Mustikoita, mysliä ja muutoksia

Kiitos hyvää

Ihmisillä tuppaa usein olemaan muutama perusväittämä, sanoma tai ajatus, jota he sitten viljelevät toistuvasti hieman eri muodossa ja vaihtelevin sanakääntein. Itse olen huomannut muistuttavani hieman rikkinäistä levysoitinta lukiessani joskus vanhoja postauksiani, sillä tietyt teemat nousevat esiin toistuvasti. Eniten soittokertoja saaneet biisit kertovat kaikki muutoksen ja takertumattomuuden kauneudesta. Kyseiseltä sountrackilta löytyvät muun muassa kappaleet, kuten: 

Pilvi vain
Päästä irti
Anna kaiken kiertää
Vapautus

Blogiani tovin seuranneille on siis varmasti tullut jo varsin tutuksi vahva muutosmyönteisyyteni. Muutos on mielestäni aina mahdollisuus ja liikkuva energia on hyvinvoinnin edellytys, kaikilla tasoilla.

Ja puhun tässä nimenomaan sellaisesta muutoksesta, joka löytyy jostain jämähtämisen&pysähtymisen ja levottomuuden&poukkoilun välimaastosta. Muutoksen tasapaino, joka on uudistumista ja elämän virran mukana soljumista. Levottomuudeksi se muuttuu vasta silloin, kun ihminen ei kykene näkemään, että kaikki onnen avaimet ovat hänellä jo tässä hetkessä, tässä paikassa, vaan säntäilee muutosten perässä vain pyrkiessä löytämään palasen, jonka kuvittelee olevan hukassa, löytyvän jostain toisaalta ja tekevän itsensä jollain tapaa täydeksi. Sellaisia olemattomia palasia metsästäessä voi helposti vilahtaa ohi kokonainen ihmiselämä - kaikkine jo täydellisine hetkineen.

Muutos on kovin konkreettisesti esillä omassa elämässäni juuri nyt, sillä olemme muuttamassa perheen kanssa uuteen asuntoon. Tästä Ullanlinnan tytsistä tulee kohta Kruununhaan kiltsi. Käynnissä oleva tavaroiden karsiminen ja kierrätys sekä viikonloppuna starttaava uuden asunnon remontointi ovat kaikki tämän kiltsin lempipuuhaa - uudistumista, vanhasta vapautumista ja uuden omaksumista. Aika-ajoin on erittäin virkistävää pysähtyä puntaroimaan mitä haluaa elämäänsä ja mistä on valmis luopumaan, ja sitten pistää tuulemaan. 

Kierrätyksen pyörteissä - ja ehkä hieman löyhähkön aasinsillan kautta - päätin nyt myös vihdoin postata paljon toivotusta aiheesta, manteli- ja muiden kuitumassojen uusiokäytöstä. Moni teistä on nimittäin kysellyt kuinka voisi hyötykäyttää omatekoisista maitojuomista, kuten mantelimaidosta ylijääneen massan. Eli nyt voitte armaat massajemmarini kaivaa ne maitojuomien valmistuksesta ylijääneet kökkäreet vihdoin esiin pakasteista ja jääkaapeista, sillä täältä tulee vinkkejä massan hyödyntämiseen. 

Kuvissa oleva herkullinen granola on tosiaan tehty mantelimaidon valmistuksesta ylijääneestä mantelimassasta. Pähkinämassa tai kauramassa käy varmasti myös oikein mukavasti tarkoitukseen.

Mantelimassagranola

1,5 dl mantelimassaa
1 dl Tattarihiutaleita
1 dl Kvinoahiutaleita
0,5 dl Seesaminsiemeniä
0,5 dl Hampunsiemeniä
0,5 dl Kookoshiutaleita

0, 5 dl Kookosöljyä
0,5 dl Maapähkinävoita
1 rkl Hunajaa
1 rkl Vaniljauutetta
1/2 tl Merisuolaa

Lämmitä uuni noin 150 asteeseen. Levitä mantelimassa leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista sitä noin 10-15 minuuttia, jolloin se on hieman kuivahtanut. Sillä väli sekoita tattarihiutaleet ja kvinoahiutaleet (tai muut haluamasi gluteenittomat hiutaleet) ja siemenet sekä kookoshiutaleet sekaisin kulhossa. Sulata kookosöljyä, pähkinävoita ja hunajaa vesihauteessa ja sekoita lusikalla. Lisää sekaan vaniljauute ja suola ja sekoita. Kun mantelimassa on hieman kuivahtanut, ota pelti uunista ja lisää uunin lämpö noin 175 asteeseen. Kaada mantelimassaseos kuivien ainesten sekaan kulhoon. Kaada sulattamasi nestemäinen seos myös kulhoon kuivien ainesten päälle ja hämmennä. Levitä mysliseos uuninpellille ja paista noin 30 minuuttia käännellen seosta paiston puolivälissä. Vahdi mysliä paiston loppuvaiheessa tarkkaan, ja kääntele välillä, jotta seos ei kärähdä. Ota pelti uunista, anna granolan jäähtyä ja rapeutua. Purkita ja nauti! 

Granolan kylkeen valmistin mustikkamaitoa, jonka tein blendaamalla riisimaidon sekaan puoli desiä pakastemustikoita ja pikkupalan banaania. Samaa kikkaa voi toki käyttää myös minkätahansa muun maitojuoman, kuten mantelimaidon tai kauramaidon maustamiseen.

Kasasin teille lisäksi herkullisen ja terveellisen reseptilistan, joiden avuilla pääsette hyödyntämään ylijääneitä manteli- tai pähkinämassoja:

-Kräkkerit

-Mantelimuffinit 

-Mantelileipä

-Hummus

-Raakakorvapuustit

-Suklaakeksit

-Macaronsit

Näistä luulisi löytyvän hyvä uusi elämä yhdelle jos toisellekin massapallerolle. Eli eikun testailemaan.

Niin ja muuten, vielä niistä muutoksista - huomenna on luvassa Uutinen isolla Uulalaalla, eli kannattaa pysyä kanavalla!

♥ Virpi

Kommentit

anna (Ei varmistettu)

Voih, tuo muutosten perässä säntäily puuttuvien palasten toivossa kuulostaa liian tutulta. Ja nimenomaan se, että kuvittelen palasten olevan aina jossain muualla. Nyt alan kesän lämmön myötä rauhoittua ja muistaa että ne palaset ovat jo taskussani:) Kiitos ihanasta blogistasi, tämä ja Saran tontti ovat paikkoja joissa on hyvä käydä muistuttamassa itseään asioiden olotilasta! Ihanaa muuttoa ja kesää!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos sinulle kauniista kommentistasi. Ja onnellista kesää! 

kiira (Ei varmistettu)

Vi että, sinulla on kyllä ihastuttava tapa kirjoittaa ja kuvailla asioita. Tälläiset Uullalaat ja muut kauniit säkeet saavat minut aina hyilemään ja tajuamaan elämän kepeyden. Ihanaa! :)

kiira (Ei varmistettu)

Voi että siis, sanomani piti! :)

geometry dash (Ei varmistettu) http://geometrydashfree.com/

Eli nyt voitte armaat massajemmarini kaivaa ne maitojuomien valmistuksesta ylijääneet kökkäreet vihdoin esiin pakasteista ja jääkaapeista, sillä täältä tulee vinkkejä massan hyödyntämiseen.

Kommentoi