Kameli ja kurkkukeitto

Kiitos hyvää

Tein kerran muinoin Tampereen yliopiston Radio Moreenille joulukalentereita käsittelevän jutun, jota tehdessä eräs haastateltava kertoi hauskan anekdootin suomalaisen adventtikalenterin historiasta. Juttu jaksaa jostain syystä huvittaa minua suunnattomasti joka vuosi itsenäisyyspäivän aikaan.

 

Kuten perinne kulkee, partiolaisten adventtikalenterin on joka vuosi kuvittanut joku suomalainen taiteilija. Eräänä vuonna, joskus 80-luvulla, kalenterin kuvitti hieman hajamielinen ja epäonninen henkilö, ja itsenäisyyspäivän koittaessa, kun perinnerakkaat suomalaiset availivat kalentereitaan ja odottivat näkevänsä luukun takaa tutun ja armaan Suomen lipun, kokivatkin he karsmaisevan järkytyksen. Luukun takaa pompsahti nimittäin esiin niinkin epäsuomalainen kuvatus kuin kameli. Kameli!

 

Kyllähän sen arvaa minkälaisen skandaalin tällainen pyhäinhäväistys sitten aiheutti. Mokan tehnyttä taiteilijaparkaa ei varmaan juuri tuolloin olisi lohduttanut tieto siitä kuinka paljon viihdearvoa tarinalle myöhemmin kertyi.

 

Tämän tahattoman koomikon (tai mahdollisen anarkistin), kamelitaiteilijan kunniaksi jaan tänään itsenäisyyspäivän kannalta täysin epäolennaisen reseptin, joka ei kyllä liity kameleihinkaan millään tavalla. Kyseessä on ihanan raikas kylmä kurkkukeitto, jota säväyttää häivähdys chiliä ja joka sisältää muun muassa terveytesi kannalta ylivertaisia probiootteja ja kurkun kuoren piitä, joka hoitaa ihoa, kynsiä ja hiuksia. Olen kehittänyt tähän terveyspommiin kaikkien näiden suklaakakkujeni ja muiden viime aikoina nauttimieni raskaampien ruokien keskellä todellisen himon.

 

Kylmä kurkkukeitto
Yksi kurkku

Puolikas avokado

Vajaa tl yrttisuolaa

1,5 tl kotimaista hunajaa

Kourallinen tuoretta persiljaa

Yhden limen mehu

miniripaus chiliä

ripaus mustapippuria

reilu puoli litraa kefiiriä tai rasvaista piimää.

Paloittele kurkku ja laita se muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Blendaa keitoksi, kaada maljaan ja tarjoile.

 

Tämän raikkaan, eksoottisin maustein sävyettyn reseptin voimin toivotan onnitteluni itsenäiselle, freesille, uusiutuvalle ja avarakatseiselle Suomelle!

♥ Virpi

Kommentit

Minna (Ei varmistettu)

Oi kuulostaa ihanan raikkaalta!
Voisin kokeilla, mutta persiljan tilalle laittaisin ehkä minttua. Minttu ja kurkku on vaan niin loistava yhdistelmä, etten voi tässäkään vastustaa sitä.

miksi (Ei varmistettu)

Nyt en ihan ymmärrä. Miksi tarinasi mukaan kuvittaja mokasi?!! Kutsutan sitä sitten vaikka taiteilijan vapaudeksi, jos ei halua olla patriootti.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Minna, Uuu, hyvä idea! Minttu sopii varmasti tosi hyvin tuohon. Täytyykin heti testata. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

miksi, niin no, noin juttu kerrottiin minulle. kuulemma taiteilija oli saanut heikon priiffin. tiedä häntä sitten.

Kommentoi