Cocochoco!

Kiitos hyvää

Lapsuuteni bravuuri keittiössä, joskus 80-luvun lopulla, oli Neekerinpallot. Noihin nykypäivän näkövinkkelistä suhteellisen kyseenalaisesti nimettyihin herkkuihin tuli voita, sokeria, kookoshiutaleita, kaurahiutaleita ja kaakaojauhoja. Eikä muistaakseni mitään muuta. Ainekset sekoitettiin mössöksi, josta pyöriteltiin pieniä palleroita, joita säilytettiin jääkaapissa ja joita popsittiin suihin sellaisenaan, kylmiltään. Ja ai että oli hyvvää.

Samojen makumaisemien äärelle päätin viedä viikonlopun kunniaksi myös oman mukulani. Tosin päivitin nimeä ja viilasin hieman sisällysluetteloa vastaamaan enemmän nykymaailman menoa.

Ja näin uudelleenbrändäyksen myötä Neekerinpalloista tuli Cocochoco-keksejä.

 

Ohje on siirtynyt uudelle sivustolle. Reseptit tarjoilee nyt VANELJA.

 

Suklaiset suupielet hymyssä voin todeta, että kehitys kehittyy, mutta tietyt asiat toimivat sukupolvesta toiseen ja herkkupeput pysyvät samana.

♥ Virpi

 

Kommentit

Kiitos ihanasta reseptistä, samanlaiset palloset olivat omakin bravuurini lapsena! Meillä niitä tosin kutsuttiin vain kookospalloiksi :) Olen itsekin miettinyt tämän saman reseptin päivittämistä, itse mietin näiden tekemiesi muokkausten lisäksi myös kaurahiutaleiden korvaamista Amarantti-pop nimisellä tuotteella ja voin korvaamista kookosöljyllä. Täytyy varmaan kokeilla molempia versioita ja tehdä vertailu :)

Helinää (Ei varmistettu)

Mulla oli tapana tullessani koulusta tehdä 70-80-luvulla melkein samaa, ilman kookosta, kookosta ei silloin pahemmin käytetty, ainakaan meillä. Pojilleni opetin tekemään saman, kulkee meillä nimellä Suklaaherkku. Sitä tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti kun karkkihammasta alkaa kolottaan, eikä siitä tehdä mitään pallosia, syödään suoraan kattilasta :) Viimeksi viime viikolla.
Ollessani töissä ruotsissa 80-luvulla ihastuin oitis kookospallosiin, joita siellä silloin jo myytiin. Niitä pitää aina saada ruotsissa käydessä, vaikka saahan niitä nykyään melkein mistä vain :), mutta ne on mun ruotsi-juttuni.

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.fi

Ei vitsi, neekerinpullat olivat todellakin kova sana silloin 80-luvulla! Ystäväni teki niitä vasta jokin aika sitten 30-vuotisjuhliinsa, mutta jostain syystä ihan kaikki vieraat eivät osanneet arvostaa tätä kulinaristista huipentumaa ;) Se oli kyllä suurinta herkkua lapsena, aijai. Pitäisi siis ilmeisesti testata tuota tuunausversiotakin...

-S- (Ei varmistettu)

Ai että mua jotenki häiritsee toi N- sanan käyttö. Tiedän, ettet varmaan tarkoita mitään pahaa sillä, mutta kun on koko ikä sillä nimellä itseäni haukuttu niin se sana aina särähtää korvaan :((((

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Todellakin ymmärrän. Ja niinhän kirjoitinkin "...Neekerinpallot. Noihin nykypäivän näkövinkkelistä suhteellisen kyseenalaisesti nimettyihin herkkuihin..."

Tuntuu tosi oudolta ajatella, että 80-luvulla kyseinen sana oli tosiaan Suomessa vielä melko normaalikäytössä, ilman rasistista kaikua.

Mutta niin se vain oli, että kyseisen reseptin nimi oli tuolloin sellainen. Ja niitä n-palloja me pienet viattomat tyttöset leivottiin. Mutta nyt on nimi jotain muuta. Hyvä niin. 

ekoemo
ekoemo

Meilläkin nämä oli kookospalloja lapsuudessa, herkkua, jota popsittiin suoraan jääkaapista. Kiitos reseptin päivityksestä, seuraavaan herkkuhetkeen tahdon näitä!

aat (Ei varmistettu)

Hei!
Tähän postaukseen liittymätön kysymys: mitkä vaunut te hankitte pikkuisellenne? Vaunujen hankinnan ollessa ajankohtainen asia kysyn saman kysymyksen oikeastaan keneltä vaan voin sen kysyä. Olisi mahtavaa jos voisit muutamalla sanalla kuvailla oletko ollut tyytyväinen valintaanne! Kiitos mahtavasta blogista ja lämpöistä ja kotoisaa syksyä sinne!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Me hommattiin Bugaboon Cameleonit. Ovat olleet tosi hyvät ja käytetään niitä edelleen. Vaunujen pieni koko on ollut ehkä paras asia niissä. Ja ovat muutenkin tosi kätevät näin kaupungissa. Kun voi kääntää työntöaisaa ja koppaa lennossa kummin päin vaan, eturattaat kääntyvät soljuvasti jne. Hommattiin kyllä myös talvirenkaat kärryihin kinoskelien varalle. Mutta all in all, en ole osannut kaivata mitään tai huomannut heikkouksia ko. vaunoissa. Paitsi sadekuomu on vähän turhan tiukka asentaa, mutta se on pieni miinus muuten hyvissä vaunuissa. Meillä on all-black-malli, joka on ihan kokonaan, metalliosia myöten musta. Tykkään myös tästä vaunujen pelkistetystä ulkonäöstäkin. 

AnniinaC (Ei varmistettu)

Hei,
kiitos näistä vuosista joina olet jaksanut pitää blogiasi, josta niin paljon on ollut iloa. Kysyisin, tulevatko arkistosi vielä saataville, vai häviääkö kaikki Kiitos hyvää:n liittyvä kun lopetat toiminnan? Joitakin reseptejä ja kuvia olen jäänyt kaipaamaan.

Kommentoi