Matkiminen on paras kohteliaisuus

Rommirusina on epäilemättä suurin jätskikoppien jäätelöihastuksistani sitten Tutti Frutin (Muistatteko sen 80-luvulla jäätelökopeissa myydyn vaniljajäätelön, jossa oli seassa jotain värikkäitä kökkäreitä?). Tänään kulkiessani vaunulenkillä kevään rantauttaman jäätelökopin ohi vanha rommirusinaihastukseni hulmahti jälleen valloilleen. Polttelusta huolimatta jatkoin pysähtymättä matkaani, sillä lehmänmaitotuotteet ovat suhteellisen napakassa boikotissa tällä hetkellä imetyksestä johtuen. Oman beibini vatsavaivat ovat kylläkin jo lähes tyystin historiaa, mutta maitotuotteita en edelleenkään uskalla ruokavaliooni sisällyttää.

 

Onneksi kotipakastimessa odotti muutama jähmeä banaani, joista sain sörssättyä itselleni aivan mahtavan raakajäden, joka imitoi omalla tavallaan ansiokkaasti esikuvaansa rommirusinajäätelöä. Rommia ei tosin meidän kaapeista löytynyt, mutta luraus Baileysiä antoi jäätelölleni sen pienen syntisen lisävireen. Baileyshän on kermalikööri, mutta annosmäärä on sen verran minimaalinen, ettei se missään tunnu, ei päässä eikä mahassa. Mukaan jäätelööni heilahti myös hieman carob-jauhetta, joka sopi seokseen loistavasti, vaikka suklaan makuakaan ei alkuperäisessä ole. Annoksessani ei siis lopulta ollut rommirusinan kanssa oikeastaan muuta yhteistä kuin rusinat ja häivähdys alkoholia, mutta joku sama tunnelma jäätelöstäni silti löytyi. Ja pikkusenko oli ihan äly-ylihyvvää!

Suklainen liköörirusinajäätelö
2 ylikypsää banaania
1 rkl raakakaakao- tai carob-jauhetta
1/2 rkl maapähkinävoita
Pieni kourallinen rusinoita
Pieni loraus, noin yksi tl Baileysiä tai muuta haluamaasi likööriä.

Pakasta pari ylikypsää banaania. Ota banaanit pakkasesta ja viipaloi ne kulhoon tai blenderiin. Lisää sekaan kaakao- tai carob-jauhe, maapähkinävoi, rusinat ja liraus Baileysiä. Sekoita jäätelömäiseksi seokseksi, annostele kulhoon, tarjoile ja nnnauti.

♥ Virpi

Hyvinvointi Hyvä olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.