Seitsemän päivää suklaata – Suklaasalami

Tämä makeanperson ”makkara” syntyy viikunoista, taateleista, pähkinöistä ja manteleista sekä suklaasta, totta kai. Persoonallisuutta italialaiselle klassikkoherkulle antaa pieni tujaus konjakkia.

Nautiskele suklaasalamia sellaisenaan tai esimerkiksi luomu vuohenjuuston ja sokerittoman marjamarmeladin kyljessä. Ja silläkin uhalla, että leimaannun turhan aikaisessa kouhkaavaksi joulumaanikoksi, mikä ei itse asiassa olisi totaalisen väärä tulkinta allekirjoittaneesta, suosittelen viime postauksen mausteisten suklaanappien lailla tätä herkkua myös joulutunnelmaan virittäytymisessä.

raaka-suklaa-salami.jpgsuklaasalami-kiitos-hyvaa-logo.jpgraw-chocolate-salami.jpg

SUKLAASALAMI

1 dl Kaakaomassaa

3 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä

2 rkl Raakakaakaojauhetta

1 rkl Kotimaista luomu hunajaa

Ripaus suolaa

 

1,5 dl Kuivattuja viikunoita

5 kpl Taateleita

Kourallinen pistaasipähkinöitä

Kourallinen maapähkinöitä

Kourallinen manteleita

2 rkl konjakkia

1 tl kanelia

1 tl hienonnettua neilikkaa

Paloittele viikunat ja leikkaa pois niiden kova varsiosa. Laita viikunapalat kulhoon, kaada niiden päälle kaksi ruokalusikallista konjakkia ja anna marinoitua noin 30 minuuttia. Soseuta marinoituneet viikunat esimerkiksi tehosekoittimella. Poista taateleista kivet ja paloittele ne pieniksi palasiksi. Murenna pähkinät ja mantelit rouheaksi muruksi. Sulata kaakaomassa ja kookosöljy vesihauteessa, lisää kaakaojauhe, makeuta hunajalla ja lisää pieni ripaus suolaa. Sekoita joukkoon murennetut pähkinät, mantelit ja taatelit sekä viikunamassa. Mausta kanelilla ja neilikalla. Kääri suklaamassa rullalle voipaperin sisään, sido päät tiukasti kiinni esimerkiksi naruilla ja laita suklaasalami tekeytymään jääkaappiin yön yli. Leikkaa suklaasalamista noin sentin paksuisia siivuja, tarjoile ja nauti.

♥ Virpi

Hyvinvointi Hyvä olo

Seitsemän päivää suklaata – Pistols

Nämä mausteiset suklaanapit kulkevat nimellä Pistols. Sain niihin idean mieheltäni saamastani upeasta suklaaraamatun tittelinkin ansaitsevasta Elisabeth Johanssonin Choklad-kirjasta. 

Pistolsit, pienet mausteiset suklaalätkät ovat Johanssonin mukaan historian ensimmäisiä suklaakonvehteja, joita tehtiin Ranskassa, muun muassa hoville. Kyseiset suklaat oli tuolloin tehty niin mausteisiksi, että vain apteekkarit saivat valmistaa niitä.

Vaikka reseptin mausteet voivat tuntua äkkiseltään hurjilta, suosittelen ehdottomasti testaaman tätä suklaaohjetta. Eukalyptushunaja on tämän ohjeen sydän ja salaisuus. Itse koukutuin näihin pieniin suklaasuupaloihin ja niiden rouskuviin maustekuorrutteisiin täysin!

Pistolsit ovat muuten myös erittäin kivoja joulusuklaita, joiden tekemistä voi alkaa harjoitella jo nyt ja antaa sitten tarkkaan hiottuja mestarinäytteitään lahjoiksi ihaniin kääreisiin pakattuina.

mauste-suklaa.jpganis-suklaa-resepti.jpg

PISTOLS – MAUSTEISET SUKLAANAPIT

1 dl kaakaovoita

1 dl raakakaakaomassaa

1 rkl raakakaakaojauhetta

1 rkl carob-jahetta

2 rkl Kotimaista luomu eukalyptushunajaa (esimerkiksi Pesosen Mehiläistarhan Eukalyptushunaja)

Hyppysellinen hienoa suolaa

Pinnalle:

Kaakaonibsejä

Murskattua tähtianista

Kardemummaa

Rouhi raakakaakomassa ja kaakaovoi palasiksi ja sulata ne vesihauteessa. Sulata sekaan eukalyptushunaja. Sekoita joukkoon kaakao- ja carob-jauhe. Lisää ripaus suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa haluamaasi maustetta lisää. Mikäli haluat koostumuksesta oikein sileää, sekoita suklaaseos tehosekoittimessa. Tämän jälkeen temperoi suklaa, jotta saat suklaan kestämään huoneenlämpöä paremmin ja koostumukseen mukavaa ”napsahtavuutta”. (Ohjeet suklaan temperointiin löydät täältä) Tee suklaamassasta pieniä pyöreitä lätkiä leivinpaperilla vuoratulle alustalle tai kaada suklaata ohut kerros pyöreisiin muotteihin. Pakasta suklaata noin kymmenen minuuttia, jotta suklaan pinta hieman jähmettyy. Ripottele pinnalle kardemummaa, kaakaonibsejä ja murskaamaasi anista. Pakasta suklaata vielä vajaa puoli tuntia, ota huoneenlämpöön hetkeksi, tarjoile ja nauti. Säilytä jääkaapissa.

mauste-mortteli.jpgspicy-chocolate.jpg

♥ Virpi

Hyvinvointi Hyvä olo