Flunssa be gone

Kiitos hyvää

Postasin noin vuosi sitten vinkkilistan flunssan ehkäisyyn. Koska syksy on jälleen tuonut mukanaan pöpöt poikineen, on lienee hyvä kerrata kyseistä aihealuetta.

Seuraavaksi siis esittelyssä vastustuskyvyn valiojoukot, tuotteet, joiden olen huomannut tehonneen itselläni selvästi flunssan ehkäisyssä ja hoidossa:

*Probiootit eli maitohappobakteerit kansoittavat suolistomme hyvisbakteereilla, jotka ovat immuniteettitaistelijoittemme kärkijoukkoa. Hapatettujen ruokien ohella maitohappobakteerilisät ovat auttaneet oman terveyteni ja vastustuskykyni kohentamisessa ja vatsavaivoista parantumisessa huimasti. Tilaan supersisukkaat Dr. Ohhiran probiootit iHerbistä.

*Suolavesikurlaus on mahtavan simppeli ja tehokas kikka nielun tehokkaaseen desinfiointiin ja flunssan nujertamiseen. Lisää reilu ruokalusikallinen suolaa reiluun puoleen lasilliseen vettä ja kurlaa jokaista suullista nielussasi laskien hitaasti kymmeneen. Suosittelemisen arvoiset suolat ovat mm. Urtekramin raffinoimaton merisuola, Celtic Sea Salt ja Sun Fire Salt.

*Siitepölyrakeet ja mehiläisleipä eli perga sisältävät runsaasti ravintoaineita ja tukevat yleiskuntoa ja vastustuskykyä. Perga on maitohappokäynyttä siitepölyä, jota mehiläiset varastoivat omaksi ravinnokseen. Sen kuori on perus siitepölyä pehmeämpi ja siksi kropan helpompi hyödyntää. Itse olen todennut molemmat, siitepölyrakeet ja mehiläisleivän loistaviksi ravintolisiksi. Napsin niitä päivittäin vajaan ruokalusikallisen verran. Käytän pääasiassa kotimaisia Pesosen mehiläistarhan ja Mesikämmenen tuotteita. Allergikot, aloittakaa testaus hyvin pienillä annoksilla.

*Propolisuute, eli alkoholiin uutettu mehiläiskittivaha hoitaa tulehduksia sisäisesti ja ulkoisesti. Sopii hoitajaksi muun muassa haavoihin, hyönteistenpistoihin, suun ja nielun tulehduksiin ja aftoihin. Itse tiputtelen muutaman tipan propolisuutetta suoraan nieluun ennen nukkumaan menoa silloin, jos yleiskunto on jostain syystä uhattuna tai olo on hieman vetelä ja nielu tuntuu oudolta eli siltä kuin pahispöpöt yrittäisivät rakentaa sinne pesää. Käytössäni ovat olleet Pesosen mehiläistarhan uute, iHerbistä tilaamani Y.S. Organic Bee Farmsin uute ja Soria Naturalin Propóleo -uute.

*Vahva D-vitamiini on ravintolisä, jonka nimeen vannon lähes kaikkien terveysongelmien hoidossa. Vastustuskyvyn buustaaminen on sen yksi suurimmista sankarisuorituksista. Itse käytän Now Foodin D-vitamiinista 5000 IU:n eli 125 mikrogramman päiväannostusta. Lue D-vitskusta esimerkiksi täältä ja täältä.

*Muita suositukseni ansaitsevia ruokia/tuotteita flunssan välttelijöille ovat ashwagandha, pakurikääpätee , royal jelly + luomu inkivääri ja valkosipuli sekä chili. Reilu C-vitamiiniannostelu tukee immuniteettia ja sen on sanottu lyhentävän flunssan kestoa. Hyviä luonnollisia lähteitä C-vitamiinille ovat muun muassa ruusunmarja, camu camu ja tyrni.

Bonusvinkki! Kun flunssa tuntuu hönkivän niskan päälle ja olo muuttuu heikoksi, älä suuntaa perinteisten lohturuokien, jäätelön ja karkkien äärelle. Sokerimässyt vedettyäsi voit melkein kuulla flunssapöpöjen riemunkiljahdukset, sillä ne saavat sokerista mitä parhaita ravintoa terveytesi kukistamiseksi. Maitotuotteet lisäävät puolestaan limaa ja tulehdusta, joten niitä on hyvä välttää tautisina aikoina. Itse jätän myös gluteiinia sisältävät tuotteet oitis ruokavaliosta, silloin kun flunssa uhkaa. Sairaana ei kannata myöskään kuormittaa elimistöä raskailla aterioilla, vaan syödä kevyttä ja ravinteikasta ruokaa. Antioksidanttipitoinen, puhdas ruoka on kaiken terveyden perusta, joten marjoja ja tuoreita kasviksia lautaselle! 

pst, iHerb-koodiani on kysellyt muutama. Se on: PIM161. Ensitilaajat saavat koodillani tilauksestaan 5 dollarin alennuksen.

 

Lopuksi vielä lukijan toivoma influenssan hoito-ohjeet ja puuroresepti, jotka olen aikoinaan saanut kiinalaisen lääketieteen tohtorilta Yulan Niulta

Tuuli-kylmä-tyyppinen influenssa

Oireet: Palelu, kuume ilman hikoilua, päänsärky, vartalokipu, tukkoinen nenä, käheä ääni, kirkas vuoto nenästä, aivastelu ja kutiseva kurkku.

*Hoitoruoka A:

Noin 2 cm:n pala inkivääriä

3 kpl taateleita

1 cm:n pala kanelitankoa

1 kpl korianteria

10 kpl mintunlehtiä

10 cm:n pala purjosipulia

Laita kattilaan vajaa litra vettä, lisää kaikki ainekset ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi neste ja juo se kuumana. Mene nukkumaan kun hiki lähtee tulemaan ulos kropastasi. Hoito sopii erityisesti tavallisen influenssan alkuaikana

*Hoitoruoka B: (Kuvassa. Tekemääni satsiin tuli tosin hieman enemmän riisiä, eli ohjeen mukaan kokkailtaessa keitos jää nestemäisemmäksi.)

15 siivua tuoretta inkivääriä

3 kpl kuivattuja viikunoita

15 cm:n pala purjosipulia

1 cm:n pala purjosipulia

reilu dl puuroriisiä

Laita kattilaan reilu litra vettä ja lisää kaikki ainekset. Keitä 15-30 minuuttia. Lisää halutessasi merisuolaa maun mukaan.

Tuuli-kuuma-tyyppinen influenssa:

Oireet: Kuume, hieman palellee, hikoilu, jano, turvonnut ja kipeä kurkku, kuiva nenä ja suu, tukkoinen nenä, paksu lima.

*Hoitoruoka A:

200 g kuorittua retikkaa

200 g kuorittua päärynää

300 g kuorittua päärynää (Kiinalainen päärynä tai omenapäärynä tähän suositeltuja)

10 kpl tuoreita mintunlehtiä

Soseuta ainekset keskenään, lisää vettä tarvittava määrä. Syö tai juo 3-6 kertaa päivässä.

*Hoitoruoka B:

Syö vesimelonia, mandariinia tai appelsiinia pitkin päivää

*Hoitoruoka C:

Juo kananmunavettä: Riko raaka kananmuna syvän astiaan, sekoita, kaada päälle kiehuvaa vettä, lisää hieman sokeria ja muutama tippa oliiviöljyä. Juo aamuisin 3-7 päivän ajan.

♥ Virpi 

Kommentit

noora (Ei varmistettu)

Kiitos Virpi!!! Olet enkeli :) Noilla aseilla lähden karkottamaan pöpöläistä kropastani,toivottavasti pääsen niskanpäälle :/

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Onnea matkaan. :)

Tiia (Ei varmistettu)

Hei Virpi!
Onko käytössäsi tuo D-vitamiini ja maitohappobakteerit myös imetysaikana? Itse imetän 2,5kk ikäistä tytärtäni ja osa kavereistani pelottelee ettei uskaltaisi muita kuin apteekin tuotteita käyttää. :/ Itse taas nimenomaan niitä haluaisin välttää.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moi! Juu, käytin molempia sekä raskaus- että nyt imetysaikana. Jokainen toki tekee päätöksen itse, että minkä kokee turvalliseksi ja mistä syystä. Aina hyvä ottaa selvää itse kunkin tuotteen turvallisuudesta, muiden kokemuksista ja yleisistä suosituksista. Itse en lähtisi esim. mitään epämääräisiä netistä tilattuja "kiinalaisia yrttejä" testailemaan, mutta nuo isojen tuottajien, kuten Now Foodsin D-vitamiinit ja Ohhirat luokittelisin hyvinkin laadukkaiksi. (Ohhiran sivuilla sanotaan myös että niitä voi käyttää imettäessä.) D-vitamiinista vielä, että sitä ostaessa kannattaa varmistaa, että tuote on öljypohjainen tai suihkutettava, niin silloin siitä imeytyykin jotain. Osa esim. apteekin purutableteista voivat olla kuin ilmaa söisi. 

Kristiina (Ei varmistettu)

Moikka Virpi! Kiitos taas huippuhyvistä neuvoista! Kokeilin parisen viikkoa sitten tilata iHerbisstä Ohhiran probiootteja, mutta ensimmäisellä tilauskerralla vaadittiin "authorisation code", jonka piti näkyä luottoveloituksessani. Mitään ei kuitenkaan näkynyt siellä, pelkkä summa ja olin asiasta yhteydessä pankkiinikin eivätkä hekään olleet kuulleet tälläisestä eivätkä tienneet mikä se oli. Vaihdoin useita sähköposteja iHerbin asiakaspalvelun kanssa enkä saanut heiltä apua asiaan, joten en saanut tilattua tuotteita.. :( harmittaa, kun todella haluaisin kokeilla noita Ohhiran probiootteja. Voiko niitä tilata muualta (en äkkiseltään ainakaan löytänyt) tai tiedätkö miten saisin tilaukseni onnistuneesti tehtyä iHerbiin? Kiitos hurjasti jos ehdit/jaksat vastata.
Syysterveisin Kristiina

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moi! Toi on kyllä outo tuo niiden uudistus, että ne vaativat uusilta tilaajilta tuon authorisation coden. Siitä on tullut paljon kritiikkiä. En kyllä pysty nyt tähän hätään auttamaan, jos pankkisi ei tiennyt asiasta, eikä iherbin kanssa mailailukaan tuottanut tulosta. Valitettavasti en myöskään tiedä muita paikkoja, joista Ohhiraa voisi tilata. Mutta, eiköhän tämäkin asia selvinne. Koitan vähän kysellä tuosta ja palaan asiaan! :) Stay tuned! 

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Löysin parista paikkaa netistä sellaista tietoa, että tuo kuusinumeroinen koodi löytyisi korttimaksusi tiedoista. Eli kun menet verkkopankkiin ja siellä näkyy tilauksesta tullut katevaraus, niin siinä pitäisi näkyä myös tuo koodi. Jos se ei näy verkkopankissa, niin pankin pitäisi ainakin tuo koodi nähdä kyseisen katevarauksen kohdalta, eli jos koodia ei näy, niin soitto pankkiin. Se ei siis vielä tarkoita, että maksu olisi peritty tililtäsi, vaan ilmeisesti maksu veloitetaan vasta kun olet vahvistanut koodin ja iherb on lähettänyt paketin. (huh, hieman monimutkaistettu tuota systeemiä!)

Kristiina (Ei varmistettu)

Moikka taas Virpi!
Menikin hetki, että muistin tulla tänne katsomaan vastaustasi. Kiitos paljon, että jaksoit selvitellä asiaa! Outo asia onkin, että pankin veloituksessa ei ollut mitään numerosarjoja, eikä pankissakaan (Nordea) nähty mitään tälläistä koodia kun olin heihin yhteydessä asiasta... Täytynee kuitenkin koettaa tehdä tilaus uudelleen, eikä luovuttaa! Kiitos vielä sinulle!

Jjensku (Ei varmistettu)

Heippa Virpi, oletko tutustunut ruususuolaan ja sen huimiin terveysvaikutuksiin?

http://xoco.fi/ruususuola

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Juu, on ruususuola tuttu! Tuossa Sun Fire Saltissa on esim. just ruususuolaa.

Jjensku (Ei varmistettu)

Ei ollut siis mikään mainos tuo linkki, esimerkkinä löysin nopealla Googletuksella :D

Kommentoi