Järkevästi tunteella

Kiitos hyvää

Törmäsin aamulla läppärini työpöytää siivotessa alla olevaan kuvaan, joka sai minut mietiskelemään järkeä ja tunteita sekä niistä kumpuavia valintoja.

 

 

Kuten kuvassakin viitataan, järjen ja sydämen äänestä puhutaan kovin usein kuin kahdesta eri ääripäästä, kahdesta ihmisen sisäisestä neuvonantajasta, jotka useimmiten haluaisivat ohjata henkilön toimintaa toisistaan poikkeaviin suuntiin, eri valintojen pariin. Se, kumman ohjaukseen ihmistä kehotetaan antautuvan, riippuu neuvojasta. Fiksujen ja harkitsevaisten aikuisten kuulee usein antavan ohjeita kuten: ”Ole nyt järkevä.” tai ”Kannattaa miettiä asiaa järjellä.” Me hipit puolestaan henkäilemme lauseita kuten: ”Kuuntele sydäntäsi. Sydämellään näkee parhaiten.”

 

Jotkut voivat tulkita tunteisiin nojaavien valintojen olevan pahimmassa tapauksessa epäkypsää kimpoilua viettien ja muuttuvien mielihalujen perässä. Itselleni sydämen kuuntelu ei kuitenkaan tarkoita vastuutonta ja harkitsematonta toimintaa, vaan pikemminkin johonkin vakaaseen, omaan syvään tietoisuuteen nojaamista, neuvojen ammentamista paikasta, jossa järki ja tunteet itseasiassa yhdistyvät.

 

Oma kokemukseni on nimittäin usein osoittanut, että mitä paremmin olen tasapainossa itseni kanssa, sitä vaikeampi minun on edes tehdä eroa järjen ja sydämeni äänten välille. Ne kun tuntuvat laulavan silloin pääsääntöisesti yhdessä somassa kaanonissa. Kun tiedän mitä olen tekemässä ja kuka olen, pystyn esimerkiksi huomattavasti helpommin jättämään omaan arvoonsa ulkopuoliset odotukset, yhteiskunnan ja ns. auktoriteettien neuvot ja asenteet, ne jotka usein harhaisesti järjen ääneksikin voisi tulkita. Hiljentymällä oman sisäisen viisauden edessä voi parhaimmillaan huomata, ettei päässä enää kajahtelekaan kroppaa ja mieltä eri suuntiin repiviä riitasointuja, vaan ollessaan järkevä kuuntelee samalla sydäntään ja päinvastoin.

 

Nämä aatokset jaettuani kuulisin mieluusti myös teidän ajatuksianne valintojen tekemisestä. Mikä teidän valintojanne ohjaa? Kumpaan luotatte, järkeen vai sydämeen, vai ovatko ne teilläkin yhtä sisäistä ääntä?

 

Nyt tallustelen tästä äänestyskoppiin tekemään poikkeuksellisen helpon valinnan ja rustaamaan paperilappuselle kakkosen, numeron, jota sekä järki että tunteeni kannattavat.

 

Kauniin kuulasta talviviikonloppua, kuunnelkaa sydäntänne ja järkeänne, eli itseänne ja valitkaa oikein.

 

♥Virpi

Kommentit

oneGear (Ei varmistettu)

Usein kun on tapahtunut jokin virhe, saan todeta, että olisi pitänyt luottaa taas intuitioon. Intuitio on voimakas tunne, johon itsellä on kovin vähän valtaa. Olkoon se intuitio sitten mitä tahansa, ehkä jopa sydämen ja järjen yhteispeliä. Kakkonen!

Jenna (Ei varmistettu)

Mullakin sama meininki, kuin edellisellä kommentoijalla. Yleensä jos sydän sanoo jotain todella innokkaana, niin pitäisi ymmärtää, et kannattais varmaa kuunnella ;) toisaalta olen aika rationaalinen ihminen, joten harvemmin seuraan sydämen ääntä :<

Eskimo (Ei varmistettu)

Auta Elinan puolella oli sanottu hienosti " Tunteet on niin kuin tuli, hyvä renki mutta huono isäntä".

Haaveilija (Ei varmistettu)

Jos kuuntelisin täysin sydäntäni, niin olisin pakannut laukkuni jo ajat sitten ja eläisin arkeani jossain muualla kuin täällä. Järki kuitenkin "pakottaa" asumaan Suomessa, tekemään töitä, maksamaan laskut ja velat ja olemaan läheisten tavoitettavissa. Salaisesti kuitenkin säästän rahaa ja odotan sitä hetkeä kun sydän on hieman rohkeampi ja pääsen lähtemään

Klunks (Ei varmistettu)

Mutta sydänkin voi olla joskus väärässä. Aina mieli ei ole tasapainossa, jolloin paha olo voi käskeä vaikka luovuttamaan opiskeluiden suhteen kun ei jaksa, vaikka järjellä ajatellen parempi olisi edes ensin yrittää hakea apua ja katsoa helpottaisiko olo. itselläni on kokemusta juuri siitä, kun tunteet antaa ihan vääriä paniikkiviestejä ja tuntuu kun tukehtuisi... Silloin kun on tasapainossa järki ja sydän kyllä pelaavat nätisti yhteen! :) Tuota tasapainoa olen hetkittäin kokenut, toivoisin ja tavoittelen siitä kyllä pysyvämpää tilaa itselleni!

kakkonen on ykkönen!

Sagar (Ei varmistettu)

That's the best anwser of all time! JMHO

tkxsxih (Ei varmistettu)

E8Im4x lopowrgjhrbz

uxjorzkft (Ei varmistettu)

eglER4 qjpgyincmbzu

Kommentoi