Ruokaihastus

”Ruokaansa intohimoisesti rakastavat ihmiset ovat parhainta lajiaan; sen lisäksi, että heillä on kyky nauttia ovat he oivaltaneet syömisen syvimmän olemuksen – se on kahden luontokappaleen kunnioittava ja autuas kohtaaminen, päämääränä mielihyvä ja kummankin osapuolen kasvaminen itseään suuremmaksi.”

Täten ehkä hieman mahtaillen, itse itseäni siteeraten aloitan juttusarjan, jossa tulen esittelemään teille ruokaihastuksiani. Tarjolla ei ole sen monimutkaisempia kokkailuita tai reseptejä, vaan luonnon omia rehellisiä ruoka-aineita, sellaisenaan syötäviä, omana itsenään rakastettavia.

Ruokaihastuksia tulee putkahtelemaan blogiin silloin sun tällöin, ehkä usein, ehkä harvemmin, Amor yksin tietää. Milloin nyt ihastuksen huuma sitten pakottaakin julistamaan rakkauttani julki.

aprikoosi-luomu_2.jpg

Ensimmäinen rakkaudentunnustukseni menee aprikooseille, noille auringon pienille kultamunille, jonka hellittelynimestä ovat vastuussa muinaiset roomalaiset ja kreikkalaiset.

Syitä ihastukseen on monia: Aprikoosin pehmeä samettinen pinta, joka silittää haukatessa huulia ja sisuksen makea, ei liian mehukas, mutta kuitenkin mehevä hedelmäliha, joka tarjoaa täydellisen välipalan kesäpäiviin.

apricots-organic_2.jpg

Ravintotasolle mentäessä mainittakoon, että aprikoosi sisältää reilusti muun muassa A- ja C-vitamiinia ja kaliumia. Se on erityisen hyvä lähde karotenoideille, joka lukuisten terveysvaikutusten lisäksi auttaa muun muassa suojaamaan ihoa ja silmiä UV-säteiltä. Aprikoosit edistävät myös sydänterveyttä ja ehkäisevät masennusta.

apricots-organic-2_1.jpg

Syö sellaisenaan, viipaloi smoothien tai murojen sekaan tai paloittele salaattia sulostuttamaan.

Anna aprikoosiesi kuitenkin saada hieman elämänkokemusta, ennen kun nautit ne, sillä mitä tummempi, mehevämpi ja pehmeämpi aprikoosi on, sen enemmän siitä löytyy antioksidantteja. Ja kuten etenkin ohutkuorisssa tai kuorineen syötävissä kasviksissa aina, tee rakkauden, terveyden ja kestävän kehityksen teko ja suosi luomua.

aprikoosi-luomu-2_0.jpgorganic-apricot-fresh_0.jpg

Aprikoosi päivässä pitää apatian loitolla.

♥ Virpi

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli

Rauhaa, rakkautta ja vispikermaa varpaille

Jos olisin (vielä) kauneustoimittaja, voisin kirjoittaa tähän jotain että “Nyt katse jalkoihin, tuohon kehonosaamme, joka kuljettaa meitä kaiket päivät saaden silti niin vähän huomiota osakseen.” tai “Nyt on korkea aika laittaa jalat kesäkuntoon.”

Niin, jos siis olisin kliseisiin ja latteuksiin uskova kauneustoimittaja.

rose-shadow.jpg

Mutta koska olenkin kesälaitumilla liihotteleva hippi, joka kuitenkin haluaa sanoa sanasensa jalkojen hyvinvoinnista, niin kehoitan teitä hoitamaan jalkoja omalla tavallani. Nimittäin sellaisella tavalla, jossa heitetään ne ballerinat ja sandaalit hetkeksi heinikkoon, hipsutellaan paljain varpain ja tunnustellaan, että miltä se maa oikein siellä jalan alla tuntuukaan. Miten ihanasti se hiekka, nurmikko ja pikkukivet niitä jalkoja hierookaan ja kuinka sen oikein voi tuntea koko kehossa, kun jalkapohjan heijastepisteet saavat paineluhoitoa pientareesta.

home-made-foot-cream_0.jpg

Rohkeasti vain. Kyllä ne jalat siitä karaistuu. Ja jos paljasjalkailu tuntuu jotenkin liian hihhulilta, eikä oikein kehtaa, niin sitten sitten on viimeistään korkea aika katkaista luonnostavieraantumiskierre, heittää höpöasenteet kuuseen ja läpytellä oikein sielun ja ruumiin kyllyydestä. Eikä sitä kokoaikaa tarvitse, kunhan edes välillä viuhahtaisi.

Varpaisillaan käyskentely on nimittäin kuin kravaatin löysentäisi tai tukan avaisi nutturalta, häipyy heti turha takakireys.

karitevoi-voide.jpg

Ja sen jälkeen kun on saatu mukavasti maasta hieromahoitoa ja energiaa, niin voi jatkaa jalkojen hoitamista itse tehdyllä yltäkylläisen paksulla jalkavoiteella. Sellainen syntyy helposti kolmesta raaka-aineesta: sheavoista, mehiläisvahasta ja manteliöljystä. Sekaan voi tiputella jalkoja virkistävää piparminttuöljyä tai antiseptistä teepuuöljyä tai vaikka ruusuöljyä.

Olen itse ihan totaalisen rakastunut tähän kermaiseen voiteeseen, ja vaikka voide on omistettu uutterille pikkujaloilleni, niin välillä sitä tulee leviteltyä myös säärille, kyynärpäille ja käsillekin. Koska nekin ovat kermansa ansainneet.

shea-voi-jalkavoide.jpg

Kesäkerma jaloille

(1 dl purkkiin)

Vajaa desi sheavoita eli karitevoita

1 rkl mehiläisvahaa

4 rkl manteliöljyä

+ noin 15 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä, esimerkiksi 15 tippaa piparminttuöljyä ja 5 tippaa teepuuöljyä.

Pese ja kiehauta lasipurkki kuumassa vedessä. Kuivaa huolellisesti, niin ettei purkkiin jää yhtään vesipisaraa. Raasta sheavoi ja mehiläisvaha esimerkiksi metalliseen kulhoon. Sulata ne lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi seokseksi. Lisää sekaan manteliöljy ja sekoita. Ota seos pois vesihauteesta ja sekoita esierkiksi maidonvaahdottimella tai sauvasekoittimella, jotta seos hieman vaahtoutuu. Laita voide jähmettymään jääkaappiin hetkeksi. Kun voide on paksuuntunut, tiputtele sekaan eteerinen tuoksuöljy ja sekoita seos uudelleen esimerkiksi sauvasekoittimella. Seoksen kuuluu olla koostumukseltaan kuin paksua kermavaahtoa. Varo kuitenkaan vatkaamasta liikaa, jotta seos ei mene rakeiseksi ja paksun voimaseksi. Lusikoi seos lasipurkkiin. Voit säilyttää voidetta esimerkiksi kylpyhuoneen kaapissa.

shea-butter-foot-cream.jpg

Voide on tosi rasvaista, joten paras aika voiteluun on illalla ennen nukkumaan menoa. Jos haluaa oikein kunnon pehmennyksen jaloille, niin kannattaa levittää voidetta paksumpi kerros, vetäistä päälle puuvillasukat ja antaa yön tehdä taikansa. Ja jos haluaa vieläkin pehmeämmät jalat, niin jalkoja voi liottaa ensin hetken lämpimässä vedessä, hieroa kovettumia kevyesti luonnon laavakivellä ja ottaa käsiin reilusti voidetta ja hieroa jalkapohjia, varpaita ja varpaiden välejä pitkään ja antaumuksella.

shea-butter-cream_0.jpg

Ai että. Niillä varpailla kehtaa jäykempikin heittäytyä paljain varpain.

Sitten vielä kukkaseppele päähän, Janis Joplinia soimaan, puita halaamaan, rakkautta ja rauhaa julistamaan ja loput hippikliseet käsittelyyn. Kyllä tulee hyvä kesä.

♥ Virpi

Kauneus DIY Iho Vastuullisuus