Marraskuun maapähkinävoikeksit

Kiitos hyvää

Marraskuun viimeisen päivän ja mielestäni aivan upean lumipyryn kunniaksi jaan teille maailman helpoimpien keksien ohjeen. Alla olevat keksit eivät sisällä sokeria, gluteenia tai maitotuotteita ja ne valmistuvat todella nopeasti - Saat uunituoreen keksin käteesi alle viidessätoista minuutissa keksihimon iskiessä! Erinomainen turvaherkku lumimyräkän saartamille kotikissoille.

Voit käyttää maapähkinävoin sijasta myös jotain muuta pähkinävoita, mutta saatat tarvita taikinaan silloin ripauksen suolaa. Kaurajauhot voi myös korvata muilla gluteenittomilla jauhoilla tai vaikka kaurahiutaleilla. Ja jos haluat reseptistä tod-ella helpon, toimii resepti ilman kaakaomassaa ja -jauhettakin.

Täytyy vielä mainita maapähkinävoista eräs huomion arvoinen seikka - silläkin uhalla että jollain menee nyt hyvät keksihimot pilalle - että vaikka käytänkin sitä toisinaan herkkuresepteissäni, niin se ei ole kuitenkaan se kaikkein terveellisin vaihtoehto pähkinävoiden keskuudessa. Maapähkinät ovat mm. pekaani- ja pistaasipähkinöiden lailla erityisen alttiita homesienen tuottamalle alfatoksiinille, joka on karsinogeeninen aine ja voi isompina määrinä olla terveydelle haitallista. Eli en suosittelisi maapähkinävoita päivittäiseen käyttöön. Mutta satunnaisina herkutteluhetkinä luomu maapähkinävoita voi nauttia hyvällä omallatunnolla.

Lopuksi vinkkaan vielä huomenna blogissani käynnistyvästä Kiitos hyvää -joulukalenterista, jota olen innoissani valmistellut teille viime viikosta alkaen. Kalenterista avautuu päivittäin uusi joulutunnelmaan tai muuten vain lämpöiseen fiilikseen virittelevä luukku, eli tervetuloa kurkkimaan! Olen askarrellut, kokkaillut ja kuvannut ja tehnyt ison liudan postauksia varastoon ja ottanut sitä myöten varhaisen startin jouluilussa, mikä ei ole ollut kaltaiselleni jouluhullulle lainkaan ikävää puuhaa. Varaslähtö on tullut siinäkin mielessä itselleni tarpeen, että matkustamme perheeni kanssa huomenna kesätunnelmiin etelän auringon alle lekottelemaan pariksi viikoksi, joten perinteiset jouluvalmistelut jäävät normaalia vähäisemmiksi. Palaan sitten joulukuun puolivälin jälkeen kommenttienne ja mahdollisten kysymystenne pariin.

Rentoa ja rakkaudellista viikonloppua ja makoisaa marraskuun viimeistä!

♥ Virpi

Kommentit

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Miten kauniita keksejä! Oliko juomalasisi pohjassa tuollainen leima? :)

Noora19 (Ei varmistettu)

Kiitos Virpi ja hyvää ja aurinkoista joulun odottelua sinulle ja perheellesi! :) voi veljet siellä kuulemma pyryttää..

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

kiitos! olen ostanut mokosta ns. keksileimasimen, josta tulee tuollainen jälki. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

ihanaa kuun taitetta ja joulukuuta myös sinne! ja juu, melko ääriolosuhteissa täällä mennään! kohta saa kaivautua lapiolla ulos, niin kuin aku ankoissa. :)

emma (Ei varmistettu)

Jes! Oon just ostanut tota maapähkinävoita siinä toivossa että voisin siitä jotain herkkuja valmistaa, ja nyt sä postasit tän reseptin :) Ihanan helppo resepti ja kerrankin kaikki ainekset löytyy kaapista ! Mitä muuten suosittelet sitten noista pähkinävoista? Onko joku mitä voisi käyttää päivittäin ? Mietin että ne vois olla ihan tervetulleita mun ruokavalioon,ja kiva tapa syödä pähkinöitä.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Raaka pähkinävoit ylipäätään ovat suosittelemisen arvoisia, sillä niitä ei ole kuumennettu, joten niissä on tallella enemmän ravintoaineita eivätkä ne sisällä kuumennettuja rasvoja, joista voi toisille tulla mm. iho-oireita. Tässä reseptissä tuolla raakuudella ei ole sinänsä väliä, koska keksit paistetaan joka tapauksessa. Mutta kokeile esimerkiksi raakaa hasselpähkinävoita tai raakaa mantelivoita tai jauha voi itse pähkinöistä, katso ohje esim täältä: http://mynewroots.blogspot.fi/2009/03/nut-butter-me-up.html 

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Oijoi, määkin tahon semmosen!

katniss (Ei varmistettu)

oh my!

luulin että mulla oli täydellinen resepti maapähkinävoi-kekseille, mutta nyt mulla on täydellinen ja terveellinen resepti

kiitos!

Marzikki (Ei varmistettu)

Löysin tämän googlettamalla, kun oma "täydellinen" Turun sanomista repäisty ohje hukkui. Tuosta kaakaomassasta olisin kysynyt, että voiko sen vain jättää pois ilman että muuta reseptiä muokkaisi mitenkään. En oikein tiedä, mitä se on enkä haluaisi hankkia uusia outouksia :)
Terkkuja!

Kommentoi