Oma koti mustikka…piirakka
Yöllinen moi täältä purkamattomien matkalaukkuen ääreltä. Palailin juuri perheeni kera pohjoisilta synnyinkotikonnuiltani, jossa olen samalla viettänyt minilomaa virtuaalimaailmasta. Ennen matkaväsymykselle antautumista ajattelin kuitenkin pikaisesti merkata tämän blogireviirini, tällä kertaa mehevällä mustikkapiirakalla, josta ehdin napata kännykkäkuvan ennen sen katoamista makeannälkäisten suihin.
Tämän gluteenittoman (totta kai) ja sokerittoman (kuten täällä tapana) piirakan sekaan lennähti myös jokunen kanelissa kieriskellyt omena ja muutama muu hyvän elämän ruoka-aine.
Mustikka-omena-piirakka (gluteeniton, sokeriton)
Pohja:
2 dl mantelijauhoja
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
150 g voita
0,5 dl juoksevaa luomu hunajaa
Täyte:
3 isoa tai 4 pientä omenaa
2, 5 dl mustikoita
1 tl aitovaniljajauhetta
1 tl kanelia
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelijauhot ja kaurahiutaleet, lisää joukkoon sula voi ja hunaja. Voitele piirasvuoka ja leivitä se esimerkiksi mantelijauhoilla. Painele taikina vuokaan ja paista sitä kymmenisen minuuttia uunissa. Kuutioi omenat ja sekoita palat mustikoiden kanssa. Mausta kanelilla ja vaniljajauheella. Ota vuoka uunista ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia. Parasta nautittuna uunituoreena.
♥ Virpi