Rouva Mantelin ja neiti Suklaan keittiöstä

Erään espanjalaisen sanonnan mukaan ihminen alkaa muistuttamaan kasvoiltaan sitä ruokaa, mitä hän syö paljon. Tällä perusteella oman pääni paikalla pitäisi pian kai keikkua jättisuuri manteli, niitä nimittäin sujahtaa tähän naiseen vähintään pari isoa kourallista päivässä – Smoothien seassa, sellaisenaan tai milloin mihinkin ruokaan ujutettuina.

Tänään täytin päivittäistä mantelikiintiötäni kokkailemani maitosuklaan avulla. Makutottumukseni tuntevat arvannevatkin, että oikeaa maitoa tähän reseptiin ei eksynyt, vaan maitomaista säväytystä suklaaseen toivat mantelit eri muodoissaan. Ja hyvin säväyttivätkin. Ainakin tätä mantelipäätä.

Mukana touhuissa hääri pieni suklaahiuksinen apurini, joka on puolestaan saanut kuontaloonsa kai vaikutteita äitinsä suklaaorienteoituneista raskausajan ruokahimoista…

raakamaitosuklaa.jpg

maitosuklaa-kiitos-hyvaa.jpg

suklaahius.jpg

raakamaitosuklaa-kiitos-hyvaa.jpg

Mantelimaitosuklaa

1 ½ dl kaakaovoita

1 ½ dl mantelijauhoja

Reilu ½ dl mantelimaitoa

2 rkl mantelivoita/-tahnaa

3 rkl raakakaakao- tai carob-jauhetta

2 rkl hunajaa tai agavenektaria

½ tl aitovaniljajauhetta

Ripaus merisuolaa

Jauha manteleista mantelijauhetta/-murua tai käytä kaupan valmista mantelijauhoa. Sulata kaakaovoi kuumassa vesihauteessa. Kaada sula kaakaovoi mantelijauhon sekaan ja sekoita. Lisää mantelimaito ja mantelivoi. Lisää kaakao- tai carob-jauhe ja makeutukseen hunajaa tai agavea. Mausta vielä aitovaniljajauheella ja ripauksella suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain musteista. Mikäli haluat suklaasta ihanan rouskuvaa, sekoita suklaan sekaan kokonaisia tai murennettuja manteleita. Kaada suklaa esimerkiksi muffinsivuokiin tai levyksi ja pakasta. Nauti jähmettynyt suklaa noin parin tunnin kuluttua kevyesti sulaneena.

♥ Virpi

pst, maitosuklaani kylkiäisenä kulauttelin kylmää Isola bion Delice-riisimantelimaitoa, joka on tämän hetkinen herkuttelujuomaihastukseni numero uno! 

hyvinvointi hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.