Kaakaokehräystä

Kiitos hyvää

Olen useamman kerran muutaman viime päivän aikana saanut yllättäen päähäni kuvan ihanan kylmästä kaakaojuomasta, sellaisesta, jota nautitaan puoli lasia yhdellä hörppäyksellä ja joka jättää komeat ruskeat viikset ylähuulelle. Tänään aamulla päätin vihdoin tuoda visioni käytäntöön ja valmistin itselleni herkullisen maidottoman ja ravitsevan suklaajuoman.Jos sain mielihaluni tartutettua, niin teeppä näin:

varaa eteesi:
2-3 dl kookosmaitoa (tai esim. manteli- tai hampunsiemenmaitoa)
2 rkl raakakaakaojauhetta (tai carob-jauhetta)
1 rkl juoksevaa luomuhunajaa
1 rkl lucumaa
2 rkl tocotrienolsia
Mausteeksi maun mukaan kanelia tai aitovanilja.
Piiiikkuripaus raffinoimatonta merisuolaa tai ruususuolaa

ja sitten:
Sekoita jääkaappikylmä kookosmaito ja kaakao- tai carob-jauhe blenderissä. Jos valmistat maitopohjan manteleista tai hampunsiemenistä, aloita laittamalla blenderiin n. 1,5 dl manteleita tai hampunsiemeniä ja lisäämällä muutama desi kylmää vettä. Sekoita sakeaksi. Siivilöi kiinteä aines pois maidosta ja lisää maitoon kaakaojauhe. Lisää makeutukseksi hunajaa ja lucumaa. Kermaista makua saat tocotrienolsista eli riisinlesejauheesta. Mausta kanelilla tai vaniljalla sekä suolalla. Blendaa kuohkeaksi kaakaoksi. (Itse lisäsin juomaani vielä pari ruokalusikallista suklaanmakuista SunWarriorin riisiproteiinia, mutta se ei ole välttämätöntä).Muuten! tulipa tästä mieleen, että yksi suosittelemisen arvoinen tuote kaakaojuomien ystäville on Madre Labsin CocoCeps, josta saa mahetsun maukkaan, todella ravitsevan ja täysin luonnollisen suklaajuoman kohottamaan mm. immuniteettiä ja mielialaa. Olen saanut lukuisia näytepusseja CocoCepsistä tilattuani tuotteita iHerbistä, ja tähän on niin helppo jäädä koukkuun. Kun vielä makeuttaa juoman esim. lirauksella hunajaa, niin o´boy, siinä jää tavanomaiset kaakaojuomat kakkoseksi.

♥ Virpi

Kommentit

hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kuulostaapa herkulta! Voiskohan käyttää manteleiden sijaan cashew-pähkinöitä?

Pirkko (Ei varmistettu)

Näyttääpä, kuulostaapa ja tuntuupa ihanalta! :) Syksyn hankinnoissa on niin tuo blenderi tms.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

hosuli, ehdottomasti! Parapähkinöistä tehtävää maitoa kannattaa myös kokeilla. Pirkko, blenderi on kyllä aivan must. Itse huristelin pitkään sellaisella 30 euron OBH Nordican pikkublenderillä, ja ihan hyvin silläkin pystyi smoothiet ym surauttamaan.

Pirkko (Ei varmistettu)

Jeps. Eikös ollutkin puhetta siitä Kenwoodin ihanasta laitteesta, jota suosittelit ja joka on saanut vertailuissa parhaimmat arvostelut? Sitä olen tässä ajatellut, ja nyt pystyn siihen sijoittamaan. Kesä on opiskeltu, unelmoitu ja pohdittu kaikkia ihanuuksia, ja nyt alan toteuttaa niitä käytännössä vielä enemmän. Kesä on tuonut mulle paljonpaljon hyvää, ja tästä jatkan eteenpäin hymysuin - ja hymyvatsoin! ;)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Juu, Kenwoodihan se tosiaan laulaa meidän keittiössä. Ja ihan nätisti laulaakin. On siinä toki siihen obh:n pikkupeliin verrattuna selvästi enemmän tilavuutta, tehoja ja ominaisuuksia. Onnea tulevalle blenderihankinnalle ja muillekin suunnitelmillesi!

Eliza (Ei varmistettu)

Felt so hopeless looking for asnwers to my questions...until now.

ozjvctsas (Ei varmistettu)

FBaSyi zosdowpblkon

Kommentoi