Elä ressaa

Kiitos hyvää

Bongasin työkaverin pöydältä hauskan lappusen, josta löytyy liuta vinkkejä rennompaan elämään. "Throw a paper airplane" on noista ehkä mun suokkari.

♥ Virpi

Kommentit

Anniina (Ei varmistettu)

Tuli vaan mieleen edellisestä postauksestasi että mitä olet opiskellut kun olet päässyt noin kivaan ammattiin? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No kuule vaikka ja mitä! :) mm. vaatesuunnittelua, elokuvatutkimusta ja informaatiotutkimusta. Mutta merkittävin itselle on ollut Tampereen yliopiston tiedotusoppi. Kyseiset opinnot on kyllä vieläkin kesken kun työmaailma otti ja nykäisi mennessään. Silti voisin sanoa, että itseoppineisuus ja intohimo opiskelemaansa asiaa kohtaan merkkaa/antaa usein enemmän kuin mikään koulu. Tämän oon huomannut etenkin näissä ravintojutuissa - tieto on imeytynyt päähän lähes itsestään ja huomattavasti tehokkaammin kuin missään opinahjossa. :)

Marjo (Ei varmistettu)

Heips,

Käytän basillikaa aika paljon ja tässä suosikki vihersmoothieresepti:

1 mango
3 varsi/lehtisellerin vartta
1/2 - 1 ruukku basillikaa
1/2 lime tai pala inkivääriä
2 kourallista goji-marjoja (tämän voi jättää poiskin)
1 rkl msm-jauhetta
1 rkl macaa
1 rkl siitepölyä
vettä oman maun mukaan. Tällä määrällä tulee 2 isoa mukillista maailman parasta smoothieta!

Mariann (Ei varmistettu)

Minäkin olen imenyt ravintoasioista tietoa sienen lailla viimeiset pari vuotta. Kuitenkin, varsinkin netissä, on syytä muistaa suodattaa lukemaansa. En sano siksi, ettet sinä ymmärtäisi tätä, vaan siksi, että itse en ensin ymmärtänyt. Eikä moni muukaan, valitettavasti.
Vasta jokunen kuukausi sitten aloin etsiä esim. MSM:stä ja superfoodeista lisää tietoa. Juttelin monien minua viisaampien enemmän esim. kemiaa ja ravitsemustiedettä tuntevien ihmisten kanssa ja itse asiassa HelloHelene- blogissa kommentoiva nimimerkki Joanna kiteyttää monista eri lähteistä saamaani tietoa. Linkki, jos haluat katsoa: http://hello2helene.blogspot.com/2011/05/maadoitus-holynpolya-vai-ei.html

Mariann (Ei varmistettu)

Toinen, pidempi kommentti onkin näköjään poistettu tuolta.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Marjo, kiitos reseptistä! Looks niiiiice.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Mariann, Olet oikeassa, monenlaista ”tietäjää” on netti pullollaan. Itse luulisin toimittajana omistavan kohtuullisen kyvyn lähdekritiikkiin, mutta näissä ravintoasioissa faktojen metsästys ei aina ole helppoa. Yksi syy siihen on, että esimerkiksi yhtä ainoaa oikeaa ruokavaliota/dieettiä ei vain ole olemassa. Jopa guruimpien ravintotieteilijöiden & -terapeuttien näkemyksissä on isoja eroja. Myöskään tiede (tai viralliset ravintosuositukset) ei aina välttämättä tarjoa näissä asioissa absoluuttista totuutta. Rahoittajien ja lääketeollisuuden vaikutusvalta on pelottavan suuri. Ja mitä tulee superfoodeihin, niin itse en lähtökohtaisesti pidä kyseisestä termistä. Tärkeintä on korostaa ravinteikkaitten ruoka-aineiden merkitystä hyvinvoinnillemme. Omista metsistä ja pelloista voimme ammentaa paljon, mutta en näe lainkaan ongelmalliseksi ruokavalion täydentämistä eksoottisemmillakin ravinnepommeilla. Kiinnostaisi tietää mitä itsellesi uutta tietoa sait msm:stä tai muista foodeista?

Aliisa (Ei varmistettu)

Olen poiminut tuosta listasta aika monta hyvää vinkkiä kiireisiin valmistumistani edeltäviin viikkoihini. Erityisesti asioiden muistiin kirjoittaminen, tehtävien hahmottaminen osioina ja vaahtokylvyt ovat helpottaneet elämääni. Tekstin voisi laittaa tietokoneen taustakuvaksi.

Mariann (Ei varmistettu)

Joo, totta tuo, mitä sanoit eikä tarkoitukseni ollut arvostella sinua tai ketään muutakaan. Pohdin vain. Blogisi on mielestäni erittäin hyvä ja itsekin toimittajan töitä tehneenä tiedän lähteiden luotettavuuden arvioinnin olevan ravintoasioissa erityisen hankalaa.
Suunnitelmissa on oman blogin aloittaminen, kunhan vain saan aikaiseksi - sinne kirjoittelen varmasti keräämistäni tiedon (tai epätiedon, enhän minä toisaalta voi olla lähteistäni aivan 100% varma) palasista. Tosin se, mikä minulle tuli uutena, ei välttämättä ole sitä sinulle, mutta ehkä jollekulle on :)
Projektini Tupakasta Eroon- tuottaa muuten tulosta, olen aivan ihmeissäni!

Mariann (Ei varmistettu)

Tämän kommentin MSM:stä varmaan luitkin jo?
"Jos ainetta mainostetaan, että se on "luonnon sadevesien rikkiyhdiste", pitäisi karvojen nousta pystyyn, sillä tämä rikkiyhdiste on happosateen syövyttävän vaikutuksen aikaansaama yhdiste. Kannattaa olla varovainen, MSM-jauheen vaikutuksista ei ole mitään tieteellistä näyttöä, että se oikeasti toimisi eikä se oikeasti ole millään tavalla luonnonmukainen, koska suurin osa ilmakehän rikistä on peräisin teollisuudesta ja liikenteestä, tulivuoret ovat hyvin pieni rikkilähde niihin verrattuna."

(lähde: Ilmatieteen laitoksen tutkija Joanna Koskinen)

Mariann (Ei varmistettu)

Tukitaan nyt vielä hieman kommenttiboksiasi :) Täältä http://www.prohealth.fi/index.php?id=4&ala=13 valmistunut ravintovalmentaja- ystäväni vahvisti nettilähteiden kautta saamani epäilyt siihen, että maca (alle 1 rkl/päivä) aiheuttaa minulla ruumiinlämmön huomattavaa nousua, joka taas johtuu siitä, että se kiihdyttää kilpirauhasta.
Varmaan taas sinulle tuttua, mutta minä hölmö alkuun luin vain hehkutusta macastakin ja oloni oli macan nauttimisen jälkeen kieltämättä hyvä ja keveä - mutta valheellisella tavalla.

Täällä muuten Miia Saastamoisen asiapitoinen kirjoitus kaakaosta (olet varmaan tämänkin tosi jo lukenut :) )
http://ilonpisara.blogspot.com/2010/10/kaakaon-suloinen-kirous.html

Mariann (Ei varmistettu)
Virpi (Ei varmistettu)

Mariann, Infoappa kun saat blogin pystyyn! Mielenkiinnolla tulen visiitille. :) Mitä keinoja olet muuten nyt käyttänyt tupakasta vierottumiseen? Ja mitä tulee macaan ja raakakaakaohon, niin on totta että jokaiselle ne eivät välttämättä sovi, saattavat esim kuumentaa kroppaa liikaa. Mutta se ei tarkoita etteikö joku toinen voisi saada niistä suuriakin terveyshyötyjä irti. Se mikä on toiselle lähes myrkky voi olla toiselle pelastaja. Ja kyllähän se vähän niin on, että netistä löytää halutessaan joka ikistä ajatusta tukemaan faktaa ja tutkimustietoa. Kun yksi heittää tiskiin kymmenen linkkiä jonkin asian puolesta, niin toinen löytää varmasti sen kymmenen linkkiä samaa asiaa vastaan. Monipuolinen keskustelu on silti aina hyvästä, ja mahtavaa että ihmiset ovat ylipäätään kiinnostuneita siitä mitä suuhunsa pistävät!

Kommentoi