Mössöä massoille
Suuri osa juttuideoistani, niin lehdissä kuin täällä blogissani lähtee omista kiinnostuksenkohteistani. Jos jokin asia innostaa minua, tekee se todennäköisesti saman suurelle osalle lukijoistakin. Niin me ihmislapset olemme kaikessa ainutlaatuisuudessamme kuitenkin kovin toistemme kaltaisia.
Tämä havainto on toistunut erityisen usein etenkin ruokien kohdalla. Keittiökaapissani onkin näkymätön post-it-lappu, jossa lukee: “Huomio Virpi! Jos kokkaat tuota ruokaa ainakin kolmatta kertaa viikossa, on kansalaisvelvollisuutesi jakaa resepti myös muille!”
Pitääkseni sisäisen komentajani tyytyväisenä, jaan siis nyt kanssanne helpon, täyttävän ja terveellisen reseptin, joka on kuulunut jossain muodossa päiviini viikon ajan. Kyseessä on todella hienostuneesti ja houkuttelevasti Mössösalaatiksi nimetty ruoka, jota armas ystäväni valmisti minulle viikko sitten. Kiitos Laura, Miss Mössö, olet helpottanut ja herkullistuttanut päiviäni suuresti!
Mössösalaatti on mahtavan ruokaisa, eikä siitä jää heppoista ja hataraa fiilistä, kuten salaateista usein voi jäädä, vaan ruokailun jälkeen olo on kunnolla syönyt. Salaattia voi varioida oman maun ja vakaamuksen mukaan ja höystää esimerkiksi linsseillä, lohella tai kananmunalla, mutta hienoksi raastettua porkkanaa ei kannata unohtaa, sillä se on tämän ruuan sydän ja tekee salaatista ihanan mehukkaan. Mössösalaatin koostumus ja maku on myös yksinkertaisuudessaan niin toimiva, että sitä saattaisi joku suursyömäri haarukoida suuhunsa isonkin kulhollisen yksinään…Kröhöm.
Mössösalaatti (kahdelle tai yhdelle nälkäiselle)
Vuonankaalta ja/tai pinaatinlehtiä & ituja
4 porkkanaa
2 avokadoa
5 rkl Hampunsiemeniä
Fetajuustoa
Tuoreita mintunlehtiä tai muita yrttejä
Oliiviöljyä
Puolikkaan sitruunan mehu
Mustapippuria
+ Esim. keitettyjä linssejä, kananmunaa, loimulohta tms.
Raasta porkkanat pienellä terällä hienoksi raasteeksi kulhoon. Mehukkaasta porkkanaraasteesta syntyy salaatin sydän. Lisää sekaan pari kourallista vuonankaalta tai paloiteltuja pinaatinlehtiä. Myös itusalaatti tai esimerkiksi sinimailasen idut toimivat hyvin. Lisää silputtuja mintunlehtiä tai muita haluamiasia tuoreita yrttejä. Paloittele avokadot pieniksi paloiksi ja lisää palat sekaan. Lisää hampunsiemenet, muutkin siemenet käyvät. Murenna joukkoon fetajuustoa ja lisää hieman oliiviöljyä ja mustapippuria. Purista päälle mehua sitruunasta. Sekoita kaikki ainekset lusikalla tai kauhalla tasaiseksi mössöksi ja annostele tarjoiluastioihin. Nauti ja sano nam.
♥ Virpi