Eläköön vesi!

Kiitos hyvää

Uusimmasta Trendistä löytyy asiaa vedestä, sen terveyshyödyistä ja siitä, miten yhä useammat eivät enää kelpuuta kiduksiinsa hanavettä, edes meillä Suomessa.

Jos minulta kysytään, olen aina elävien puolella, myös juoma-asioissa. Omaan makuuni parhaat drinksut lähtevät siis suoraan luonnossa pulppuavista lähteistä, sieltä mistä oikea vesi on kotoisin. Tämän ymmärsin viimeistään viime kesänä, kun aloimme tekemään vedenhakureissuja Helsingin lähistön luonnonlähteille vesitonkkiemme kera. Lähdevettä huljuttaessa nielusta alas todella tajuaa mistä sanonta ”vesi vanhin voitehista” on peräisin.

Vedellä ja vedellä on eroa. Eikä kemikaalein tainnutetulla hanavedellä ei ole mitään tekemistä oikean Veden kanssa. Lähdeveden energiat herättävät lakastuneimmankin ihmiskasvin horroksestaan - joka tasolla. (Tähän saumaan voisin puhua tarkemmin veden tietoisuudesta, mutta se taitaa mennä jo niin hipiksi, että jääköön seuraavaan kertaan. Nyt riittäköön hienovarainen lämppäys aiheeseen;)

En halua lietsoa paniikkia kanatarhaan leimaamalla hanavettä suoranaiseksi myrkyksi. Suomalainen hanavesihän on maailmantasolla todella kliiniä kamaa. Mutta miksi tyytyä suhteellisen siedettävään, jos tarjolla on parasta? Ja mahtavia luonnonlähteitähän on Suomi pullollaan! Itseäsi lähimmän luonnonlähteen + muuta hyvää vesifaktaa voit tsekata löydälähde.comista. Muistan joskus aikoinani eksyneeni kyseiselle sivustolle ja ajatelleeni, että okei, nyt menee jo liian hifistelyksi, jos vesienkin kanssa pitää alkaa kikkailemaan. Noh, en ajattele enää. Oma kokemus on osoittanut, millaiset energiaerot suodattamattomalla hanavedellä ja lähdevedellä on ja sen, miten elävän veden energia siirtyy suoraan kropan joka soluun. Ja eipä ole enää aikoihin tälle plikalle hanavesi maistunut. Paitsi suodatettuna, mutta siitä lisää toisessa postauksessa.

Kilistelkäämme siis vedelle, elämälle! Tässä vielä talvinen videoklippi eräältä vedenhakureissultamme Tammisaaresta. Pakkasta oli yli kipurajan ja painavat vesitonkat venyttivät käsiin ainakin kymmenen lisäsenttiä, mutta olihan se jälleen sen arvoista.

(video: finn andersson)

Pst. suuri ja kaunis kiitos vielä Olli Postille, joka on pitänyt meidän perheen hyvissä lähdevesissä parisen viikkoa. Priceless. Toivottavasti muissakin kaupungeissa tyypit innostuisivat roudailemaan ja jakamaan lähdevettä. Kaikilla kun ei välttämättä ole aina mahdollisuutta päästä itse lähteelle. *vinkkivinkkinen*

♥ Virpi

Kommentit

Marikki (Ei varmistettu)

Odotan innolla myös tuota suodatinpostausta, olen yrittänyt etsiä tietoa netistä, mutten ole oikein päässyt puusta pitkään.. Kuulin, että hopeaa sisältävät suodattimet eivät olisi hyväksi, mutta esim. Britan suodattimesta en löytänyt tietoa, että sisältääkö hopeaa. Olisiko sinulla näistä mitään tietoa? Kiitos mahtavaista postauksista taas! :)

Maija (Ei varmistettu)

Hei Vipsukka, ihanalta näyttää veden solina ja pakkaspäivän tunnelma. Vaikka itse hanasta tankkaankin, niin onhan tuossa ihan eri FIILIS, kun on tehnyt töitäkin sen vetensä eteen.:)

Heli S. (Ei varmistettu)

Muakin kiinnostaisi se suodatusasia. Lähteitä en tiedä lähistöllä, eikä roudaamiseen kyllä olisi innostusta vaikka olisikin. Vettä en ole ikinä tykännyt juoda, kuin hiilihapotettuna, onko se sitten kuinka huono juttu? Ehkä suodatettu tai lähdevesi maistuisi paremmin kuin hanavesi, mutta kalliit suodattimetkin tuntuu aika turhilta.

Noora / noorakatariina.blogspot.com (Ei varmistettu)

Minuakin on viime aikoina mietityttänyt tämä vesiasia. Tuolta linkkamaltasi sivustolta löytyy vain yksi Oulun lähistöllä sijaitseva lähde, sekin aika kaukana. :/ Hitsi. Voisin harkita veden hakemista, jos se ei olisi kamalan hankalaa. No, suodatusjuttua odotellessa!

Pauliina (Ei varmistettu)

Minä olen miettinyt Granderin vesisysteemiä, jonka bongasin messuilta. Oletkos tästä kuullut? www.grander.com.au/ Kippis!!!

Tiina (Ei varmistettu)

Kun ensimmäisen kerran luin lähdeveden roudaamisesta ja suodattimista, olo tuli lannistuneeksi. Tämäkin vielä. Samoin kävi, kun jossakin lehdessä luki kerran, ettei tuoremehua saisi juoda kuin lasin päivässä - lannistus! Kun ensin vaivalla lopettaa light colan litkimisen ja vaihtaa terveellisempään, vastaan tulee aina uusi tapa tehdä homma vielä terveellisemmin. Siksi arvostan, että otit huomioon myös sen, ettei Suomessa hanavesi täyttä kuraa ole ;) Ettei kukaan juuri vedenjuontiaan lisännyt ainakaan lannistuisi :) Tyylisi kirjoittaa on muutenkin kyllä kannustava ja ihastuttava! Kiitos siitä.

Ja on sitä vettä tullut roudailtua jo vuosia. Ennen rahtasin lähdepohjaisen mökkijärven vettä hiustenpesua varten litrakaupalla - kutrit pysyivät ihanan pehmeinä!

M (Ei varmistettu)

Minuakin se suodatus asia kiinnostaisi kovasti. Lähimmäinen lähdekkään ei ole kuin 30min auto matkan päässä, mutta silti sen veden roudaaminen tuntuu turhan työläältä, varsinkin kun vettä pitäisi juoda ainakin se 2litraa päivässä, niin lähteellä joutuisi käymään jatkuvasti.. kesällä toki voisin harkita :) Olen ajatellut ostaa http://www.nikkenwellbeing.fi/ :sta sen Pimag vedensuodattimen. Brita kannu olisi kyllä halvempi, mutta en sitten tiedä kumpaan kannattaisi rahat käyttää. Teeppä pian tästä suodatus asiasta postaus niin tulee näihinkin kysymyksiin vastaus! :)

a (Ei varmistettu)

minulla on varmaan menossa joku torjuntavaihe elämässä, nimittään kyllä ahdistaa ajatus että pitäisi ruveta vesiä suodattelemaan. enpä taida tähän lähteä..
saan välillä yliannostuksen kaikenmaailman terveyshössötyksistä. kyllähän ne kiinnostaa, mutta välillä tuntuu menevän överiksi..
tämmöisinä päivinä meen yleensä kauppaan ostamaan teollisia karkkeja :DD

se on totta että lähdevesi on aivan eri makuista ja oloista kuin hanavesi. mummon luona on kaivo, jonka vesi tulee jonkin sortin lähteestä mistä lie, ja on muuten tosi hyvää.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Marikki, Valitettavasti ei ole tietoa sisältääkö Brita-kannut hopeaa. Joissain suodattimissa hopeaa käytetään estämään bakteerikasvuston pesiytyminen itse suodattimeen. Otan selvää…
Maija, Kyllä, kummasti nauttii joka kulauksesta enemmän, kun on itse ensin raahannut veden jostain rämeiköstä.
Heli S, Tsekkaa Dr. Mercolan artikkeli soodavesistä: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/06/23/carbonated...
Itse suosin mieluusti snadisti emäksisiä juomia, kuin happamia, kuten hiilihappoinen vesi. Kroppaan kertyy muutenkin niin helposti happamuuskuormaa kasvattavaa kamaa, joten en ehkä ihan päivittäiseen käyttöön noita soodavesiä lähtisi suosittelemaan.
Noora, Stay tuned, suodatinjuttua tulossa asap.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Pauliina, Olen kuullut Granderista ja se olisi kyllä aivan mahtava peli! Hinta vaan on sen verran kova, lähemmäs tonnin käsittääkseni, että ei ole tullut toistaiseksi hommattua. Mutta sillä saisi käsittääkseni hanavedestäkin melko laatujuomaa aikaiseksi.
Tiina, Ymmärrän, helposti iskee lamaannus kaikkien terveystietotulvien edessä ja alla ja seassa. Mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa, askel kerrallaan. Pää asia tosiaan että juo! :) Ja tuo hiustenpesu järvivedellä kuulostaa kyllä luksukselta.
M, Brita ja Nikken ovat erilaisia, mutta hyviä molemmat. Britasta voi olla hyvä startata sen edullisen hinnan takia. Stokkalla taitaa olla about 30 e. Toisaalta siihen pitää hommata uusia suodattimia kuukauden välein. Ja ei siellä lähteellä tarvitse tosiaan kokoaikaa ravata, kroppa on kiitollinen jos käy edes silloin tällöin tankkaamassa laatunesteitä, esim. kerran kuussa.
a, Ahdistus voi kyllä iskeä helposti silloin kun tietoa tulee liikaa ja liian nopeasti. Silloin kannattaa hidastaa tahtia ja ...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

...edetä omalla terveystaipaleellaan hissukseen omaa kroppaa ja mieltä kuulostellen. Kaikki ajallaan, kyllä se mieli avautuu uusille jutuille kun se on valmis.

Anni (Ei varmistettu)

Kiitos ensiksi ihanasta blogistasi Virpi!
Haluaisin kysyä sulta mitä mieltä olet hanavedestä Lapissa? Meillä Kemissä hanavasi on pohjavettä ja joillain alueilla tietääkseni vesi tulee lähteistä. Vesi on tosin kalkkista, mutta ei samanlaista hanavettä kuin helsingissä.
Olin viime kesänä Helsingissä noin kuukauden ja huomasin ihooni tulleen pieniä näppyjä ja ihmettelin mistä ne oikein yhtäkkiä tulivat. Juttelelin erään tuttuni kanssa ja hän sanoi, että kun itse muutti helsinkiin hänellekkin tuli jotain näppylöitä/iho huononi vähäksi aikaa ja hän sanoi ymmärtäneensä sen johtuneet helsingin hanavedestä.

Iiro (Ei varmistettu)

On tässä itse jo jonkun aikaa perehtynyt veteen ja siihen mitä se pitää sisällään. Vaikuttaa minulle siltä että juodun veden laatu on merkittävin tekiä terveydelle noin ravintosaralla. Olemmehan me ihmiset luonnollisesti yli 70% mineraalisuolavettä (nykyään tosin suurin osa ihmisistä kärsii nestehukasta, johtuen ehkä myös siitä että huonolaatuinen vesi yksinkertaisesti ei houkuttele juomaan vettä)

Lähdevesi on ihan omaa luokkaansa ja suosittelen sitä jos suinkin on mahdollista sitä saada käsiinsä.

Seuraavana vaihtoehtona suosittelisin Grander systeemiä vaikkakin se on aika hintava.

Jos ei ole varaa eikä uskoa että kyseinen laite olisi hintansa väärti niin mbrita ja nikken suodattimet ovat molemmat kelpotuotteita.

Jos ei ole kiinnostust moisiin niin suosittelen vähintäänkin hankkimaan jonkun ison lasisen vesiastian jossa on muutama kristalli (magnetiitti, ametisti <- voi ostaa esim. internetistä, Puhdistaa ne pitämällä niitä päivän voimakkaassa suolavedessä (puhdistaa samalla e ...

itse ei ihan niin onnekas (Ei varmistettu)

Onpahan sellaisiakin onnekkaita, joiden hanavesi on lähdevettä.

Iiro (Ei varmistettu)

On joo sellaisiakin onnekkaita :) varsinkin jos se matka siitä lähteestä sinne hanaan on suunniteltu sillä tavalla että vesi pääsee liikkumaan veden luontaisesti ominaisella tavalla. Spiraalimaisin liikkein niin ettei mahtavan lähdeveden luonnollinen rakenne ole tuhoutunut siinä vaiheessa kun sitä laskee hanasta ulos

maalaispohdiskelija (Ei varmistettu)

Blogisi on hyvä ja sievä periaatteessa, mutta ihmetyttää silti monikin asia, esim.
näytät tosi laihalta kuvissa, et erityisen hyvinvoivalta. Et kai vaan ole ns. adrenaliininarkkari, joka painaa eteenpäin lisämunuaisydin savuten..?

Entä vaalennatko hiuksiasi? Toivottavasti et, koska on aika huvittavaa, että ihmiset, jotka imeyttävät verenkiertoonsa uskomattomia myrkkyjä päänahkansa läpi, puhuvat ja vouhottavat luomusta ja ravinnon puhatudesta.

Mutta mä en olekaan helsinkiläinen muodikas ja trendikäs tai hektinen ihminen, vaan maalaistollo.
Koskaan en ole lihaa tai eineksiä syönyt enkä syö. Mutta en jaksa tehdä siitä numeroa tai lähteä tekemään syömisestäni liian vaikeaa.
Hienoa, jos olet parantunut ruuan avulla. Ei kuitenkaan kuulostanut siltä, että olisit sairas ollutkaan. Selkärankareuman kanssa taistelevalle tuli lähes paha mieli: voi, kunpa tervehtyminen olisikin noin yksinkertaista. Ravinto vaikuttaa, mutta SAIRAUTTA se ei yksinään paranna.

Virpi Mikkonen

Anni, Nuo hanavesien laadut kyllä vaihtelevat paljon alueittain Suomessakin. Valitettavasti en tiedä Lapin hanavesistä. Helsingin vesi ei kuitenkaan käsittääkseni ole ihan pahimmasta päästä. Ihon näppylöityminen Helsingissä voi toki johtua myös ilman saasteista.
Iiro, Pahoittelut että systeemi pätkäisi hienon kommenttisi. Surku. Luulin että vika oli jo korjattu, mutta valitettavasti vielä näyttää tökkivän. Tuo on veden laadun merkitys terveyteen on kyllä niin totta. Ja kun veden laatu on kohdillaan, kroppa todella JANOAA sitä, toisin kuin usein hanaveden kanssa.
maalaispohdiskelija, :D iloa ja autuutta sinnekin, ja parannussäteitä selällesi. ja kyllä, vaalennan hiuksiani, mutta hellävaraisilla raidoilla, jolloin aine ei joudu kosketuksiin päänahkani kanssa. Tämä on tätä modernin muodikasta hippeyttä, katos.

Pauliina Kaivola (Ei varmistettu)

Luen just Emoton kirjaa Veden salainen elämä. Se on hmm... hyvin mielenkiintoinen. Tsekkaa, jos ei jo olekin tuttu!

miirunmaarun (Ei varmistettu)

Meille tuli tänään Brita kannu, ja luin ohjeesta, että suodattimessa on hopeaa. Hälytyskello kyllä soi, kun olen onnistunut lukemaan jostain, että nuo antibakteeriset hopea-jutut ovat nano-juttuja. Ojasta allikkoon? Pitää kai kaivella jostain lisää tietoa.

24515 (Ei varmistettu)

mkthlcug, cialis medicamento, [url="http://tadalafilespana.com"]cialis medicamento[/url], http://tadalafilespana.com cialis medicamento, qphplghm, viagra barata, [url="http://dondecomprargenericos.com"]viagra barata[/url], http://dondecomprargenericos.com viagra barata, xzqrtvpo, cialis, [url="http://20mgprix.com"]cialis[/url], http://20mgprix.com cialis, ahnjodkf, viagra apotheek, [url="http://goedkoopprijs.com"]viagra apotheek[/url], http://goedkoopprijs.com viagra apotheek, rigtquxp,

90758 (Ei varmistettu)

ikvywtbi, buy levaquin, [url="http://rajados.com"]buy levaquin[/url], http://rajados.com buy levaquin, bcsvqeir, strattera prices, [url="http://donnaschoenherr.com"]strattera prices[/url], http://donnaschoenherr.com strattera prices, amelpohs, buy Baclofen, [url="http://mustyfreshwater.com"]buy Baclofen[/url], http://mustyfreshwater.com buy Baclofen, sensxmkm, proventil cost, [url="http://ryesworld.com"]proventil cost[/url], http://ryesworld.com proventil cost, axwqsbdp,

14180 (Ei varmistettu)

ylgfgsyz, strattera dosage, [url="http://donnaschoenherr.com"]strattera dosage[/url], http://donnaschoenherr.com strattera dosage, ueazrlqg, retin 0.025, [url="http://newhopebc.com"]retin 0.025[/url], http://newhopebc.com retin 0.025, rrwlufvv, ampicillin, [url="http://mswipe.com"]ampicillin[/url], http://mswipe.com ampicillin, iyztvwhl, glucophage xr 500mg, [url="http://pyme21.com"]glucophage xr 500mg[/url], http://pyme21.com glucophage xr 500mg, feyukwwh,

1808 (Ei varmistettu)

rmmuywhv, order strattera online, [url="http://donnaschoenherr.com"]order strattera online[/url], http://donnaschoenherr.com order strattera online, qrnnelex, buy neurontin, [url="http://fast-funds-online.com"]buy neurontin[/url], http://fast-funds-online.com buy neurontin, ghqraqri, cost of ampicillin, [url="http://mswipe.com"]cost of ampicillin[/url], http://mswipe.com cost of ampicillin, yvhfvvrb, synthroid 50 mg, [url="http://menghetticonstruction.com"]synthroid 50 mg[/url], http://menghetticonstruction.com synthroid 50 mg, sqonckzk,

18741 (Ei varmistettu)

phoziidk, antibiotic levaquin, [url="http://rajados.com"]antibiotic levaquin[/url], http://rajados.com antibiotic levaquin, nbdtqyjf, buy fluoxetine uk, [url="http://lacosta35.org"]buy fluoxetine uk[/url], http://lacosta35.org buy fluoxetine uk, wbyxuulr, proventil 2.5 mg, [url="http://ryesworld.com"]proventil 2.5 mg[/url], http://ryesworld.com proventil 2.5 mg, ebsiksox, buy ampicillin, [url="http://mswipe.com"]buy ampicillin[/url], http://mswipe.com buy ampicillin, iabwqzax,

47607 (Ei varmistettu)

wglkrapv, accutane generic, [url="http://esudbury.org"]accutane generic[/url], http://esudbury.org accutane generic, cuwtixjd, dosage prednisone, [url="http://aguaymontana.com"]dosage prednisone[/url], http://aguaymontana.com dosage prednisone, fkyaajwe, xenical 120mg, [url="http://lefleur.tv"]xenical 120mg[/url], http://lefleur.tv xenical 120mg, nmbxmtso, abilify discount, [url="http://ecasinoitalia.com"]abilify discount[/url], http://ecasinoitalia.com abilify discount, wjmqngyh,

48339 (Ei varmistettu)

tmchtxhz, cost of strattera, [url="http://donnaschoenherr.com"]cost of strattera[/url], http://donnaschoenherr.com cost of strattera, chweeudi, dosage prednisone, [url="http://aguaymontana.com"]dosage prednisone[/url], http://aguaymontana.com dosage prednisone, skvszrky, accutane side effects, [url="http://esudbury.org"]accutane side effects[/url], http://esudbury.org accutane side effects, svfezfxe, abilify price, [url="http://ecasinoitalia.com"]abilify price[/url], http://ecasinoitalia.com abilify price, efrggcbe,

59557 (Ei varmistettu)

ctlvtaqe, ciprofloxacin cipro, [url="http://jcnews.net"]ciprofloxacin cipro[/url], http://jcnews.net ciprofloxacin cipro, qcbdfrwg, xenical, [url="http://lefleur.tv"]xenical[/url], http://lefleur.tv xenical, xmfdixwf, buy synthroid online, [url="http://menghetticonstruction.com"]buy synthroid online[/url], http://menghetticonstruction.com buy synthroid online, ikrglpbo, glucophage er, [url="http://pyme21.com"]glucophage er[/url], http://pyme21.com glucophage er, oamruysq,

365122 (Ei varmistettu)

yowylwen, cost of prozac, [url="http://lacosta35.org"]cost of prozac[/url], http://lacosta35.org cost of prozac, jiodfnjo, buy generic accutane, [url="http://esudbury.org"]buy generic accutane[/url], http://esudbury.org buy generic accutane, xafzdiur, neurontin 200 mg, [url="http://fast-funds-online.com"]neurontin 200 mg[/url], http://fast-funds-online.com neurontin 200 mg, azhmgfua, synthroid 125 mcg, [url="http://menghetticonstruction.com"]synthroid 125 mcg[/url], http://menghetticonstruction.com synthroid 125 mcg, yslifylg,

6947 (Ei varmistettu)
386479 (Ei varmistettu)

ulbuxmjw, buy fluoxetine uk, [url="http://lacosta35.org"]buy fluoxetine uk[/url], http://lacosta35.org buy fluoxetine uk, sqwerumv, Baclofen cost, [url="http://mustyfreshwater.com"]Baclofen cost[/url], http://mustyfreshwater.com Baclofen cost, vkhbmcfo, abilify 10 mg, [url="http://ecasinoitalia.com"]abilify 10 mg[/url], http://ecasinoitalia.com abilify 10 mg, kydczizp, ampicillin cost, [url="http://mswipe.com"]ampicillin cost[/url], http://mswipe.com ampicillin cost, kykkiljj,

67922 (Ei varmistettu)
iogqfvnwqpw (Ei varmistettu)
Tuomas Mäki (Ei varmistettu)

Yksikään lähdevesiintoilija ei pysty erottamaan lähdevettä Helsingin vesijohtovedestä sokkotestissä. Lyön vetoa siitä, että vesijohtovesi- ja lähdevesilasit menevät sekiaisn jokaiselta testattavalta.Ja mitä tulee veden laatuun, Helsingin vesijohtovesi on puhtaampaa kuin puhdistamattomat lähdevedet.

Kommentoi