Elo
Jonain aamuna sitä vain havahtuu siihen, kun avonaisista ikkunoista tulvii sisään jotain poikkeavaa raikkautta. Onko se herkkä viileä taustavire ilmassa, vai jokin erilainen heleä tuoksu, joka saa kaivamaan kotivillasukat jalkoihinsa vaikka ulkona paistaa aurinko ja periaatteessa tarkenisi t-paitaisillansa.
Ja kuinka kummasti silmät alkavat nauttia noista purppuran, liilan ja vihreiden sävyjen liitoista, jälleen, kuten edellisinäkin vuosina Sen saapuessa. Vaikka vielä niin kovasti tahtoisin pitää kiinni tästä ihanasta kesästä, juurruttaa sormeni ja varpaani sen lämpöiseen maaperään ja sanoa että tämä on mun, ette vie tätä pois, niin kuitenkin se on tehtävä, heittäydyttävä vuodenkierron virtaan ja otettava vastaan uusi saapuva kausi. Syksyä enteilevä elokuu. Ihan hyvä täälläkin on olla. Yrttinen raaka ”tuorejuustolevite”2 dl cashew- tai macadamiapähkinöitäVajaa 1 tl suolaa2 rkl ravintohiivaa Tiraus tuoreen sitruunan mehuaYrttejä, kuten ruohosipulia, persiljaa, valkosipuliaVettä Liota pähkinöitä vedessä muutama tunti. Kaada liotusvesi pois ja hienonna pähkinät monitoimikoneella tai blenderillä lisäten sen verran vettä, että saat koostumuksesta mahdollisimman sileää ja tahnamaista. Lisää ravintohiiva ja sitruunamehu ja sekoita. Lisää haluamasi yrtit hienonnusvaiheessa tai vasta lopuksi, jolloin levite jää vaaleaksi ja yrtit erottuvat kauniisti. Itse lisäsin yrtit jo hienonnusvaiheessa, jolloin levitteestä tuli hennon vaaleanvihreää. (tämä vain esteetikoille huomioksi, ei vaikuta suuremmin makuun) Mikäli seoksesta tulee liian vetistä, voit puristaa ylimääräiset vedet levitteestä esimerkiksi harson läpi. Säilytä ”juustolevite” jääkaapissa suojattuna. Parasta mahdollisimman tuoreena. Säilyy jääkaapissa pari päivää.
♥ Virpi
pst, kurkkaa kuvissa olevan siemenleivän ohje täältä.