Päivän asu: Kesäkurpitsapasta

kesäkurpitsa-raakapasta.jpg

Jos olisin muotiblogaaja, olisi tuossa ylhäällä päivän asu -kuva. Tekstissä kertoisin mistä olisin kunkin vaatekappaleeni hommannut ja miksi erityisesti pidän niistä. Siitä voisi sitten lukija ammentaa inspiraatiota omaan pukeutumiseensa tai saada pelkkää voyeristista tyydytystä.

Henkilökohtaisesti uskon kuitenkin vahvuuteni olevan muualla ja antavani enemmän paljastelemalla itsestäni vallan muita asioita. Kuten esimerkiksi mitä syön. Kyllä, äärimmäisen tärkeää. Tai no, ainakin paljastavaa. Nimittäin se, mihin ruokiin ihminen pukee sisuksensa kertoo hänestä ehkä enemmän kuin se, mihin vaatteisiin hän kietoutuu. Olet mitä syöt, jne.

Tässä siis lahjani maailmalle, päivän ateria -kuva. Ja seikkaperäinen selonteko siitä kuinka lounaani rakentui.
raw-pasta-zucchini.jpg

Raakapastan pohjalle laitan pari isoa kourallista pinaatinlehtiä tai vuonankaalta, riippuen kumpaa on tarttunut mukaan lähikauppani Laivurin valinnan luomusalaattihyllyltä. Ravinteikkaat ja miedon pähkinäisen makuiset pinaatti ja vuonankaali ovat omia lemppareitani, ja ne sopivat moniin ruokiin joihin perus salaatinlehdet eivät oikein istu, kuten tämän raakapastan pohjalle.

Päälle suikaloin kuorimaveitsellä tai juustoraastimella kesäkurpitsaa pastan virkaa ajamaan. Tässäkin käytän aina luomua, jotta voin hyödyntää myös kasvin ravinteikkaat kuoret. Mikäli et löydä luomulaatuisia kasviksia, suosittelen heivaamaan kuoret pois ja käyttämään vain kasvin sisuksen.

Seuraavaksi murustelen vihreän pedin päälle kämmenellisen saksanpähkinöitä. Tähän voisi kokeilla myös muita pähkinöitä tai siemeniä. Käyttämäni pähkinät ja siemenet ovat myös luomulaatuisia ja kylmässä säilytettyjä, jotta niiden kallisarvoiset rasvat pysyvät mahdollisimman hyvinä ja härskiintymättöminä.

Sekaan lennähtää myös luomulaatuisia oliiveja, jotka ovat muun muassa hyvien rasvojen, proteiinin ja E-viitamiinin ansiosta ehkä parasta kauneusruokaa mitä löytyy.

Pinnalle murustelen fetaa, varovaisella kädellä, jotta kokonaisuus pysyy raikkaana. Käytän nykyisin luomulaatuisia lampaan- tai vuohenmaitovalmisteita lähes päivittäin, sillä tunnen kaipaavani muun muassa niiden proteiineja ja kalsiumia, joiden molempien tarve kasvaa näin imetyksen aikana. Laadukkaan vuohenjuuston täyteläinen ja tukeva maku on myös mieleeni. Lehmänmaitotuotteet eivät sovi itselleni lainkaan, ja rehellisesti sanottuna en usko niiden olevan paras valinta muillekaan. Vuohenjuusto muun muassa sulaa paremmin, on vähemmän allergisoivaa ja aiheuttaa harvemmin laktoosi-intoleranssia.

Juuston takia en saisi kyllä virallisesti kutsua annostani raakapastaksi, mutta leikitään nyt, että sitä ei lasketa. 

Raakapasta-annokseni päälle lorautan laadukasta oliiviöljyä, tiristän sekaan raikkautta puolikkaan sitruunan mehusta ja rouhaisen päälle mustapippuria myllystä. Ai niin, ja tuoreita mintunlehtiä tottakai! Minttu onnistuu nostamaan monet ruuat uudelle mielenkiintoiselle tasolle.

raakapasta.jpg

Näin jälkikäteen luettuna yllä oleva selonteko antaa kieltämättä kuvan laskelmoivasta terveyshifistelijästä, mutta itse asiassa kyseinen annos syntyi nälkäisen äidin yhdistellessä keittiöstä löytyvistä aineksista nopeasti jotain lounaaksi kelpaavaa ennen kuin lapsi herää päiväunilta. Epämääräinen muistikuva samantyyppisestä kokonaisuudesta jossain netin kuvavirtojen äärellä auttoi kasaamisessa. 

Mikäli inspiroiduit päivän sisäisestä asustani, löytyy ostoslista alta.

Raikas raakapasta

Kaksi kourallista pinaattia
Yksi kesäkurpista
Muutama saksanpähkinä
Oliiveja
Fetajuustoa
Tuoreita mintunlehtiä
Oliiviöljyä
Puolikkaan sitruunan mehut
Mustapippuria

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.