Albiinosuklaan herukkasydän
Ostin pari päivää sitten Ruohonjuuresta Sacred Chocolaten luomua raakavalkosuklaata, joka suli suuhun niin mukavasti, että innostuin valmistamaan valkosuklaata eilen myös omassa keittiössä.
Valkosuklaa on siitä taloudellinen herkku, että jo pieni pala riittää tyydyttämään makeankaipuun. Joku voisi sanoa, että se on maultaan turhan äitelää ja rasvaista, ja voisinpa toisinaan itsekin väitteeseen yhtyä, mutta juuri tätä valkosuklaan taipumusta tasapainottamaan loihdinkin omalle albiinosuklaalleni raikkaan mustaherukkasydämen. Kas näin…Sydämellinen valkosuklaa
pari desiä raakakaakaovoita (oma suosikkini on Big Tree Farmsin Thrive -kaakaovoi)
muutama rkl Tocotrienolsia
pari tl lucumaa
puoli tl aitovaniljajauhetta
ripaus puhdistamatonta merisuolaa
1-2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
+mustaherukoita
Soseuta mustaherukat esim. tehosekoittimessa hilloksi. Jos haluat taittaa liikaa kirpeyttä pois, lisää joukkoon pieni nokare hunajaa. Raasta kaakaovoi esimerkiksi juustohöylällä lämmön kestävään kuppiin ja sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Maistele seosta tekovaiheessa, jotta saat mieleisesi kombon. Kaada suklaamuottiin tai esim. jääpalamuottiin loraus valkosuklaata ja lisää sen päälle nokare mustaherukkasoosia. Kaada päälle vielä lisää valkosuklaata, jotta muotti täyttyy. Täytä loputkin muotit. Laita suklaa jähmettymään pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Sitten vain irrottelet palat muoteista, tarjoilet ja nautit.
Omat albiinoni lähtivät jostain syystä hieman kehnosti irti muoteista ja reunukset hieman lohkeilivat, mutta hei, täytyyhän sitä sulokkuudessa aina jotain rosoisuutta ollakin mukana.
♥ Virpi