Raikastusviikko saapuu jälleen!

Kiitos hyvää

Tänään toteutetaan taas toiveita! Postiini ropisee nimittäin jatkuvasti ja kiihtyvällä tahdilla pyyntöjä viime kevättalvella postaamastani raikastusviikosta, joten nyt on aika heittää ohjeet jälleen eetteriin. Näin kesän jälkeen onkin mahtava aika tehdä pienimuotoinen sisäinen siivous ja valmistella kroppaa tulevaa kautta varten.

Alla siis suositun ja tykätyn raikastusviikon pääpiirteet ja silloisen viikon mittaisen postaussarjan olennaisimmat osuudet nivottuna yhteen.

Ja teille blogini uusille lukijoille ja teille, jotka jostain syystä missasitte taannoisen kuurin kerrottakoon, että kyseessä on viikon kestävä ns. kevyspaasto, jonka tarkoituksena on raikastaa ruokavaliota ja antaa kyytiä kenkuille ruokahimoille ja nuutuneelle ololle. Tarkoitus on karsia viikon ajaksi ruokavaliosta pois kaikki kehoa tukkivat ja kuormittavat raaka-aineet ja lisätä reippaasti tuoreita kasviksia, smoothieita ja muita puhdistavia ja raikastavia juttuja. Viikon jälken olo on varmasti keventynyt ja fiilis kirkastunut. Kuuri toimii hyvin myös porttina terveellisempiin elämäntapoihin siirryttäessä.

Raikastusviikon voi aloittaa esimerkiksi nyt viikonloppuna ja jatkaa sitä aina seuraavaan viikonloppuun asti. Kuuria voi toki jatkaa hieman höllennettynä vaikka toisenkin viikon ajan, jos olo sallii ja innostusta riittää. 

Nauti näitä ruokia päivittäin

Lehtivihannekset, kuten tammenlehtisalaatti ja pinaatti

Idut ja versot

Tuoreet yrtit, kuten vesikrassi ja persilja

Kasvikset, kuten kurkku, paprika ja kesäkurpitsa

Juurekset, kuten bataatti, porkkana ja punajuuri

Kaalikasvit, kuten parsakaali ja kukkakaali

Luomuhedelmät, kuten papaija, avokado, omena ja meloni

Marjat, kuten mustikat, mustaherukat ja vadelmat

Sipuli ja valkosipuli

Puhdistavat yrttiteet, kuten koivunlehtitee ja lakritsinjuuritee

Siemeniä, pähkinöitä ja manteleita (Enintään kourallinen päivässä)

Kookosöljyä ½ - 1 rkl päivässä

 

Nauti näitä kohtuudella, muutaman kerran viikon aikana

Kvinoa, tattari, hirssi

Pavut ja linssit

Kaura-, riisi- tai mantelimaito, kookosmaito

 
 
Poistolistalla

Gluteeniviljat

Maitotuotteet

Eläinkunnan tuotteet

Prosessoidut valmisruuat

Sokeriherkut, kuten pullat, jäätelöt ja karkit

Lisätty sokeri

Kahvi

Tupakka

Alkoholi ja muut päihteet

 
Päivittäiset lisät

Probiootti-/maitohappobakteerivalmiste

D-vitamiinivalmiste, noin 100 mikrogrammaa/päivä

Reippaasti vettä, noin kaksi litraa päivän aikana.

 
Erityisplussaa

-Itse tuorepuristetut mehut

-Pakuritee

-Puhdistava savijuoma / Montmorilloniittisavi. Sekoita aamulla 1 teelusikallinen savijahetta litraan vettä ja nauti päivän aikana. Näitä sisäisesti käytettäviä puhdistavia savijauheita on saatavilla useimmista luontaistuotekaupoista. Montrmorilloniittisaven lisäksi suosittu puhdistava savijauhe on bentoniittisavi. Täällä mukava artikkeli aiheesta.

-Chlorella-jauhe. Chlorella tai suomalaisittain Klorella on mikroskooppinen levä, jolla on vahvasti kehoa puhdistavia vaikutuksia ja se sisältää runsaasti ravinteita ja lehtivihreää. Aloita annostus puolikkaalla teelusikallisella ja nosta määrää noin viikon tai kahden viikon sisällä kukkuralliseen teelusikalliseen.

-MSM-jauhe. Itselläni on käytössä Opti-MSM-jauhe, joka on siis orgaaninen rikkiyhdiste, joka kohentaa muun muassa ihon ja kynsien kuntoa ja sen sanotaan auttavan myös nivel-, lihas- ja vatsavaivoissa. MSM auttaa myös kehoa puhdistumaan. Aloita annostus teelusikan kärjellisellä ja nosta hiljalleen noin 2-3 teelusikalliseen päivässä. Toimii erityisen hyvin sitruunaveteen sekoitettuna, sillä MSM imeytyy parhaiten C-vitamiinin seurassa.  

-Puhdistavat yrtit. Nauti esimerkiksi yrttiteenä puhdistavia yrttejä, kuten nokkosta, voikukanlehteä, siankärsämöä ja voikukanjuurta tai näistä yrteistä valmistettuja yrttiteesekoituksia.  

 

Muuta

-Unohda viikon ajaksi raskaasti kypsennetty ruoka. Suosi raakoja ruokia, kevyttä kypsennystä kuten höyrytystä, smoothieita, keittoja ja salaatteja.

-Ulkoile päivittäin noin tunnin ajan rauhallisesti kävellen. Vältä raskasta ja kuormittavaa liikuntaa.

-Vähennä television katselu ja internetissä pyöriminen minimiin, tai jätä mieluusti kokonaan. Niinä hetkinä kun tekisit edellä mainittuja toimintoja, venyttele, joogaa, tee hengitysharjoituksia tai meditoi. Tai vaikka lue kirjaa.

-Aloita aamut sitruunavedellä puristamalla noin puolet puolikkaasta sitruunasta isoon lasilliseen vettä ja nauttimalla juoma yhdellä kertaa ennen ruokailua.

-Aloita ja lopeta päivä vähintään 15 minuutin venyttelyllä.

-Kuivaharjaa kroppa päivittäin.

-Ota kylmiä suihkuja.

Tässä esimerkinomainen ohjelma raikastusviikolle:

Startti

Aloita raikastusviikko käymällä kaupassa ja ostamalla viikkoon tarvittavia ruokia.

Pyyhi kalenterista kaikki ylimääräiset menot. Vastaa jo nyt viikonlopun bilekutsuihin kieltävästi. Tee asioita vain omassa tahdissasi.

Aamut

-Aloita päivä juomalla iso lasillinen sitruunavettä.

-Tee joka aamu 15 minuutin venyttely, jossa käyt läpi koko kehosi.

-Valmista aamupalaksi smoothie. Kokeile esimerkiksi lisäämällä blenderiin mustikoita, banaania, 1 rkl chiasiemeniä (liotettuja tai sellaisenaan), manteleita ja kookosöljyä tai omenaa,banaania ja avokadoa. Joka toinen aamu voit aloittaa päiväsi esimerkiksi tuorepuurolla. Turvota esimerkiksi hirssiä tai tattaria yön yli ja lisää aamulla sekaan marjoja. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä.

-Päätä aamusuihkusi minuutin tai muutaman minuutin kylmään suihkuun, joka saa veren kiertämään ja aineenvaihdunnan liikkeelle.

-Mikäli ehdit, tee heti aamusta puolen tunnin kävelylenkki ulkona.

Päivät

-Tee lounas valmiiksi edellisenä iltana soseuttamalla kasviksista sosekeittoja. Kokeile raaka-aineiksi esimerkiksi porkkanaa, bataattia, purjoa, kevätsipulia, palsternakkaa, selleriä, kesäkurpitsaa, persiljaa + kasvislientä. Valmista kerralla isompi määrä, josta saat useamman päivän eväät. Hyvä lounas syntyy myös salaatista, kasviksista ja lisukelinsseistä.

-Pidä taukoja. Tämän viikon aikana tee oikeasti niitä taukojumppia ja venyttelyitä kesken työ- tai opiskelupäivän. Käy ulkona haukkaamassa happea ja hengittele syvään.

-Juo runsaasti vettä. Pidä vesipulloa mukanasi. Muista juoda noin kaksi litraa joka päivä.

-Syö säännöllisesti jotain, älä päästä ruokailujen välejä yli kolmen tunnin. Kokeile välipaloiksi esimerkiksi omenoita, avokadoa, manteleita, siemeniä, pähkinöitä, inkamarjoja, mulperimarjoja ja kuivattuja viikunoita. Tee kotona valmiiksi rasiaan sekoitus yllä mainituista kuiva-aineksista.

Illat

-Tee pitkä ja rauhallinen kävelylenkki.

-Siivoa ja järjestä kaappeja. Heitä pois käyttämättömiä tavaroita ja vaatteita, vie ne kierrätykseen tai lahjoita kavereille.

-Suunnittele mitä haluat tulevaisuudeltasi ja laadi itsellesi esimerkiksi aarrekartta, jonne keräät kuvia ja tekstejä asioista, joita toivot elämääsi.

-Jos olet kiireinen, suunnittele kuinka hallitsisit aikaasi paremmin. Jäsennä tekemättömät asiat paperille ja tee itsellesi aikataulu.

-Sen sijaan että notkuisit TV:n ääressä tai netissä, joogaa, venyttele, meditoi tai lue hyvää kirjaa.

-Ennen suihkua kuivaharjaa koko kroppa pyörivin liikkein. Se puhdistaa ja vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Sen lisäksi, että puhtaiden ja puhdistavien ruokien ja nesteiden nauttiminen on olennaista kuurin aikana, on vähintään yhtä tärkeää huonojen juttujen ajaminen kehosta ulos, eli se, että avitamme kehomme jätteenpoistosysteemiä verenkierron ja lymfa- eli imunestekierron tehostamisen avulla.

Lymfakierto:

Lymfasuonista ja imusolmukkeista koostuva järjestelmä, joka poistaa kuona-aineita elimistöstä virtsan, hien ja ulosteiden mukana. Lymfajärjestelmän ollessa tukossa, lymfasuonet vuotavat kuona-aineita verenkiertoon ja kudoksiin, mikä hidastaa kudosten hapensaantia ja aiheuttaa muun muassa selluliittia, hidastunutta verenkiertoa, nivelten jäykkyyttä, lihasjumituksia, päänsärkyä ja alentunutta vastustuskykyä.

 
Lymfakiertoon vauhtia

-Liiku monipuolisesti, sillä lihasten liikkeet kuljettavat lymfanestettä, eli liikunta on välttämätöntä lymfakierrolle.

-Venyttele, sillä lihasten ollessa rennon vetreitä ne eivät paina lymfakanavia.

-Syö puhdasta ravintoa, sillä lisäaineet rasittavat lymfajärjestelmää.

-Juo runsaasti vettä, joka auttaa kuona-aineiden poistumisessa.

-Vältä staattisia asentoja, kuten jalat ristissä istumista. Jaloittele ja venyttele välillä.

-Kuivaharjaa koko keho päivittäin tai vähintään pari kertaa viikossa.

-Ota kylmiä suihkuja.

 
 
Kuivaharjaus

Itse ihastuin kuivaharjaukseen totaalisesti imetysaikana, jolloin harjasin kroppaani lähes päivittäin ennen suihkua. Ja täytyy sanoa, että ihoni oli todella pehmeä ja kimmoisa tuolloin. Säännöllistä harjailua tovin tehtyäni tuntui oikeasti kuin ylleni olisi vaihdettu lähes kymmenen vuotta nuoremmat nahat.

Tässä vauvavuoden tiimellyksessä kuivaharjailu on vaan tipahtanut prioriteeteissa melko alhaiseen kastiin, mutta nyt olet taas saanut harjailutavasta kiinni. Ja eron alkaa huomata ihan näin jo muutamankin päivän jälkeen. kaksi tai kolme harjauskertaa viikossa voi tuoda tuloksia, mutta parhaat tehot harjauksesta saa, kun sen tekee päivittäin.

Aikaa harjailuun ei mene kuin muutama minuutti, joten oikeasti kyse on vain viitsimisestä ja muistamisesta. Kuivaharja kannattaakin sijoittaa jonnekin mahdollisimman näkyvälle paikalle, jotta siihen muistaa tarttua aina ennen suihkuttelua.

Kuivaharjauksen hyödyt

-Poistaa kuolleita ihosoluja

-Auttaa ihoa hengittämään paremmin

-Parantaa verenkiertoa

-Parantaa lymfakiertoa

-Tehostaa vastustuskykyä

-Tehostaa kuona-aineiden poistumista

-Kiinteyttää ihoa

-Parantaa ihon väriä

-Vähentää selluliittia

 

Oma kuivaharjaushetkeni menee näin:

Teen harjauksen aina ennen suihkua. Ihon ja harjan tulee olla täysin kuivia harjauksen aikana. Aloitan harjaamisen toisen jalan jalkapohjasta, josta etenen nilkkoihin, pohkeisiin ja reisiin. Harjaan jalat läpi ylöspäin suuntautuvin pitkin vedoin ja harjaan yhden kohdan aina pari-kolme kertaa. Yhden jalan käsiteltyäni teen saman toiselle jalalle. Pakaroiden ja lantion kohdalla siirryn pyöriviin harjausliikkeisiin, ja samalla tavalla pyörittelen myös vatsan seudun ja alaselän. Sen jälkeen harjaan toisen käden aina ranteesta olkapäähän ja kainaloihin, taas samoin pitkin ylöspäin suuntautuvin vedoin kuin jaloissa. Ja toiselle kädelle sama juttu. Sen jälkeen harjaan yläselän, alhaalta ylöspäin ja pitkin vedoin ja pyörittelen olkapäät ja rinta-alueen. Lopuksi harjaan kevyesti kaulan alaspäin suuntautuvin vedoin. Ideana on harjata aina sydäntä kohti, eli kuvitella harjauksen työntävän nesteitä kohti sydänaluetta. Harjauksen jälkeen otan suihkun.

 

Hyvä harja on luonnonharjaksesta valmistettu harja, jossa on kahva tai nuppi, josta pitää kiinni. Toiset pitävät pitkävartisista harjoista, joilla saa harjattua helposti esimerkiksi selän, mutta itse olen tykästynyt pieniin pyöreisiin harjoihin. Harjoja on tarjolla myös eri karheuksilla. Aluksi voi olla hyvä valita pehmeämpi luonnonharjas, ja ihon karaistuessa siirtyä karheampaan harjaan. Itselläni on kaksi erilaista harjaa. Ennen harjasin herkät ihoalueet, kuten dekolteen ja kaulan pehmeämmällä harjalla, mutta nykyisin vetelen koko kropan karheammalla harjalla, painaen kevyemmin herkemmillä ihoalueilla. Kuivaharjaus onnistuu myös luffasienellä tai riffikintaalla.

 

Kylmät suihkut

Normaalin peseytymisen päätteeksi otettava kylmä suihku on ehkä paras tapa saada eloa kroppaan ja mieleen. Yhdessä kuivaharjauksen kanssa ne antavat päivälle niin energisoivan startin, että siinä ei kahvikupponen ole enää edes varteenotettava kilpailija mitä tulee piristäjiin.

Ajatus kylmästä suihkusta aamulla tuntuu varmasti monesta lähes vastenmieliseltä, mutta usko minua, tämäkin on tapa johon kerran kun oppii, niin siitä ei halua luopua.

 
Kylmän suihkun hyödyt

-Parantaa verenkiertoa

-Parantaa lymfakiertoa

-Kiihdyttää aineenvaihduntaa

-Lisää energiaa

-Vahvistaa vastustuskykyä

-Auttaa painonpudotuksessa

-Kaunistaa ihoa

 
Oma kylmäsuihkusessioni menee näin:

Peseydyttyäni suihkussa käännän ensin hanaa hieman viileämmälle ja annan kehoni tottua raikastuvaan lämpötilaan kymmenisen sekuntia. Tämän jälkeen käännän hanaa selvästi kylmemmälle ja valutan vettä ensin jaloille ja käsivarsilleni. Raajojen saatua ensimakua kylmyydestä astun kunnolla suihkun alle. Oma tapani on pyöriä suihkun alla hengitellen samalla syvään ja voimakkaasti nenän kautta. Kylmä vesi saattaa aiheuttaa puuskuttamisreaktion ja rankka suun kautta huohotus voi alkaa pyörryttää. Kylmän suihkun alla kannattaa pyrkiä olemaan noin 30 sekuntia tai minuutti. Toinen vaihtoehto on vuorotella kylmiä ja kuumia suihkuja, eli kääntää hana kylmälle, olla siinä hetki, kääntää taas lämpimälle ja ns. sulatella, kääntää taas kylmälle jne. Tämä antaa myös todella tehokasta vipinää verenkierrolle.

Raikastuskuurin mahdolliset LIeveilmiöt

Raikastuskuurin aikana saattaa esiintyä puhdistusoireita, kuten päänsärkyä, kuvotusta tai näppyjä. Niitä ei kannata säikähtää, vaan niistä kannattaa pikemminkin ilahtua, sillä ne ovat merkkejä siitä, että epäpuhtauksia poistuu elimistöstä. Kannattaa myös huomioida, että päänsärkyä voi esiintyä myös johtuen liian vähästä ravinnosta. Eli muistakaa, että raikastuskuurin tarkoituksena ei ole missään nimessä nähdä nälkää! Aina nälän iskiessä syö. Ja mikäli tunnet olosi viluiseksi, juo lämmittävää yrittiteetä tai pakuriteetä tai valmista lämmittäviä mausteita, kuten inkivääriä sisältävää ruokaa tai vaikka smoothieta.

Lopuksi vielä sanottakoon, että kyseessä ei siis ole tavanomainen paasto, vaan pikemminkin lempeä raikastuskuuri. Joillekin teistä yllä mainitut ohjeet ovat varmasti ihan arkipäivää, sillä mitään erityisen radikaalia tässä ruokavaliossa ei ole. Uskon silti, että useimmille yllä kuvattu kuuri on selkeästi erilainen kuin mihin on arkiruokailussaan tottunut ja että sen toteuttaminen käy monelle oikeinkin hyvänä puhdistuskuurina.

Nämä ohjeet naputeltuani toivotan sinulle iloisia raikastuspäiviä missä ja milloin ikinä päätätkään kuurin aloittaa!

♥ Virpi

Kommentit

minninen (Ei varmistettu)

No nyt kyllä!!! Aivan loistavasti koottu starttipaketti. Syrämmiä sulle Virpi! <3 <3 <3

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No kiva että askarteluni miellytti! :)

AURAu (Ei varmistettu)

Juuri itsekin mietin että voisi nyt parin viikon ajan keskittyä kehon hyvinvointiin hieman enemmän, jotta syksy ja arki lähtisi paremmin käyntiin. Selkeä paketti, kiitos!

Mistä olet ostanut kyseiset harjat kuivaharjaukseen? Itselleni tulult vastaan vain niitä varrellisia versioita..

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hyvä että tuli tarpeeseen! Ko. kuivaharjat ovat kotimaista Rento-merkkiä.

http://www.rentosauna.fi/rentosauna-old/tuotteet/pesuharjat

Niitä myytiin ainakin joskus Kodin 1:ssä.

 

maitotyttö (Ei varmistettu)

Olen joka paikasta etsinyt sellaista maintelimaidon tekoon sopivaa pussukkaa (juustopussi?). Mistä olet omasi löytänyt? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ruohonjuuressa ainakin myydään. Sellaisen voi myös tehdä tosi helposti itse vaikka harsokankaasta tai sifongista. 

giovanna (Ei varmistettu)

Ihan loistojuttu! Varmasti aloitan raikastuksen. Sellaista jäin vaan miettimään että yritämme hankkiutua raskaaksi mieheni kanssa, onko jotain jota minun kannattaisi tehdä erillailla tämän takia?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Jos et ole vielä kuitenkaan raskaana, eli olet ns. normitilassa, niin silloin en näe estettä että vetäisit normaalisti ko. kuurin. Toki se voi aiheuttaa hetkellisen "hämmennyksen" kroppaan, jos on tottunut hyvin erilaiseen ruokavalioon, mutta jos asiaa ajattelee hieman pidemmällä tähtäimellä, ja kuten tuossa tekstissäkin mainitsin, niin raikastusviikko toimii hyvin esimerkiksi terveellisempiin elämäntapoihin siirryttäessä, ja koska puhdas ja ravitseva ruokavalio on keskeisessä roolissa tasapainoisessa hormonitoiminnassa, niin se voi osaltaan myös auttaa hedelmällisyyttä eli raskaaksi tulemista. Huh kun tuli pitkä lause! Itse siis näkisin tämän pikemminkin hyvänä pohjustuksena kyseiselle raskautumisprojektille. :)

SiiriK (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Kiitos inspiroivasta postauksesta! Onko sinulla mitään vinkkiä mitä voisi syödä väli-/ iltapalaksi, koska olen illalla tottunut syömään ruisleipää ja jugurttia, ja nyt tietenkin ne jäisi pois... ?! Tuntuu vaikealta keksiä gluteenittomia JA maidottomia vaihtoehtoja :) mutta raikastusviikko alkakoon!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Mahtavaa, että innostut mukaan! Oletko kokeillut smoothieita? Ne ovat aika käteviä ja ravitsevia esim. aamulla tai illalla nautittuna. Välipalanakin toki, jos vain on mahdollisuus sellainen hurauttaa. Tuoreet hedelmät, marjat, esim. avokado voisivat sen sijaan olla käteviä välipaloja/naopsteltavia esim. töihin. Tai vihannestikut dipattuna tahiniin, pähkinävoihin tai hummukseen. Tai ns. trail-mix-sekoitus, josta löytyy esim. manteleita, siemeniä ja kuivattuja marjoja.

Tällaiset banaanikaurapallot ovat myös aika hauskoja pikkuvälipaloja:

KAURABANAANIPALLOT

(noin 12-15 kpl)

2 kypsää banaania

3 dl kaurahiutaleita

+ halutessasi mausteita, kuten aitovaniljajauhetta, hunajaa tai kanelia.

Muussaa haarukalla banaaneista ja kaurahiutaleista paksua ja tahmaista taikinaa. Lisää halutessasi mausteita. Muotoile taikinasta pieniä palloja. Mikäli taikina on liian löysää, lisää hieman kaurahiutaleita, älä kuitenkaan liikaa, jotta taikina ei mene liian kiinteäksi, jolloin palloista tulee kuivia. Asettele pallerot uuninpellille ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Säilytä välipalapalloja suljettavassa lasipurkissa jääkaapissa ja käytä noin viikossa.

Kiitos selkeästä ohjeesta, menee ehdottomasti kokeiluun lähiviikkoina!

P.S. Kaurabanaabipallot olivat kyllä tosi herkkua, ei paljon jäänyt jääkaappiin mitä säilytellä :)

Suvi / Keittiö ja puutarha (Ei varmistettu) http://keittiojapuutarha.blogspot.fi/

Mielenkiintoinen kirjoitus! Saatan harkita tuollaista kuuria, tai jotain "kevytversiota" siitä.
Ainoa mikä mietityttää on a) saako kuurin aikana käyttää soijatuotteita, kuten soijajuomaa tai tofua, ja tähän liittyen b) miten turvata riittävä proteiinin saanti jos on allerginen pähkinöille ja manteleille? Ymmärrän toki että viikon kuurin aikana ei välttämättä tarvitse syödä ravinto-opillisesti täysin oikein, mutta pelkillä päivittäin-listan vihanneksilla en usko mitenkään pysyväni kylläisenä.
Varmaan noita ideoita voi osittain soveltaa myös päivttäiseen elämään ilman varsinaista kuuria?

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa Virpi ja kiitos ihanasta blogista!

Postauksesta vähän sivuraiteille; kiitos paljon raskausaiheisista postingeistasi! Olen itse taapertanut raskauden läpi suht samoin opein ja tulos oli kaikinpuolin palkitseva ;) Tietysti. Olisin aivan onnesta soikeana jos lapsiaiheisia tai vanhemmuutta sivuavia juttuja tupsahtaisi joskus lisää.

Mua kiinnostaisi myös suunnattomasti minkä linjan olette ottaneet vauvan rokotusten suhteen? Mulla on pää aivan pyörällä infoviidakossa ja kaipaisin vähän vertaistukea, vaikka yksilöllisiähän nuo päätökset aina ovat. Propagandistisesta otteesta puolesta ja vastaan oon saanut jo tarpeekseni tietoa etsiessäni, huoh... Hurjaa mitä kaikkea ilmiöitä aiheen ympäriltä löytyy. Ymmärrän tietysti että aihe herättää tunteita, mutta kiihkomielisyys jättää alleen monta hyvää pointtia :(

Hanna.P (Ei varmistettu)

Hei Virpi!

Olisiko sinulla vinkkiä, kuinka mantelit saisi kuorittua näpäärästi? Olen joskus keittänyt niitä hetken ja huuhdellut. Siten kuori on irronnut helposti. Tuossa käsittelyssä taitavat kuitenkin tuhoutua vitamiinit yms. hyvät ainesosat, joten olisi mukava löytää vaihtoehto tuolle kuumentamiselle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogista, ja lempeistä vinkeistä parempaan oloon! Raikastusviikon viimeinen kohta, kylmät suihkut, kiinnitti huomioni: toisille varmasti sopii menettely neuvomallasi tavalla, mutta kovin kylmä, ja varsinkin kylmä-kuuma-vuorottelu voi olla hankalaa sydänvaivoista kärsiville; osa ei kestä reippaita lämpötilanvaihdoksia laisinkaan. Myös minä, sydänlääkärin hartaasti tutkima ja terveeksi toteama, saatan löytää itseni suihkun lattialta alkava mustelma otsassa, jos kovin kylmään suihkuun intoudun - ei lämpimän jälkeen ehdi verenpaine mukaan... Toki totutteluvaiheen mainitsitkin, mutta vielä sitä alleviivaisin lisää :) Pääpiirteittäin taitaa raikastusviikon ideat lähteä kokeiluun täälläkin! Kauniita alkusyksyn päiviä!

Virpi Mikkonen

Moi! Kiitos kommentista. Hyviä ekomerkkejä on iso liuta, mutta oma tämänhetkinen ehdoton suosikkimerkkini on Patyka. Kyseiset tuotteet ovat hieman kalliimpia kuin suurinosa ekokosmetiikasta, mutta ei silti läheskään yhtä kallista kuin selektiivinen peruskosmetiika. 

Tattariin ihastunut (Ei varmistettu)

Kiitos tästä, mielenkiintoista asiaa! Aion hyödyntää tästä monia juttuja, mutta sellainen kiinnostaisi, että onko tattarin päivittäisestä syömisestä paljonkin hattaa raikastumiselle? Olen huomannut tattaripuuron (keiteltynä tai idätettynä tuoreversiona) olevan erinomainen aamupala. Sellaisten maidottomien ja gluteenittomien aamiaisten, joilla kuitenkin jaksaisi ongelmitta lounaaseen asti, keksiminen on minulle vähän vaikeaa.

happy wheels (Ei varmistettu) https://happywheelsnew.com

Can nicely write on similar topics! Welcome to here you'll find out how it should look.

Kommentoi