Kasvojen kirkastus

Kiitos hyvää

Erilaisia reseptejä luonnon raaka-aineista tehtäviin kauneushoitoihin kysellään minulta usein. Ajattelinpa siis tällä viikolla jakaa kerralla liudan vinkkejä helppoihin kotitekoisiin hoitoihin, joihin löydät ainekset keittiösi kaapeista.

Tänään on vuorossa uudistava ja ihohuokosia puhdistava naamio, joka syntyy tulehduksia hoitavasta suolasta, emäksisöivästä ja puhdistavasta ruokasoodasta ja emäksisöivästä ja kirkastavasta sitrushedelmästä, kuten limestä tai sitruunasta. Tämä naamio sopii erityisesti epäpuhtaalle, mustapääalttiille iholle. Voit tehdä hoidon kerran viikossa.

Puhdistava suola-sooda-lime-kasvonaamio

1 rkl ruokasoodaa

1 rkl puhdistamatonta merisuolaa

Limen tai sitruunan mehu

Sekoita ruokasooda ja suola kulhossa. Purista sekaan lime tai sitruuna ja sekoita ainekset vaahtoavaksi tahnaksi. Levitä seos puhdistetuille kasvoillesi, jotka olet huuhdellut lämpimällä vedellä, jotta ihohuokoset jäävät avonaisiksi. Anna naamion vaikuttaa 5-10 minuuttia. Huuhtele seos kasvoilta lämpöisellä vedellä, kevyesti sormenpäillä pyöritellen. Muista hellät otteet ja varo ärsyttämästä ihoasi hieromalla suolaa kasvoillesi liian voimakkaasti. Viimeistele hoito aina ihollesi sopivalla öljyllä tai kosteusvoiteella.

(Älä käytä naamiota, jos olet allerginen jollekin sen raaka-aineista. Jos epäilet naamion sopivuutta ihollesi, kokeile sitä ensin pienelle ihoalueelle.)

♥ Virpi

Kommentit

yonna (Ei varmistettu)

sopisiko tähän myös ruususuola?

-yonna

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Njooo, miksei, mutta ruususuolan kanssa täytyy olla hyvin hyvin hellävarainen, koska se on rakenteeltaan niin kovin karkeaa. Eli sitä ei ainakaan kannata pyöritellä ihoon. Ruususuolaa jos käyttää, niin kannattaa melkein ensin liottaa sitä pieneen määrään lämpöistä vettä.

yonna (Ei varmistettu)

luuletko, että hienokin ruususuola olisi hyvä liottaa veteen?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ehkä kannattaa kokeilla kasvoille, että tuntuuko liian karhealta ja raapivalta. Hienotkin suolat ovat keskenään hieman erilaisia ja ruususuolastakin on olemassa todella hienojakoista versiota, joka käynee sellaisenaan.

Ira (Ei varmistettu)

Hui! Kuulostaa aika hurjalta, itse en uskaltaisi levitellä suola-sooda-limesekoitusta naamaani. Ruokasoodaa käytän yleensä siivousaineena pinttyneiden värjäymien puhdistamiseen, jossa se on todella tehokas! En usko, että se on iholle kovin hyvästä, varsinkaan herkkäihoiselle.

Muistan myös aiemmin lukeneeni tutkimustuloksia, että sooda ei ainakaan ole päänahalle hyvästä. Kaivoin nopealla googlailulla sen jutunkin: http://kemikaalicocktail.blogspot.fi/2009/03/voiko-shampoon-korvata-ruok...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ruokasoodan käyttö epäpuhtaan ihon hoidossa on hyvin yleinen kotikikka ja toimii monilla hyvin ihohuokosten putsauksessa ja aknen hoidossa. Ihoa ei saa kuitenkaan hinkata tai hieroa voimakkaasti, vaan huuhtelu tulee tehdä hellästi pyöritellen. Hoitoa ei myöskään tule tehdä liian usein, ja kosteusvoiteen lisääminen naamion jälkeen on tärkeää, jottei iho kuivu. Jos oma iho on hyvin herkästi reagoiva ja hoito epäilyttää, kannattaa naamiota testata ensin pienelle alueelle, ennen kuin levittää sitä koko kasvoille. Luokittelisin oman ihoni herkäksi, mutta se ei silti ole reagoinut kuin positiivisesti kyseiseen hoitoon. 

Riitta (Ei varmistettu)

Ainakin minulle atoopikkona ko. naamio ruokasoodineen sopinut oikein hyvin. Hampaisiin en sitä sen sijaan hankaisi :)Olen kuullut että jotkut käyttävät valkaisuaineena, syövyttää tehokkaasti kiillettä!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei kiva kuulla! Itse olisin äkkiseltään ajatellut, että atoopinen iho voisi kuivua soodasta, mutta huippua, jos se sopii ihollesi! Nämä ihonhoitoniksit ovat kyllä kaikki niin kovin yksilöllisiä, että ikinä ei tiedä mikä toimii, ennen kuin testaa.

yonna (Ei varmistettu)

kiitos sinulle, täytyy kokeilla piakkoin! :)

enni (Ei varmistettu)

Kokeilin tätä, mulla alko kyllä punottaa naama aika paljon. Mutta sama reaktio tulee jo ihan pelkällä suolanaamiolla, se vähän kirvelee naamalla ja sit punottaa.. Ohihan se menee, en sitte tiiä onko siitä enemmän hyvää vaikutusta..

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Lievää kihelmöintiä voi ilmaantuakin suolan vaikuttaessa, mutta huomaat kyllä muutaman hoitokerran jälkeen onko ihosi enemmän ärsyyntynyt vai rauhoittunut hoidoista. Jos iho kovasti punoittaa ja kihelmöi, niin kannattaa kokeilla muunlaisia, ihollesi sopivampia naamioita. Muistathan aina myös huolellisen kosteuttamisen naamioiden jälkeen.

Henakro (Ei varmistettu)

Ihanan raikkaan ja puhtaan tuntuinen iho! Nenälle jossa minulla on vuosia ollut mustapäitä hieroin aika rajuilla otteilla mutta ei ärtynyt.

Kommentoi