Pastaa pastan perään

Kun viime viikolla loihdin ensin terveellisen pitsan, niin viikonloppuna jatkoin sitten hiilaripommien korvailua, ja vietin lauantain ja sunnuntain pastanjauhannan parissa. Lauantaina tekemäni raakapastakikkailut olivat omia nopeita kokeiluitani, jotka onnistuivat oikein mukavasti, ekakertalaisuus huomioon ottaen. Sunnuntaina sen sijaan astuin astetta edistyneemmän raakakokkailijan ohjaukseen osallistuessani ihanan Moments-blogin Katjan raakabrunssille, jossa valmistimme muun muassa taivaallista kevätpastaa ja juustokastiketta. 

Laitan molemmat ohjeet ja kuvat tänne, niin pääsette testailemaan.

Näiden nautiskelusta ei muuten tule sitä raskasta pöhötyssoloa, niin kuin usein normipastojen jälkeen! Itse (entisenä)vatsavaivaisena osaan niiiin arvostaa sitä tunnetta, kun kylläiseksi tekevän aterian jälkeen olo on silti kepeä ja energinen, eikä raskas ja jättimahainen. Ja vaikka en ketään 100 % raakailuun yllytäkään, enkä edes itse sellaiseen pyri, antaa alla olevien freesien vehnänkorvaajareseptien omaksuminen mielestäni mukavaa raikkautta ja monipuolisuutta ruokavalioon.

Huomatkaa muuten kuvista huima ero noiden cashew-juustokastikkeiden koostumusten välillä! Surautin oman kökkäreisen keitokseni sauvasekoittimella, ja puolestaan tuo Katjan kastike on valmistettu Vitamix-blenderillä, jolla kastikkeesta saa unelmaisen samettista. Molemmat maistuivat toki hyviltä, mutta kyllä se niin on, että mitä sileämpää tuosta soossista saa, sen kivempi on suutuntuma ja sitä myöten makuelämyskin paranee.

Raakapasta
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
pippurisekoitusta

Suikaloi kesäkurpitsa pastanauhoiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Mikäli haluat pastasta mahdollisimman aidon näköistä, kuori pois pastan vihreä kuori ennen suikaloimista. Lirauta sekaan oliiviöljyä ja rouhaise hieman pippurisekoitusta.

Cashew-juustokastike
2 dl cashew-pähkinöitä
½ sipulia
1 valkosipulin kynsi
½:n limen mehu

persiljaa
vettä
ripaus suolaa

Sekoita pähkinät ja vesi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella kastikkeeksi. Lisää sipulit, puolikkaan limen mehu ja mausteet ja sekoita.

Vaalea tapenade

2 dl vihreitä oliiveja

½ keltainen paprika
1 valkosipulin kynsi
½:n limen mehu
tuoretta basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi.


Katjan Kevätpasta
2 kesäkurpitsaa
10 herkkusienen kannat (teimme myös täytettyjä herkkusieniä, joiden kannat tulivat pastan sekaan. Tähän voit toki heittää esim. kuutioituja herkkusieniä kourallisen)
1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua basilikaa

1 rkl kookosjauhoja
ripaus laatusuolaa
rouhittua mustapippuria

Suikaloi kesäkurpitsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä tai leikkaa spiraalileikkurilla spagetiksi. Sekoita joukkoon kookosjauhot, suola ja mustapippuri. Kuutioi herkkusienten kannat ja kirsikkatomaatit, laita erilliseen kulhoon ja kaada sekaan:

loraus oliiviöljyä
ripaus laatusuolaa
1 rkl tamaria
1 rkl sitruunanmehua
rosmariinia
rouhittua mustapippuria

Jätä marinoitumaan ja valmista juustokastike.

Katjan Juustokastike
1 kpp cashewpähkinöitä
ripaus laatusuolaa
1 rkl tamaria
1-2 rkl sitruunanmehua
½ raastettua sitruunankuorta
¼ nippu tuoretta timjamia
vettä

Liota cashewpähkinöitä muutama tunti, kaada liotusvesi pois ja sekoita pähkinät pienen vesimäärän kanssa kastikkeeksi esimerkiksi tehosekoittimella.

Yhdistä kaikki pastan ainekset. Kaada juustokastike pastan sekaan tai tarjoile se omassa kulhossaan.

 

Vinkkivinkkinen! Kaikkien raakailusta kiinnostuneiden kannattaa muuten tsekata Katjan Moments-blogi ja siellä vastikään startannut kahden viikon haaste raakaruokakokeiluun. Sieltä löytyy upeita reseptejä, jotka sopivat mainiosti kropan kevätherättelyyn.

♥ Virpi

hyvinvointi hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.