmäksi. Lisää kuorrutetta muffinien päälle ja koristele esimerkiksi kaakaojauheella. Laita muffinit jääkaappiin tai pakkaseen hetkeksi ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

 

Miltäs teidän syksynne maistuu? Mikä puhaltaa teihin energiaa näinä syyskuun sielukkaina päivinä?

♥ Virpi M. Myrskylintu

hyvinvointi hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.