Liila lounas

Kookoskukkakaalikeitto

Violettia kukkakaalta
Valkolihaista bataattia
Kookosmaitoa
Currya

Valkosipulia
Sipulia
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljyä

Kuullota sipulit nopeasti pannulla. Paloittele kukkakaali ja bataatti ja höyrytä niitä pieni hetki, kunnes ne hivenen pehmenevät. Heitä kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Lisää kookosmaitoa, kunnes keitto on sopivan paksuista. Mausta.

 

Jos keitto meni jääkaappikylmästä kookosmaidosta liian kylmäksi, lisää sekaan hieman kiehautettua kuumaa vettä tai lämmitä keitto nopeasti kattilassa, mutta ei liian kuumaksi, etteivät kallisarvoiset ravinteet karkaa. Ja niitähän piisaa värikkäissä ruuissa, kuten tässä violetissa kukkakaalissa, josta löytyy muuten samaa antioksidanttia kuin muun muassa punaviinistä. Itse nautin keittoni luomuruisleivän, avokadon ja kotimaisen vuohenjuuston kera – slurps, suosittelen.

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.