Influenssan hoitoa kiinalaisittain

Kiitos hyvää

Poikaystäväni, joka ei juuri ikinä taudeista ja tuulista heilahtele, onnistui nappamaan maailman turuilta kyytiläisekseen pöpön, joka käheytti hänen äänensä. Jos asiasta täytyy jotain positiivista etsiä, niin pääsinpä kerrankin leikkimään sisar hento valkoista ja valmistin miehelleni eilen ja tänään rohtoa, jonka reseptin olen saanut akupunktiolääkäri Yulan Niulta. Hänet olenkin maininnut viime aikoina pariin otteeseen, vastavaiva- ja hormonipostauksessani.

 

Kuvassa oleva pöperö on kiinalaisittain tuuli-kylmä-tyyppiseksi luokitellun influenssan hoitoruoka B, jonka ohje löytyy tuosta alhaalta. Tekemääni satsiin tuli hieman enemmän riisiä, eli tarkasti ohjeen mukaan kokkailtaessa keitos jää nestemäisemmäksi.

 

Täytyy sanoa, että vaikka ruoka-aineyhdistelmät voivat tuntua perin eksoottisilta, oli lopputulos vallan maukas! Vedin nimittäin itsekin samaa sapuskaa siltä varalta jos raskaudesta heikentynyt immuniteettini olisi erehtynyt päästämään samoja äänenkäheyttäjäpöpöjä sisuksiini. Toistaiseksi henkilökohtaiset puolustusvoimani ovat kuitenkin pitäneet pintansa.

 

Eli mikäli sieltä ruudun ääreltä löytyy taudin saaneita, niin diagnosoikaapas itsenne alla olevien oireiden perusteella ja kokkailkaa influenssaruokaa kiinalaisittain! Kenties paraneminen näillä eväillä nopeutuisi.

 

Tuuli-kylmä-tyyppinen influenssa
Oireet: Palelu, kuume ilman hikoilua, päänsärky, vartalokipu, tukkoinen nenä, käheä ääni, kirkas vuoto nenästä, aivastelu ja kutiseva kurkku.

 

Hoitoruoka A:
Noin 2 cm:n pala inkivääriä
3 kpl taateleita
1 cm:n pala kanelitankoa
1 kpl korianteria
10 kpl mintunlehtiä
10 cm:n pala purjosipulia
Laita kattilaan vajaa litra vettä, lisää kaikki ainekset ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi neste ja juo se kuumana. Mene nukkumaan kun hiki lähtee tulemaan ulos kropastasi. Hoito sopii erityisesti tavallisen influenssan alkuaikana

 

Hoitoruoka B:
15 siivua tuoretta inkivääriä

1 cm:n pala kanelitankoa (itse ropsin sekaan luomulaatuista ceyloninkanelia)
3 kpl kuivattuja viikunoita
15 cm:n pala purjosipulia
reilu dl puuroriisiä

Laita kattilaan reilu litra vettä ja lisää kaikki ainekset. Keitä 30 minuuttia. Lisää halutessasi merisuolaa maun mukaan.

 

Tuuli-kuuma-tyyppinen influenssa 
Oireet: Kuume, hieman palelua, hikoilu, jano, turvonnut ja kipeä kurkku, kuiva nenä ja suu, tukkoinen nenä, paksu lima.

 

Hoitoruoka A:
200 g kuorittua retikkaa
200 g kuorittua porkkanaa
300 g kuorittua päärynää (kiinalainen päärynä tai omenapäärynä suositeltuja)
10 kpl tuoreita mintunlehtiä

Soseuta ainekset keskenään, lisää vettä tarvittava määrä. Syö tai juo 3-6 kertaa päivässä.

 

Hoitoruoka B:
Syö vesimeloonia, mandariinia tai appelsiinia pitkin päivää

 

Hoitoruoka C:
Juo kananmunavettä: Riko raaka kananmuna syvän astiaan, sekoita, kaada päälle kiehuvaa vettä, lisää hieman sokeria ja muutama tippa oliiviöljyä. Juo aamuisin 3-7 päivän ajan.

 

♥ Virpi

pst, tsekkaa myös flunssankarkotusvinkkini täältä!

Kommentit

Laura (Ei varmistettu)

Mä haluan mennä sun rohtolääkärille, saat kyllä kertoa lisää tuosta. :)

Virpi (Ei varmistettu)

juu, kerron kun nähdään, mikäli olet se Laura kenet tapaan maanantaina. :) ja on tosiaan tullut nyt kyseistä akupunktiolääkäriä mainostettua muutamassa postauksessa, mutta ihan vain viattomasti ja hyväntahtoisesti ilman kaupallisia kytköksiä. ettei joku nyt ajattele että saan ilmaista neulausta tästä hyvästä, tms. :D

r. (Ei varmistettu)

Heippa, tarkennuksia kaipaisin, eli tarkottaako tossa Tuuli-kylmä A-vaihtoehdossa 1kpl korianteria siis 1 ruukku tuoretta korianteria? Entä Tuuli-kuuma A -vaihtoehdossa onko päärynää tosiaan yht. 500g? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

r, hmm, hyvä kysymys, vai meinaisikohan se yhtä korianterin siementä? tuntuu kyllä tooosi vähäiseltä. Täytynee selvittää asia. En edes itse tajunnut pysähtyä miettimään tuon kohdalla. Mutta tuossa toisessa kohdassa oli tosiaan itselläni tullut näppäilyvirhe, jonka nyt korjasin ohjeeseen, eli 200 grammaa porkkanaa ja 300 grammaa päärynää.

r. (Ei varmistettu)

kiitos! :)

Susana (Ei varmistettu)

Stay with this guys, you're hleipng a lot of people.

vebfyjijb (Ei varmistettu)

b9KvCU vzwjjzqusned

wtonehxuug (Ei varmistettu)

VoV6Oe lvyfopxsmgui

Kommentoi