Kropan karamellia

Kiitos hyvää

Nyt on tullut tehtyä (taas) jotain todella ihanaa. Tekisi mieli sanoa, että suussa sulavan ihanaa, mutta nämä herkut sulavat mieluummin iholle, sillä kyseessä on vartalon ihoa kosteuttavat hierontapalat. Näiden kosteutuskarkkien tuoksu on tosin niin houkutteleva, että äkkinäisempi saattaisi helposti mennä puraisemaan palan. Mutta vastustakaamme tuota kiusausta ja antakaamme ihomme herkutella tällä kertaa.

Hierontapalat syntyvät todella helposti ja nopeasti kolmesta raaka-aineesta: käsittelemättömästä kaakaovoista, karite- eli shea-voista ja piparminttuöljystä. Viimeisin hoitaa tuoksuttajan ja virkistäjän virkaa ja kaksi ensimmäistä ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Lopputuloksena on minttusuklaalta tuoksuva kiinteä vartalovoide, jota on kätevä pyöritellä vartalon iholle suihkun jälkeen. Pala sulaa hieman joutuessaan, tai pikemminkin päästessään kosketuksiin ihon kanssa, mutta on tarpeeksi kiinteä säilyttääkseen muotonsa, eli yhtä palaa voi käyttää useita kertoja. Ohjeen mukaisella annostuksella saa kaksi ns. peruskokoista muffinsivuoallista tai useamman pikkupalan. 

Hierontapalat toimivat erityisen hyvin kuivalle iholle tai esimerkiksi raskausaikana raskausarpia ehkäisemään, mutta käyvät myös ihan yleispätevinä vartalon kosteuttajina kaikille ihotyypeille.

Voit valaa hierontapalat esimerkiksi silikonisiin suklaa- tai muffinssivuokiin. Itse pidän pienistä paloista, jolloin hygieniataso pysyy parempana kuin isojen, kauan kestävien palojen kanssa, joita tulee kosketeltua luonnollisesti useammin ja pidempään.  

Palat säilyvät siististi säilytettyinä yhtä kauan kuin sen raaka-aineet, eli mahdollisesti jopa vuoden. Tulet tosin todennäköisesti käyttämään ne ennen sitä. Vielä käyttökelpoisen hierontapalan tunnistat siitä, ettei siinä ole outoa hajua eikä sen pinnalle ole kasvanut hometta. Käyttöikää pidentää suojaaminen kosteudelta ja ilmalta. Säilytä paloja esimerkiksi kelmuun käärittyinä tai rasiassa kylpyhuoneen kaapissa tai jääkaapin viileydessä, mikäli haluat pitää palat mahdollisimman kiinteinä. Kaakaovoi säilyy kovana myös huoneenlämmössä, mutta mitä enemmän lisäät sekaan karitevoita, sen pehmeämpiä paloista tulee. Hyvä suhde tässä kaakaovoin ja sheavoin välillä on 4:1.

Kas tällaisia kauneusherkkupaloja tällä kertaa. Pehmoista pääsiäisviikon jatkoa!

♥ Virpi

Kommentit

Terhi (Ei varmistettu)

Virpi, korppukuiva ihoni halajaa näitä nappeja VÄLITTÖMÄSTI :-D
Mistä ostit raaka-aineet?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No sitten äkkiä kokkailemaan! :) Kaikki raaka-aineet olet ostanut Kampin Ruohonjuuresta. Käyttämäni kaakaovoi on Puhdistamon ja Shea-voi on Inkuton, jota saa isona palana ja suht. huokeaan hintaan. Piparminttuöljynä käytin Steenbergsin Piparminttu-uutettajossa on siis piparminttuöljyä ja auringonkukkaöljyä. Joku perus eteerinen piparminttuöljy käy myös. Tai mikä tahansa muu eteerinen tuoksu, jos haluaa käyttää. 

Iida (Ei varmistettu)

Vaikuttaa ihanalta! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ja ihanan pehmeä ihokin tulee. Huomaan nyt kun tässä samalla silittelen käsivarsiani eilisillan käsittelyn jäljiltä... :)

Maiju (Ei varmistettu)

Uuu, tekisi mieleni valmistaa näitä pääsiäissaunaa varten!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ehdottomasti! Hei tee kuules sellasia hierontamunia, eli teet pienen reiän kananmunaan pohjaan, valutat munan sisällön ulos, huuhtelet munan, sulatat nämä raaka-aineet ja valutat munan sisään ja laitat jähmettymään. Pääsiäissaunassa voitte sitten kuoria itsellenne ihanan hierontapalan. Mahtava idea, vaikka itse sanonkin, heh. Ja itse asiassa aika kiva lahja pääsiäiskyläilyihin. Hitsi kun keksin vasta nyt kun olin jo tehnyt tämän postauksen. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Voisitko kertoa mitä vitamiinilisiä ja superfoodeja itse käytät päivittäin? Ymmärtääkseni ainakin d-vitamiinia ja probiootteja. Olen hommannut probiootit, d-vitskun, spirulinan ja chlorellan mutta en tiedä mitä kaikkea olisi hyvä ottaa päivittäisenä lisänä. Onko esim. monivitamiini tarpeen ja mikä merkki olisi hyvä?

Toinen kysymys liittyy siihen, että olet sanonut ettet suosittele hormonaalista ehkäisyä. Saanko kysyä että mitä ehkäisyä itse käytät/mikä olisi paras tapa tähän? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Tämä oli jotenkin jäänyt huomiotta. Varsinaisia ravinnelisiä en käytä tosiaan muuta kuin probiootteja ja d-vitamiinia (5000 IU / päivä). Superfood-määritelmä on hieman hassu, koska sillähän tarkoitetaan lähinnä erityisen ravinnetiheitä ja terveellisiä ruokia, joten periaatteessa superfoodeiksi voi laskea ihan tätä perusruokaakin aina mustikoista parsakaaliin. Mutta näitä ns. eksoottisempia ruokia, joita käytän juuri nyt säännöllisesti ovat varmaan ainakin pakurikääpä, chlorella, spirulina, manuka-hunaja, msm, chia- & hampunsiemenet. Jotain varmasti unohtuikin. Riippuu toki kovasti tilanteestasi, että mitä lisiä olisi hyvä ottaa mukaan. Mutta nuo mainitsemani ovat ainakin aika kivoja lisiä lähes kenelle vain. 

Ja voit tutustua luonnollisiin ehkäisymentelemiin esim. täällä: Natural Birth Control Methods

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Oooooh kun kuulostavat ja näyttävät ihanilta! Sheavoita vaan ostamaan siis.

Mirja (Ei varmistettu)

Mikä muu eteerinen öljy sopisi tuohon? En pidä suklaasta tai sen hajusta yhtään. ;) Joku makea tai sitrustuoksu olisi kiva.

Jenna (Ei varmistettu)

Palathan voisi koettaa valaa puikoiksi esim. vanhaan kristallidödö- tai huulirasvahylsyyn!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Siis todellakin! Esimerkiksi pelkkä kaakaovoi sopii tuohon tarkoitukseen mainiosti, eli vaikka just huulipuikkoon valettuna. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi, huomasitko viestini ke klo 14.05? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Juu, sori viive, nyt vastasin! :)

Laura (Ei varmistettu)

Töistä terveyskaupan kautta kotiin, rasvat sulamaan, muutama tippa laventeliöljyä, muffinssimuotit jääkaappiin, herkullinen iltapala poikaystävän kanssa ( joka yritti syödä herkkupalat), kylpyvesi valumaan, laventelikynttilöitä palamaan, kuivaharjaus, rentouttava kylpy, jonka jälkeen kauneuspalat sulivat lämpimälle iholle. Kiitos, erittäin hyvää :)

Kommentoi