Keksejä kiireen keskeltä
Hyvää perjantaista alkuiltaa!
Nyt täytyy kyllä heti alkuun pyytää anteeksi tätä viime aikojen hituraista blogaustahtiani, sekä teiltä kuuliaisilta lukijoiltani että ihan allekirjoittaneelta itseltäni. Tämä nettihuutelu on kuitenkin yksi lempipuuhistani, jolle haluaisin ehdottomasti lohkaista isomman palan ajankäyttökakustani. Juuri nyt on vaan niin kovasti muuta kuhinaa päällä, ettei vuorokaudesta ole tuntunut löytyvän tunteja irrotettavaksi tänne virtuaalimaailmaan. But this too shall pass – överi kiirus meinaan.
Nyt on nimittäin meikämandoliinolla hyvinkin kiihkeät hetken työsaralla meneillään, sillä valmistelen itseäni, töitäni ja työyhteisöäni neljän viikon päästä alkavaan viiden viikon kesälomaan ja sen jälkeen välittömästi starttaavaan kolmen kuukauden opintovapaaseen. Eli hommat Trendissä on tarkoitus hoitaa nyt sille mallille, että voin pian huoletonna hilpaista yli neljä kuukautta kestävälle breikille työmaailmasta. Tarkoitus on tuona aikana hoitaa kesken jääneet tiedotusopin opintoni jonkin sortin pakettiin, jotta saan ne vihdoin pois tuolta mielen syrjältä kummittelemasta. Keskeneräiset asiat kun tuppaavat imemään ihmisestä salakavalasti energiaa.
Blogausta en silti jätä, päinvastoin. Kunhan muut hommat tässä kohta helpottavat, niin pistetään kuulkaas oikein ranttaliksi! Muistilistat ja pääkoppa pullistelevat kaiken mualiman ideoita ja juttuja, jotka haluan jakaa kanssanne. Sitä ei tiedä mitä villiä tässä vielä keksitään kun oikein vauhtiin hurahdetaan. Vain intoni on nälkääni kovempi, said the hungry wellness wolf.
Mutta, tähän hätään ja makeannälkään heitän nyt kehiin Keittökameleontista bongaamani ihanan banaanikeksireseptin. Nämä kräkkerit ovat herkullisen chunkyjä (pahoittelut jatkuvaa fingelskaani) eli muhevan sitkeän paksun kökkäreisiä ja mitä parhaimpia teekupposen kylkeen.
Banaanipähkinäkeksit
2 banaania
2 desiä cashew-pähkinöitä
1/2 desiä pekaani- tai saksanpähkinöitä
1/2 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
ripaus kaardemummaa
ripaus laadukasta suolaa
kourallinen rusinoita
Hienonna pähkinät monitoimikoneella tai blenderillä ja paloittele mukaan banaanit. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita. Lisää rusinat ja hämmennä ne taikinan sekaan. Muotoile taikinasta puolen sentin paksuisia keksejä leivinpaperille ja kuivata kuivurissa tai uunissa 45 asteessa luukku raollaan yön yli. Käännä keksit vielä viimeiseksi tunniksi nurinkurin, jotta alaosa ei jää kosteaksi.
Tämän postauksen opetus: Hoida aina keskeneräiset asiat päätökseen, joko symbolisella tai käytännön tasolla, äläkä koskaan pidä niin kovaa kiirettä, ettet ehdi kuivattaa itsellesi raakakeksejä.
Peace, love and banana biscuits.
♥ Virpi