Pääsiäismoi & minttusuklaamuna
Kukkuu, täältä tuulahtaa vielä viime hetken pääsiäistoivotukset ja minttuinen suklaamunavinkki!
Huomasin tuon toissapäiväisen hierontapalajutun postattuani, että kyseiset palathan olisi ollut hauska näin pääsiäisen alla valaa kananmunan kuoriin. Siitä olisi sitten ihana pääsiäissaunassa tai kylvyssä kuoria itselleen oma kosteutuskimpale.
No mutta, jalostin Martha Stewart -päissäni ja pääsiäispöhinöissäni tätä ideaa hieman ja loihdin spirulinajauheella värjättyjen munankuorien sisään ehkä jotain vieläkin suloisempaa, nimittäin minttusuklaata, ihan sitä syötävää sorttia, ja terveellistä tietenkin.
Minttusuklaamunat (3 kpl)
1,5 dl raakakaakaomassaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
5 rkl kookosöljyä
2 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia (maitomaista makua antamaan)
1 rkl hunajaa
1 tl piparminttuuutetta
Ripaus suolaa
Kananmunan tyhjennys:
Tyhjennä munankuoret puhkaisemalla pieni, noin pikkusormen kärjen kokoinen reikä munan leveämpään päähän. Valuta ulos munan sisältö ja ota se talteen esimerkiksi leivontaa varten. Huuhtele muna muutamaan kertaan, jotta saat sisällön puhtaaksi. Kuivaa munat huolella jättämällä ne valumaan esimerkiksi yön yli tai puhaltamalla sisältö kuivaksi föönillä.
Kananmunan värjäys luonnollisesti:
Värjää kuoret tyhjennettyäsi ne lisäämällä kattilalliseen keitinvettä viinietikkaa ja haluamaasi värjäysainetta (vinkkejä luonnollisiin väreihin löydät täältä) Itse värjäsin kuoret hennon vihertäviksi lisäämällä keitinveteen muutaman ruokalusikallisen spirulinaa, ruokalusikallisen viinietikkaa ja keittämällä munankuoria seoksessa reilu puolisen tuntia. Voimakkaamman värin olisi saanut, jos munat olisi jättänyt värjäytymään seokseen esimerkiksi yön yli.
Suklaa:
Sulata kaakaomassa ja kookosöljy sulavaksi vesihauteessa. Sulata sekaan hunaja ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada neste tyhjään ja kuivaan munankuoreen ja laita munat jähmettymään pakkaseen noin puoleksi tunniksi. Huomioi annosmääriä mittaillessasi, että yhteen kananmunaan mahtuu reilu puoli desiä nestettä, riippuen toki munan koosta.
Ehkä tästä vinkistä ehtii vielä joku viime hetken pääsiäispiipertäjä napata jotain virikettä. Jos ei muuten, niin tuo kyseinen minttusuklaa on tosi maukasta ihan arkisiin suklaa- tai jääpalamuotteihinkin valettuna.
Nyt tämä pupunen pelmahtaa pääsiäisen viettoon ja toivottaa teille rentouttavaa pitkää viikonloppua ja ihanaa alkavan kevään juhlaa!
♥ Virpi