Luukku 9: Ilo

luukku9-400.jpg

Postasin muutama viikko sitten mustikan makuisen ”fruit leather” -reseptin ja samalla tekniikalla jatketaan, mutta tällä kertaa makuna on kanelinen omena ja inkivääri. Tästä kombosta tuli niin järisyttävän hyvää, että olen syönyt sitä jo kolme pellillistä muutaman viikon sisällä. Suosittelen aivan ehdottomasti testaamaan! 

apple-fruit-leather.gif

omenaremmit.gif

Iloiset omena-inkivääriremmit

3 omenaa

1 cm pala inkivääriä

1 tl ceylonin kanelia

1 rkl kotimaista luomu hunajaa

1 dl vettä

Laita uuni lämpenemään 45 asteeseen. Paloittele omenat. Annostele kattilaan 1 dl vettä ja keihauta, lisää omenapalat veden joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lusikoi pehmenneet omenat tehosekoittimeen ja lisää sekaan sen verran vettä, jotta saat soseutettua seoksen. Soseen on oltava paksun lusikoitavaa, ei liian juoksevaa. Voit myös käyttää omenat raakoina, mutta mielestäni remmien koostumuksesta tulee mukavampi kun omenoita on kypsyttänyt hieman. (Omenoiden hapokkuudesta johtuen raaoista omenoista tehty sose on kuohuvaa ja jättää remmeihin reikiä.) Lisää omenasoseen sekaan inkivääri, kaneli ja hunaja. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain mausteista. Peitä uuninpelti leivinpaperilla ja voitele se esimerkiksi kaakaovoilla tai neutraalinmakuisella kasvisöljyllä ja levitä omenaseos lastalla leivinpaperille tasaiseksi, noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Kuivata sosetta uunissa yön yli, noin 8 tuntia. Tiedät sen olevan valmista, kun pinta ei tunnu tahmealta sormelle. Leikkaa levystä remmejä ja kiedo esimerkiksi saman levysiksi leikkaamiesi leivinpaperinpalojen väliin ja sido nauhalla. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa. omenaremmi-auki.gif

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo