Luukku 23: Lepo
Vaikka myönnän ajatelleeni näin lähes jokaisen joulukalenteriin postaamani reseptin kohdalla, niin nyt vasta oikeasti päädyn tämän kirjoittamaan: Jos kokeilet vain yhtä jouluresepteistäni, kokeile tätä!
Nämä raakasuklaapiparkakut kehiteltyäni ja ensimmäisen palan maistettuani olisin voinut pussata itseäni suulle kiitollisuudesta, mikäli se olisi fyysisesti mahdollista. Nii-iin hyviä. Miehen kommentti oli: ”Mmm… Vähän niin kuin piparkakkuja, tai itse asiassa niin kuin piparkakkutaikinaa, suklaista piparkakkutaikinaa, paitsi parempaa! Annapa toinen pala…”
Raakasuklaapiparkakut (noin kahden 200 gramman suklaalevyn verran)
”Piparkakkutaikina”:
1,5 dl Manteleita
3 Taatelia
1-2 tl Piparkakkumaustetta
Ripaus laatusuolaa
Suklaa:
1 dl Kaakaovoita (sulana)
3 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl Kotimaista luomu hunajaa
3 rkl (kukkurallista) Raakakaakaojauhetta
+ Halutessasi: 2 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia (antaa hieman maitosuklaamaista makua)
Hienonna mantelit esimerkiksi blenderissä hienoksi muruksi. Paloittele sekaan taatelit ilman kiviä ja blendaa mahdollisimman tasaiseksi. Lisää piparkakkumaustetta ja suolaa. Maistele. Lisää tarvittaessa enemmän maustetta. Kaada seos kulhoon.
Raasta kaakaovoi metalliseen tai lasiseen astiaan, lisää kookosöljy ja sulata rasvat lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi. Lisää sekaan hunaja ja kaakaojauhe. Kaada suklaaseos ”piparkakkutaikinan” sekaan kulhoon ja sekoita. Maistele ja lisä tarvittaessa hieman suolaa tai hunajaa. Lusikoi paksu seos muotteihin tai levitä esimerkiksi leivinpaperin päälle levyksi. Pakasta noin puolituntia. Ota suklaapiparit pakkasesta, paloittele levy terävällä veitsellä palasiksi, anna sulaa hetki, tarjoile ja Nauti, nauti, hyvä ihminen nauti! Säilytä jääkaapissa suljettavassa rasiassa.
♥ Virpi