Suklaan, mintun ja päärynän nimeen
Yksi makean makumaailman pyhäkolminaisuuksista on mielestäni suklaa, minttu ja päärynä. Tämän kolmikon taivaallista kosketusta kaivatessani hurautin kyseisistä raaka-aineista helpon ja nopean raakakakun, kuten pikakokkimaisiin tapoihini kuuluu.
Suklaaminttuherkkuni ei tässä esillepanonsa ansiosta kenties monenkaan mielestä kakun nimikettä ansaitsisi, mutta ristin sen silti murukakuksi. Taikinan voi toki painella vaikka piirasvuokaan, jos mielii. Mukavasti tämä sörsseli silti tässäkin formaatissa suuhun lusikoitui.
Suklainen murukakku minttupäärynän kera
2 dl macadamiapähkinöitä tai saksanpähkinöitä
½ dl parapähkinöitä
1 rkl raakakaakaojauhetta tai carob-jauhetta
ripaus suolaa
1 rkl kotimaista hunajaa
1 rkl maapähkinävoita
Päälle:
2 luomupäärynää
mintunlehtiä
tiraus sitruunamehua
Liota pähkinöitä reilu pari tuntia tai käytä ne sellaisenaan. Murenna pähkinät murskaksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää kaakao- tai carob-jauhe, suola, hunaja ja maapähkinävoi. Sekoita seos hieman tahmeaksi murutaikinaksi. Annostele lautaselle lusikalla. Sekoita blenderissä pari päärynää ja noin 7 mintunlehteä sekä tiraus sitruunamehua. Tarjoa suklainen murukakku päärynäminttuseoksen ja päärynäviipaleiden kanssa.
♥ Virpi